Унгария задължи здравните си работници да се ваксинират

Все повече страни с рестрикции към неваксинираните
16 юли 2021 20:36, Петя Славова
72
Унгария задължи здравните си работници да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Унгария разпореди задължителни ваксинации срещу COVID-19 за всички здравни работници, заяви премиерът Виктор Орбан в петък. Това се случва след подобни ходове на Франция и няколко други европейски държави.

"Ние не сме за принуда, с изключение на една област, където взехме решение ваксинацията да бъде задължителна за здравните работници", каза Орбан в седмичното си радиоинтервю.

Той не каза кога изискването ще влезе в сила, предава БГНЕС.

В понеделник Франция обяви задължителни ваксинации за здравен персонал, работници в домове за възрастни хора и други, работещи с уязвими хора, от септември в съответствие с подобни ходове в Гърция, Италия и Великобритания.

Още по темата

В Унгария са загинали повече от 30 000 души, заразени с коронавирус, което прави 9,8-милионното население на централноевропейската държава една от най-тежко засегнатите държави-членки на ЕС, смята Франс прес.

Тази страна от ЕС извърши едно от най-бързите пускания на ваксините в 27-членния блок, отчасти благодарение на използването на китайските ваксини Sinopharm и руската "Спутник V".

Броят на случаите на заразяване бързо намаля от май, докато всички ограничения за коронавирус, включително задължителното носене на маски на закрито, бяха премахнати в началото на юли.

От юни обаче темпото на ваксинация се забави. Орбан каза в петък, че възрастните хора, които не са си направили ваксина, ще бъдат посетени лично, за да им предложат инжекция.

Трета доза ще бъде достъпна за хората четири месеца след втората от 1 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се разхождах из града зад мен чух млада жена да казва на познатат си"Писна ми да плащам PCR,отивам да се ваксинирам.Жената искала да си използва сертификата,а не всеки път да и правят тестове.
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 68!!! Защо сравнява Русия с Европа? Тук много работодатели са осъдени и наи-вече държавните администрации!
58
1
 
7
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Ваксинационният тероризъм набора сила.
57
6
 
14
 
! Отговори
да питам преди 2 години
С бой и изтезания ли ще ме принудят да подпиша декларация, че желанието за ваксинация е мое и аз поемам отговорността за боцкането с техните отрови.
56
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както каза кметът на Москва Сергей Собянин, когато го попитаха защо задължават работещите в детските градини да се ваксинират, няма нищо задължително. Всеки може да напусне ако не му харесва.
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако оня от майкрото изчезне някъде - вирус в главите на хората няма да има. Ама бункер си изкопа сигур гаадиината и там сега седи скрит. Хахаааа, тва да си милиардер и да се криеш като последния пустиняк. Е това само Хамериканска каратунка мое го напрай.
54
2
 
39
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Който иска да се ваксинира, който не иска да не се. Това е демокрацията. Всичко останало е диктатура. Е видяхме колко е демократичен Европейският Съюз ...
53
0
 
15
 
! Отговори
до 64 преди 2 години
Науката казва троловете да ги ваксинират с голем *** !
52
47
 
4
 
! Отговори
Науката казва че преди 2 години
Всички трябва да се ваксинират. Иначе става лошо.
51
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И там ще нахвърлят оставки медиците. Те са наясно с вредите от ваксините и масово не желаят да имат нищо общо с тях. А са го и минали масово.
50
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно.
49
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ НА КОРОНАВИРУС ИЗМАМАТА! ВИРУСИ ВИНАГИ Е ИМАЛО И ЩЕ ИМА. НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВИРУС Е НЕВЕЖЕСТВОТО И ТОВА ЧЕ ХОРАТА СА СПРЯЛИ ДА СЕ РАЗВИВАТ!ЛЪЖАТ ВИ ЧЕ ИМА СПИН И РАК. ИМА СЪСТОЯНИЯ ДО КОИТО ХОРАТА СЕ ВОДЯТ И КАРМА ОТ ПРЕДИШНИ ЖИВОТИ И ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ИЗЖИВЕЕ ПЛАТИ И ДА СЕ ИЗЧИСТИ.СЗО ФАРМАЦИЯ И ЛЕКАРИ СА МАФИЯ- ТЕ ИСКАТ ДА СТЕ ИМ ВЕЧНИ АБОНАТИ.И ПЕЧЕЛЯТ ОТ ВАСБОГ ВИ ОБИЧА! БОГ Е ЛЮБОВ. ЧИСТОТА. ВЯРА. МИЛОСЪРДИЕ. СВЕТЛИНА. ПЪЛЕН ПОКОЙ.СВОБОДА !!!НЕ НА ВАКСИНИТЕ ОТРОВА ЗА ОРГАНИЗМА!!!
48
2
 
27
 
! Отговори
Маринела Цветанова преди 2 години
Засегнатите социални прослойки от засегнатите страни трябва да се обединят и да подадат колективен иск в Европейския съд за правата на човека! Незабавно да се сигнализира Комитета за човешки права към ООН! Никой не може да бъде подлаган на медицински експерименти против волята му! Тази ваксина не е ваксина по всички правила на стандартната медицина!
47
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фармамафията е силна, но далеч не е непобедима!
46
1
 
19
 
! Отговори
ами преди 2 години
А като излезе с положителен тест след фиктивна ваксинация, ще поседи две седмици вкъщи и спокойно може да си изкара сертификат за преболедувал. Кеф!
45
5
 
32
 
! Отговори
ами преди 2 години
Ще каже, че ваксината е била слаба. Нали "ваксините" не дават 100% защита. Сами си противоречите "умни" ваксърчета.
44
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за болен мозък ще надписва брой заразени? И брой положителни тестове? Видяхме как се прави.
43
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за болен мозък ще вади фалшиф сертификат? Кого ще заблуждаваш, че няма да се разболееш? И като се тръшнеш с корона ко правиш? Съд и затвор! Ако оживееш, де
42
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрах кой цъка минуси - корумпиран медик, мед.сестра, или санитарка. Не е ваксър със сигурност. Някой страхливец.
41
4
 
0
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Ти май би бил добър като сценарист в научна фантастика. Абе толкова си ***!!!