Балтийските страни: Възможна военна ескалация на границата с Беларус

Струпването на мигранти застрашава източния фланг на ЕС
Обновена: 12 ное 2021 08:40 | 12 ное 2021 08:27, Елка Василева
130
Балтийските страни: Възможна военна ескалация на границата с Беларус
Снимка: БГНЕС

Балтийските страни членки на Европейския съюз предупредиха за възможна военна ескалация вследствие на противопоставянето, възникнало заради мигрантите, които се опитват да влязат в Европейския съюз от Беларус, съобщи ДПА.

Още по темата

В съвместна декларация министрите на отбраната на Литва, Латвия и Естония предупреждават, че струпванията на мигранти, които ЕС смята, че са предизвикани умишлено от Минск, застрашават голям сектор от източния фланг на съюза и дори биха могли да разпалят военен конфликт.

"Големи групи от хора са събирани и прехвърляни в граничната зона, където след това са принуждавани да пресичат границата нелегално. Това увеличава вероятността от провокации и сериозни инциденти, които биха могли също така да (преминат във) военната сфера", се казва в изявлението на министрите на отбраната на Естония, Латвия и Литва, Кале Лаанет, Артис Пабрикс и Арвидас Анушаускас.

Те осъждат "умишлената ескалация на настоящата хибридна атака от страна на беларуския режим".

Тримата министри подчертават подкрепата на балтийските страни за Полша и призовават ЕС "да увеличи своята практическа помощ за подобряване на сигурността по външните си граници".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
59: това яе пишеш с глани букви показва както и написаното че си доста плиткоумен.
39
1
 
11
 
! Отговори
Нетолерантен преди 2 години
Дeбеланата меркел ханъм покани мигрантите, а сега гузно тупат поляците по рамото и викат браво. Помня когато немски джендъpляци идваха да ни режат оградата. Трябваше такъв пердаx да им стоварим че повече никога да не стъпват в БГ. Европа е много лява и деградирала това е проблема и затова диктаторите си правят каквото искат. Обаче не са познали с поляците, те са сърбали попарата на руснаците и им знаят триковете. Стреляйте по мигрантите с гумени патрони и с водна струя да се знае че в Полша бият
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
52: Да де ама тези мигранти са тръгнали не за Полша а за Германия. Полша се явява само препядствие за да стигнат. Само през 2020, Германия е взела 1.19 млн фесове и забрадки, от 2015 средно по 1.5 млн всяка година. В мемента 26% от Немското население има имигрантско минало. Смятай за какво подновяване става въпрос. Ахмед не знае немски, но е с паспорт и той става моментално по силен от теб с Българския. Ахмед дето до преди една година е гонил кравите и хвърлял камъни е Европеец. Помисли
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕВРОПА Е ПРИЕЛА НАД 73 000 000 ЕМИГРАНТИ, ТЯ ИМА СЛАБА И С РАЗБИТА ИКОНОМИКА, НЕКА МОЩНА И СИЛНА РУСИЯ И БЕЛАРУС- ТЕ ИМАТ ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И СОЦИАЛНИ ОСИГУРОВКИ ТАКА ЧЕ ЕМИГРАНТИТЕ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ПОСЛОВИЧНОТО РУСКО ГОСТОПРИЕМСТВО, А СЪЩО ЩЕ ПОЛУЧАТ МНОГО РУСОФИЛИ, ЕТО ВИЖТЕ В БЕДНА БЪЛГАРИЯ КОЛКО МНОГО РУСОФИЛИ ИМА 100%.
36
3
 
4
 
! Отговори
ИванушкаДурачок преди 2 години
До 54 Само в Москва са 4 милиона имигрантите от становете, умнико. Общо 30% от населението на РФ са МЮСЮЛМАНИ и това лесно можеш да го провериш в Интернет. И всичко това благодарение на евразийския съюз на плешивото кагебейче.
35
0
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 2 години
първо си изясни понятията коуто използваш, коу да икономически кои политически. Фашизъм, комунизъм, капитализъм.....Италия е била фашистка държава но не значи че капитала не движел икономиката, както и в нацистка Германия едрия капитал е зад Хитлер.
34
5
 
4
 
! Отговори
до 46 преди 2 години
Русия си има 4 милиона азиатски мигранти, ама те пине са научени на елементарни навици и могат да бачкат. Само 500х са украинците в южна Русия работещи и пистоянно пребиваващи. Да не говорим за останалуте бивши и китайците в Хабаровския край. Не бери грижа за руските мигранти.А се готви за тези мързеливите които само хашиш и калашници знаят.
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на поляците! Намери се една държава дето не им цепи басма на фашагите и кому-нягите от Русия и Баеларус. И това е защото са им сърбали попарата на Русия отдавна. Никакъв капитализъм не е у Русия - там преди беше комунизъм сега е фашизъм. А на власт са си същите комуня-ги от КГБ.
32
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо шeбеците бягат от просперираща Белopoccия и Россия в загниващa гeйска Европа. Война ли има в Лукашенкостан и Путиностан. Защо шебекa бяга от Турция при неверниците в Европа ми не си нагъва баклави и дюнери при султана.
31
5
 
7
 
! Отговори
до 36 преди 2 години
много си елементарно първосигнален бе. Знаеш ли комунизма в Русия от кога се изпари и какъв див капитализъм е там . Второ, 1/6 от земното кълбо се пази с оръжие а не със знамената на дъгата.До 99 та миналия век се видя добрия Запад какво е намислил за рашките. Разпарчетосване държавата ипиделяне на ресурсите и. За руснаците 20% Другото се изнася . Е Путин затвори тази страница. Още Сун Дзъ е казал, ако искаш мир ,готви се за война, той комунист не е бил. Прочетете малко древнокитайска история .
30
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
46: Защото Путин не им цепи басма и тяхните номера не минават там. Истински случай, влизат 8 афганистанци в бар в Русия и започват да подвикват и заказат жените. След няколко минути са викали линейки да ги изнасят, повече не са се върнали и други арабески там не препарват. Сега виж в Кьолн на нова година какво се случи с германикте, колко обарване и изнасилени имаше. Дано го разбереш, ама надали.
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, защо никой от запалените путинофили не ще да обясни защо така всички напират към "лошия" Запад, а не към "рая" на Путин?
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Говорител Най-добре е да видиш значението на думите, които използваш :)
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте снимките и се замислете искате ли тези хора в Европа? Тези с какво ще допренесат? Така като ги гледам, не са свикнали нито на работа, нито на дисциплина. Само лапачката, пачката и дай бате дай. Асимилирането на Европа е необратимо, но поне да забавим малко нещата. Лондон и Париж вече паднаха, там има повече буркии и чaлми, и най-използваното име е Мохамед. Без коментар. Германия е 1/4 превзета
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, поляците 3 години са държали Москва в самото начало на 17-ти век, а след това Полша столетие е била глуха провинция на Руската Империя.
25
9
 
12
 
! Отговори
SS преди 2 години
"военна ескалация" - ОК. Беларус не си поплюва и военните действия на "ескалаторите" ще доведат само до това Беларус да си осигури достатъчно пленници да обслужват мигрантите. Белоруски военни скоро не са "влизали" в земите дето сега се казват Полша - минали са цели 75 години, може да са се затъжили...
24
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистическите държави единственият им приоритет е производство на оръжие за масово унищожение. Путин до сега с друго не се хвали. Само какви ракети има да стигнат до всички точки на земята. Народът му гладен и гол и само се чуди как да избяга на Запад.
23
2
 
8
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
А ти вземи се върни в 1919г. и прочети кой заби нож в гърба на Полша и им открадна Заолже (полска територия с полско мнозинство) докато поляците водиха война с руснаците. Жокер - Чехословакия.
22
5
 
10
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
преди да говориш за 39 та и подялбата на Полша, върни се 37/8 когато едни други си делят Чехословакия, ама това все го пропускате .
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Куку Интересно защо всички се бутат да влязат в "лошия" Запад, а не ходят при "добрите" комунисти. Ти как мислиш, защо е така?