Бунт в Европа срещу задължителното ваксиниране, възможно ли е то у нас?

Имунизирането все още е препоръчително
623
Бунт в Европа срещу задължителното ваксиниране, възможно ли е то у нас?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Европа се бунтува срещу въвеждането на задължителна ваксинация срещу COVID-19. Сблъсъци имаше във Франция и Гърция.   

Имунизацията без право на избор за медицинските работници в Италия пък вече принуди стотици лекари да подадат жалби до съда. Страната обмисля в ресторанти, на концерти и мачове да се допускат само имунизирани хора. В страната 70 % от обществото е ваксинирано.

Още по темата

В Париж близо 20 000 души излязоха по улиците на страната заради новите изисквания за посещение в заведения и киносалони. Неваксинираните медицински и санитарни работници няма да получават заплати, ако не бъдат ваксинирани след 15 септември. Ръководители на здравни заведения се притесняват, че много от техните служители ще напуснат работа.

От началото на август здравните власти обявиха, че без здравен паспорт хората във Франция няма да могат да посещават заведения, да се возят на влак или самолет.

Темата за задължителното ваксиниране срещу COVID-19 коментираха пред Нова телевизия председателят на Национална пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев и адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова.

„България е една от държавите, които имат доста добър задължителен ваксинационен календар. По-големият проблем е, че у нас ваксинационното покритие е изключително ниско за тези ваксини, които не са задължителни. Иска ми се у нас да не се налага имунизацията да става задължителна, а хората сами да решат да си поставят ваксина срещу COVID-19”, обясни Хасърджиев.

„Към настоящия момент ваксината срещу коронавирус у нас е препоръчителна и няма изгледи тя да стане задължителна, най-малкото, защото държавата не може да обезпечи процеса. От юридическа гледна точка, ако обвързваме една ваксина било със стимул или с рестрикции, тя трябва да бъде задължителна. В противен случай няма как да разединяваме обществото за нещо, което по принцип е препоръчително”, коментира д-р Петрова.

По думите й, ако ваксината стане задължителна, държавата трябва да подсигури всички налични ваксини.

„Преди няколко месеца беше невъзможно да избираш ваксина. Следващата стъпка е да се осигури оценка на здравното състояние преди имунизация. Масово наблюдаваме ваксиниране без медицински преглед”, каза още Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


623
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
380
7
 
37
 
! Отговори
Ваксинираните преди 2 години
Когато Илон Мъск включи 5G спътниците тези торби с ходещо месо пълно с ваксинационни частици ще бъдат Зомбирани и програмирани. Над определена въраст ходещо месо ще бъде директно изключено и ще остане на мястото си да натори земята за вечността ,а другото ще плува в гной и ще храчи кръв,докато умре в дива агония.
379
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статията да се чете така: Другари инжекции ще има ваксинирайте се доброволно щото иначе група управляващи и бизнесмени ще им се случи случка. Затова те ще ви принудят :)
378
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Д-р Петрова, напълно е наясно, че експерименталните препарати за три години напред ги заявиха Бойко и компания! Цялото и изказване е трагикомично!
377
66
 
4
 
! Отговори
Марсел Попов преди 2 години
Искам аз да съм министър и за един месец ще ВАКСИНИРАМ всичкото скoт! Схемата е проста - двойка полицаи хващат една панелка от врата на врата и изискват да им се покаже сертификат за ваксинация, ако няма две палки по врата, проскат *** на земята по очи, белезниците и влиза мед. лице с инжекцията.
376
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овцата си пасе,но овчаря-ветеринар,точи острието.После агънца ще помълчат,други ще поскачат.Гергьовден.И пак отначало.Цикли ,някой си паркета.
375
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народът е изпращял тотално . Или поне пишещите тук. Има няколко образа като"славянин" ,SS, Seth, .....абе хора, вие на кой свят живеете? ???
374
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О ,харалане александров и другите подобни,къде сте ,да се изпотите,философствайки на гръб народен?Търсите ли си дупка,да се скриете?
373
40
 
5
 
! Отговори
Пишете преди 2 години
Кат гледам как се натискат по курортите и ресторантите по морето, няма дистанция, няма маски, квото било било , да се чуди човек после откъде им дошло. И тия дето ходят в Гърция, с разни фиктивни тестове - ще ревете после
372
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Хора, стига с тея ваксини. Аз нямам още, щото ме мързи да ходя, не че няма/неискам. Не живея в Бг. ДЪРЖАВИТЕ, не са луди да дават на хората нещо ВРЕДНО. Кой ще им плаща данъците и таксите. Робите трябва да живеят! ВТОРО. Ваксините, не се генетични. Това са химикали, които вкарват в тялото с доказано противодйестивие срещу корона. СЛЕД 6 месеца даречем, тялото почва да ги чисти тези химикали. ТОЛКОЗ. Странични в някой хора има, ама процента е много малък. АМа с КОРОНА също ги има СТРАНИЧНИ.
371
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всички знаеха,никой нямаше да се ваксинират,но има толкова невежи,които не искат дори да се замислят.Изчислено е,че във всяка държава 67% от населението е лоялно на властта.Затова тя е толкова методична в затягане на примката.33% само са мислещи,или поне такива,които могат да си го позволят.Дали и този път,покрай сухото ще изгори и мокрото?Или както винаги,след огъня - потоп,да доизмие,натори и подреди.
370
2
 
34
 
! Отговори
malart преди 2 години
"Иска ми се у нас да не се налага имунизацията да става задължителна, а хората сами да решат да си поставят ваксина срещу COVID-19, обясни Хасърджиев."Toзи, ако има малко мозък, ще разбере, че казаното от него е абсурден nonsense
369
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
просто ще умрете от Делта през есента..за вас ли да плача. който си е *** да си умира.естествен подбор.
368
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те не могат да разберат от къде тръгва вируса, а тръгнали да ни лекуват. къде е първопричината, къде е корена на проблема..никакъв фундамент няма тази ваксина.. само добър маркетинг и продажни политици.. аз ще чакам изкуствения интелект да открие лекарство,до тогава ще го карам на оригиналната си защита
367
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 431 освен естествен имунитет друг начин няма. Всичко за Ковид е измислица. Целта на тези експериментални инжекциии е по голям брой хора да им се подтиска имунната система и от грип ще правят пневмония..
366
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви водят за носа, докато вярвате че има такъв вирус. Вземе да проверите какви фокуси са правили, за да "изолират" генетична последователност. Не вирус, а генетична последователност. Изобретиха нова наука, но стадото зяпа телевизора в транс.
365
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро и у нас. Кръвта трябва да се прочисти.
364
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Желаещите нека бъдата щом искат Таралежи със Ваксбодли Аз ще бъда по Парфюм и няма да има сила, която да ме принуди !
363
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съветски Съюз даваше по - голяма свобода от Евро Съюза !!!!
362
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще откажа !!!! Аз НЕ съм Държавана собственост !!!!
361
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко в бг окуражително нееееееееееее