Учени с предположения защо някои ваксини водят до тромбоза

Причината се криела в използванните аденовирусни вектори
27 май 2021 09:27, Ния Христова
45
Учени с предположения защо някои ваксини водят до тромбоза
Снимка: Pixabay
Германски изследователи заявиха, че смятат, че са открили причината за редките случаи на образуване на съсиреци след поставяне на ваксините на "Джонсън и Джонсън" и "Астра Зенека", предаде Ройтерс. Предположенията им се основават на лабораторни изслбедвания.
 
Според изследването, което още не е разгледано от други експерти, причината за страничния ефект е в използваните от тези ваксини аденовирусни вектори. С тяхна помощ част от инструкциите за производство на протеини, противопоставящи се на коронавируса, се записва в ядрото на клетките и е възможно да бъде "прочетена погрешно".
 
В резултат на това може да бъдат произведени протеини, които могат да доведат до случаи на образуване на съсиреци при малък брой от ваксинираните.
 
Учените от европейските и американски здравни служби вече търсят обяснение какво предизвиква рядко срещаните, но потенциално фатални съсиреци, поради които някои страни спряха или ограничиха поставянето на ваксини на "Астра Зенека" и "Джонсън и Джонсън".
 
Други експерти са предлагали различни теории за обяснение на феномена, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
25
 
! Отговори
Безумие пълно преди 3 години
Да се трепеш насила, за да се предпазиш от заболяване, което я разбереш, че си го прекарал, я не.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена от Тенеси е прегазила със колата си ваксърски център тип палатка, наранила е 15 човека.
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мале звучи ужасяващо. Кой знае какво ще се прояви след години, нещо което онново са проспали и ще промени човешкия геном на овцехората, сглупили да се набодът с тази генно модифицираща ч о р б а
1
1
 
15
 
! Отговори
Бизнес-за-милиарди преди 3 години
И при емареней експериментите има същите ефекти, и не са по-малко. А какво е общото между всички вацни? Протеиновият шип. Но да търсим под вола теле, да не прецакаме бизнеса.