Бунт в Европа срещу задължителното ваксиниране, възможно ли е то у нас?

Имунизирането все още е препоръчително
623
Бунт в Европа срещу задължителното ваксиниране, възможно ли е то у нас?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Европа се бунтува срещу въвеждането на задължителна ваксинация срещу COVID-19. Сблъсъци имаше във Франция и Гърция.   

Имунизацията без право на избор за медицинските работници в Италия пък вече принуди стотици лекари да подадат жалби до съда. Страната обмисля в ресторанти, на концерти и мачове да се допускат само имунизирани хора. В страната 70 % от обществото е ваксинирано.

Още по темата

В Париж близо 20 000 души излязоха по улиците на страната заради новите изисквания за посещение в заведения и киносалони. Неваксинираните медицински и санитарни работници няма да получават заплати, ако не бъдат ваксинирани след 15 септември. Ръководители на здравни заведения се притесняват, че много от техните служители ще напуснат работа.

От началото на август здравните власти обявиха, че без здравен паспорт хората във Франция няма да могат да посещават заведения, да се возят на влак или самолет.

Темата за задължителното ваксиниране срещу COVID-19 коментираха пред Нова телевизия председателят на Национална пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев и адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова.

„България е една от държавите, които имат доста добър задължителен ваксинационен календар. По-големият проблем е, че у нас ваксинационното покритие е изключително ниско за тези ваксини, които не са задължителни. Иска ми се у нас да не се налага имунизацията да става задължителна, а хората сами да решат да си поставят ваксина срещу COVID-19”, обясни Хасърджиев.

„Към настоящия момент ваксината срещу коронавирус у нас е препоръчителна и няма изгледи тя да стане задължителна, най-малкото, защото държавата не може да обезпечи процеса. От юридическа гледна точка, ако обвързваме една ваксина било със стимул или с рестрикции, тя трябва да бъде задължителна. В противен случай няма как да разединяваме обществото за нещо, което по принцип е препоръчително”, коментира д-р Петрова.

По думите й, ако ваксината стане задължителна, държавата трябва да подсигури всички налични ваксини.

„Преди няколко месеца беше невъзможно да избираш ваксина. Следващата стъпка е да се осигури оценка на здравното състояние преди имунизация. Масово наблюдаваме ваксиниране без медицински преглед”, каза още Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


623
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
440
0
 
9
 
! Отговори
Баболюб Филов преди 2 години
Все по--противен ми става !
439
0
 
16
 
! Отговори
властимащи и богата- преди 2 години
-- ши искат бедните да бъдат ваксинирани до дупка защото няма да се мине със една или две ваксинации и да образуват буфер срещу болестта ама за сметка на опитните мишлета--каквито се явяват ваксинираните със експирементални ваксини .
438
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Mинаваме в настъпление, джендърите и предателите да му мислят
437
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бунт и българия?? абсолютно несъвместими понятия! ние през цялата ни история все чакаме някой друг да дойде и да ни оправи! и после го оплюваме порядъчно! това си е основен ген на българина...
436
0
 
36
 
! Отговори
аз преди 2 години
По закон никой няма право да ме накара да се ваксинирам. Ще отлагам докато мога!
435
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От джендърите всичко може да се очаква. Те имат страхотни "западни ценности". Даже и само си вярват в тях. Смешковци
434
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то това беше целта на занятието още от самото начало. Никаква изненада.
433
5
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Французи, ние сме с вас, защото това което в момента ви се случва, ще дойде и до нас рано или късно.Целенасоченото разпространение на заразата през т. нар. ваксини е престъпно, многократно по-опасно от 1000 Ислямски Държави взети заедно.Вижте какво става в Израел на момента.Всичко е с цел грабеж.
432
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да падат глави във Франция, да се почне от макароновата. Всички хора по улиците ДЕНОНОЩНО, в ЦЕЛИЯ СВЯТ. Да се изправим с/у тиранията на престъпната фармацевтична мафия и лакеите й политически безгръбначни мекотели.
431
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
504, сорри, последният пример за рухнала Империя не е нацистка Г-я, а СССР.Ислямска държава никога не е била "Империя" според мен.
430
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи, не се притеснявайте, има небесни духовни закони които винаги щом бъдат нарушени винаги и без изключения нещо с природата и с хората се случва.В случай, че една сила, колкото и голяма да е тя се обърне срещу Бога и Небето винаги ама винаги се появява по голяма сила която надвива обърналите се срещу Бога и Небето, досега всички империи на злото рухваха, последен пример е нацистка Германия...и ислямската държава..Тези събития са изпитания за отсяване на хората на Бог от тези на тъмнината
429
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе французите дет имат опит с нам колко си републики досега, пак имат проблем с натрапените им ограничения.Само испанският Конституционен Съд се осмели да каже, че ковид ограниченията са противоконстицуонни.Навярно не за друго, а за да избегнат случващото се във Франция.Относно бедствията в Г-я: Нииикой не е предупредил хората какво се задава, а хвърлят милиарди за синоптични прогнози-бля-бля.Немската мафия е най-мощната в Европа, при това всичко узаконено при тях, гъъък не можеш да кажеш.
428
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Германия кво става кажете... бедствия, като не правят хората добро един на друг Бог подхваща нещата и удря със стихиите, но това управляващите не осъзнават и на никой няма да му е до ваксини ако стихиите станат масови а предсказания за това време на бедствия има много, сега се започва и няма да могат да поробят хората, убежищата на богатите няма да оцелеят при тия бедствия освен ако не са в космоса но там има много бързи астероиди
427
3
 
23
 
! Отговори
До Италия преди 2 години
Що не се придържате към една и съща версия? Нали уж ваксинираните също могат да се заразяват и да предават вируса? Могат или не могат? И как някой, който е здрав, но неваксиниран ще те зарази и пренася зарази? Да идва зимата вече, за да схванете, че ваксините няма да ви пазят, че ми писна от зомбирани жертви на медийна пропаганда. И само ако после твърдите, че неваксинираните са виновни, че сте се разболели, това вече ще бъде върхът на абсурда. Помнете, че ваксините ви пазят!
426
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще правят задължително нещо за хора, които са преминали през 2 години "пандемия" и нищо им няма? Не е ли нелогично да задължават всички да се ваксинират ако за толкова дълго време съвсем малък процент са засегнати? От какво точно трябва да се страхуваме тогава, че чак да се ваксинираме? Ако опасността беше голяма хората нямаше да имат нужда от стимули, а сами щяха да се натискат! Толкова е логично! Толкова е прозрачно, че щом е насилствено значи не е нужно!
425
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така няма да получават заплати, това преди половин година се водеше конспирация наравно със Земята е плоска.
424
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До епидемиологЗатова и се нахърлиха най-вече на младежите и децата, въпреки че на тях нито им пречи ковид, пък и повечето са го изкарали без да го усетят и Т-клетките им са вкарали вируса в паметта си. Този им яростен хъс да ги надупчат, казва всичко. А уж ваксините бяха одобрени експериментално само за стари и уязвими за да бъдат предпазени. Дори ваксинираните наивници се усещат вече. Мъжко д... веднъж се ......!
423
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЩОМ ТОЛКОВА-Не подозрителна, а ясна!!! Играят си на Богове. Искат да затъмняват Слънцето, да редуцират населението на Земятаг, да съсисипят семейния модел, да има НовГовор, да спрат ПрестъпМисъл, да има Министерство на истината, да омешат половете в главите на децата, да ги извратят за да има повече избор, да ги тъпчат с ваксини и опиати за да мируват, да създадат световен комунизъм а те и наследниците им да са недосегаемото партийното бюро, за пролите синтет-храни, а за тях естествени
422
5
 
27
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
Хaйде да обясня бавно: Бил Гейтс, който е един от основоположниците на тия ваксини и пробутването им на всеки жител на Планетата, ясно заяви:"Населението на Земята трябва да се намали драстично!" Кой би повярвал, че сега се е загрижил за всеки един живот ? Ако антиваксърите са решили да си поемат риска, защо е насила небесния елексир? Тогава как ще постигне мечтата да намали човечеството? С разбиване на имунните системи, чрез 'ваксините'? Чрез стерилизация на младежи и деца? Ще се разбере!
421
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 489То в Африка нищо няма нито храна нито медикаменти, хората все още продължават да *** от глад и болести. а да има нещо, - дрехи втора употреба. за ваксини да не говорим. никой никога не се е интересувал истински от огромните проблеми на този континент. само са го ограбвали векове наред.