Най-малко 150 души са ранени от торнадо в Чехия

Има и загинали, но точният им брой за момента не е ясен
Обновена: 25 юни 2021 07:54 | 25 юни 2021 07:51, Ния Христова
8
Най-малко 150 души са ранени от торнадо в Чехия
Снимка: БГНЕС
Силно торнадо премина през Южна Моравия в Чехия и рани най-малко 150 души. За това съобщават световните агенции като се позовават на спешна помощ и местни медии. Представители на пожарната смятат, че има и загинали, но точният им брой за момента не е ясен.
 
Чешката телевизия информира, че скоростта на вятъра на бурята вероятно е била между 267 и 322 километра в час. Това я прави най-силната в историята на страната.
 
Кадри в социалните мрежи и в сайтовете показват отнесени покриви на сгради, изпотрошени прозорци и автомобили и съборени дървета. Според телевизията в 7 малки града в региона има сериозни разрушения. Представител на град Хрушки от своя страна заяви, че около половината от населеното място практически е сравнено със замята.
 
Вътрешният министър Ян Хамачек определи ситуацията като сериозна и обяви, че всички спешни екипи са изпратени на място. По думите му властите обсъждат и включването на армията в спасителните дейности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ай по-полека с лъжите и преувеличаванките. Тоя дето надува скоростта над 300км/ч явно е на 3 чехуидни бири и е дигал на мопеда си най-много 36км/ч. Само за баланс, кликнете си да видите торнадата в щатите каква сила имат и как коли и трактори "летят" , как коренут на торнадото все едно с огрони циркуляри изтърква дълбоки канали през аутубаните и площадите. Надуват за да плашат, а в щатите хората знаят как да се спасят, къде да се крият и кому, кога и как да помагат. Чехите имат ЧЕЗ културата
6
1
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Чехите не са имали такива поражения дори по време на втората световна война, тъй като не са участвали в реални бойни действия. Напрви ми впечатление солидарността на чехите едни спрямо други. Тази жена която гледаше от колата, на няколко пъти каза "Худаци". Което означва "Горките хора" . При нас липсва такава солидарност. На никой не пука какво ще стане с къщата на друг българин.
5
1
 
1
 
! Отговори
До Ян Козина преди 2 години
Има всяка година торнада на различни места в Европа. Не е като в САЩ обаче да се случват винаги в едни и същи територии.
4
3
 
12
 
! Отговори
да знаете преди 2 години
Климата се променя сериозно бързо, а тук до оня ден екип от специалисти по всичко се бореха с някакъв вирус! Тези "специалисти" са, Буцето Борисоff, Фантомас Муфтаджийски, Мустак Кантарски, Кунчо Мунчев, Балтьо Балтиев и т.н.
3
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Смеете се на климатичните промени и на Грета, но като ви удари къщата след време едно торнадо друго ще пеете... Климатът се променя и то драстично!
2
6
 
11
 
! Отговори
Ян Козина преди 2 години
Торнадо в Чехия? Това наистина е природен феномен. Не знам дали някога въобще е имало торнадо на територията на Европа. Мисля, че никога.
1
8
 
8
 
! Отговори
Млад социалист преди 2 години
Оставка на Борисов и Гешев