Балтийските страни: Възможна военна ескалация на границата с Беларус

Струпването на мигранти застрашава източния фланг на ЕС
Обновена: 12 ное 2021 08:40 | 12 ное 2021 08:27, Елка Василева
130
Балтийските страни: Възможна военна ескалация на границата с Беларус
Снимка: БГНЕС

Балтийските страни членки на Европейския съюз предупредиха за възможна военна ескалация вследствие на противопоставянето, възникнало заради мигрантите, които се опитват да влязат в Европейския съюз от Беларус, съобщи ДПА.

Още по темата

В съвместна декларация министрите на отбраната на Литва, Латвия и Естония предупреждават, че струпванията на мигранти, които ЕС смята, че са предизвикани умишлено от Минск, застрашават голям сектор от източния фланг на съюза и дори биха могли да разпалят военен конфликт.

"Големи групи от хора са събирани и прехвърляни в граничната зона, където след това са принуждавани да пресичат границата нелегално. Това увеличава вероятността от провокации и сериозни инциденти, които биха могли също така да (преминат във) военната сфера", се казва в изявлението на министрите на отбраната на Естония, Латвия и Литва, Кале Лаанет, Артис Пабрикс и Арвидас Анушаускас.

Те осъждат "умишлената ескалация на настоящата хибридна атака от страна на беларуския режим".

Тримата министри подчертават подкрепата на балтийските страни за Полша и призовават ЕС "да увеличи своята практическа помощ за подобряване на сигурността по външните си граници".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Jk. Италия не ги спираше, за разлика от Полша.
79
1
 
0
 
! Отговори
Говорител преди 2 години
Радвам се да го чуя и се надявам да е така.
78
0
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Военна ескалация няма да има.Лукашенко ще поджавка и ще се кротне.Поляците няма да допуснат нашественици в държавата си.
77
1
 
4
 
! Отговори
Респект за Полша преди 2 години
Колкото и да цвилят русофилите Полша спря мигрантите и предотврати нова мигрантска кpиза за разлика от лигавите гърци, 'талянци и подобни ***.
76
3
 
3
 
! Отговори
Магелан преди 2 години
Този Психошенко скоро ще бъде прибран от Дявола в царството на мрака.
75
2
 
0
 
! Отговори
Боримечката преди 2 години
Белорусия срещу Полша - шах, мат.
74
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"""Но какво искат балтийските страни? Те вече са членове на ЕС и трябва да изповядват евроатлантическите ценности""" _______________ А добрите руски и беларуски християнски ценности къде са? Те твърдят, че християнските ценности им ценности са най-... . Къде е християнското? Само при сравнения с лошия ЕС? Че тук го няма никакво!!!
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, турция прие доста мигранти. Така е. ...случайно да знаеш каква е религията на мигрантите и турците? Да си чувал нещо за сина на Ердоган и някакъв петрол? Да си чувал нещо за насочване на огромно количество от тези мигранти към гръцките острови и гръцката сухопътна граница? Търси разликите и приликите м/у Беларус и турция! ---------------- Зная неслучайно: ислям +християнство (малко). Ние: християнство, ислям, и др. Газ, доставки, изнудване, Русия, Беларус, поток впуснат към границата с Полша
72
2
 
2
 
! Отговори
Говорител преди 2 години
Министър от ФРГ призовава всички в Европа да защитят полската граница. Има ли тук доброволци да ходят на война?
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боби, "До Анонимен "Степане остави поляците и мисли какво ще правите с мравуняка Китай." - Китай има огромна икономическа мощ и огромна АХИЛЕСОВА ПЕТА. - Вземи един провинцален китайски град с около 5 милиона жители. 1. Модерно урбанизиран- високи сгради скупчени в малък район около тях индустриални площи - ИДЕАЛНА ЦЕЛ ЗА ЯДРЕН БОЕПРИПАС - 4 милиона жертви веднага и опожарена производствена зона. Дори Китай не може да си позволи подобни загуби." _____________ Затова отдавна вече изкупуват Сибир!
70
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но какво искат балтийските страни? Те вече са членове на ЕС и трябва да изповядват евроатлантическите ценности. Това означава да приемат мигрантите на своя територия, като им подаряват плюшени мечета. Да им осигурят жилища, издръжка и жени. Какво се опъват?
69
3
 
6
 
! Отговори
Кико преди 2 години
От роднина може да избягаш, от комшия( ако и диктатор, в случая) никога!
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...ЕХ ОПОРНО ТОЧКОВ ЛОЗУНГОВ -- Издадени са им ТУРИСТИЧЕСКИ ВИЗИ - пробвай сам можеш да си издадеш електронна ВИЗА примерно само за С. Петербург за една седмица." ---------------------- И си натирват туристите по организирани туристически коридори, да преминават нелегално границата в ЕС, че и на нас да направят оборот тези туристи ли??? Абсурдна политика на държавното министерство на туризма в Беларус, май!
67
3
 
8
 
! Отговори
Jk преди 2 години
Моля само да се замислим... защо от Италия може да влизат по 1000 емигранта на ден, а от Беларус не. Дори се опитаха да осьдят министьр на вьтрешните работи в Италия, че спрял два кораба да не влизат. Папата призовава да помагаме на нуждаещия се, Европа грьмко декларира, че ще приема бежанци от Ирак, Афганистан, Сирия. Лицемерието на Брюксел кокто винаги проличава. Не им пука за мигрантите, интересьт е и винаги ще бьде само един: пари, власт, облаги.
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 97 Не мислиш ли, че ако някой трябва да се страхува от Китай, то това не е РФ? А по-скоро едни отврковци отвъд океана, а?
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Говорител: Не е ли по-добре поляците да си седнат на зад...те и да спрат да се заяждат с Белорусия." _________________ Тогава и ние да направим същото, щом е "по-добре". Да си отворим и ние границите, и тук да влизат хиляди, не, а стотици хиляди мигранти. Българите да им помагаме да живеят добре. По вашата логика.
64
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На изток от река Днепр нищо добро не е дошло на този свят!
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ес да си събира имигрантите те са техни създания
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Степане остави поляците и мисли какво ще правите с мравуняка Китай. Те също имат танкове. И ядрени бомби. И хиперзвукови оръжия. Ама истински хиперзвукови оръжия, а не като вашите макетните.
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Омразата между руснаци и поляци е патологична. Може да избухне нова световна война.