Анджей Дуда - готов да посредничи между България и РСМ за ЕС

Президентът на Полша е готов да участва в преговорите
20 ное 2021 09:20, Петя Славова
156
Анджей Дуда - готов да посредничи между България и РСМ за ЕС
Снимка: БГНЕС

Президентът на Полша Анджей Дуда е заявил вчера по време на посещението си в Северна Македония, че е готов да й съдейства за започването на преговори за членство в Европейския съюз, съобщава полският вестник "Газета правна".

Според изданието Дуда е посочил, че в момента властите в България се формират след избори, но ако те имат проблеми, свързани с приемането на Северна Македония в ЕС, то той в качеството си на президент на Полша е готов "също да се включи, така че да се стигне до решение, което позволява Република Северна Македония да встъпи в ЕС на нормални основания", съобщава БТА.

Северномакедонският президент Стево Пендаровски е изразил пред Дуда солидарността и подкрепата на своята страна за преодоляването на мигрантската криза на полско-беларуската граница, пише "Газета правна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дудата не е подготвен! Не познава нито културата, нито историята на региона! И изобщо като гледам какви ги забърква със съседите си Украина и Белорус мерси за такова съдействие! Няма нужда! Да си оправи съдебната система както иска ЕС, а за нас да не пипа.
106
2
 
7
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
През турското робство сърбите се помохамеданчват доброволно за да запазят надмощие над съседите си. Днес на помохамеданчените сърби им викат бошнаци. Всички мюсюлмани в днешна Сърбия и Босна са преки наследници на Расшките и много малка част от тя са запазили православието. От наалото на 19 век с помоща на Русия се създава миниатюрно княжество със столица Крушевец (Крушевац) и име Сърбия. Така започва изопачаване на кирилицата и сърбизиране на местните българи. Покъсно Белградско и поморавието.
105
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според изданието Дуда е посочил, че в момента властите в България се формират след избори, но ако те имат проблеми, свързани с приемането на Северна Македония в ЕС,... _______________ Не, ние нямаме проблеми. СМ имат проблеми. На тях помогнете да си ги изчистят!
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1919 г в Ньой никой български политик не е искал да подпише условията на мирния договор, с който се отказваме и от териториите, и от всякакви претенции за връзки с населението. Намерил се е само един с вид на ***, Стамболийски. Преди това е ходил да бунтува войниците на фронта, за да се докопа до Премиер и да си купи мечтаният чифлик в Славовица. После плачат, че от ВМРО го яздили из чифлика и го ръгали с ножове, докато пукне.
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът на Полша Анджей Дуда е заявил в Северна Македония, че е готов да й съдейства за започването на преговори. _____________ Как? Ще им пренапише учебниците, да не ни крадат историята? Ще гарантира лично сигурността на българите там? Ще възстанови лично разрушени паметници на българи от тази земя, загинали за свобода на всички там? Ще им пренапише основополагащите документи с истините?
102
2
 
4
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Държава сърбия съществува едва от началото на 14 век до средата на 15 век а от 1989 г. напрактика са част от Османската империя и са водили война срещу България докато ние ме се опитвали да спрем османлиите. Например Битката при Никопол 1395 г. е загубена защото сръбската войска която идва уж на помощ се включва на страната на османлиите и атакува българи и унгарци в гръб. Поради дългия срок на българско господство днес сърбите говорят почти български и са изопачили кирилицата през 19 век.
101
0
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
За Сърбия и сърбите. Това са не славянско племе а балтииско с името Расшки. По времето на Атила са изтласкани на юг от ляхите (днешните поляци). След това аварите (едно от многобройните БГ племена ги завладяват и заселват като федерати и буфер между илирите и гърците. От времето на Канас су биги (Княз със бога) Крум началото на 8 век до средата на 13 век сърбите (Расшите) почти винаги са били под българска власт, под византииска или хърватска. Държава сърбия съществува едва от началото на 14 век
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дуда да си дудурка фашизма в Полша!
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Granik Прародината на сърбите е Кавказ.
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои точно дивизии е пратил Толбухин към турската граница? Няколко значи поне 2-3. Когато си измисляте глупости, ставате смешни. Турция е била абсолютно неутрална през Втората световна война.
97
3
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен94Та подходящ момент е да кажа и защо ген Толбухин след навлизането в България ,първото нещо е да прати няколко дивизии към турската граница ,а не към София В началото на септември Турция /под давление на Англия/започва мобилизация в европейската си част и формира няколко военни съединения с направление към нашата граница Но Толбухин леко ги изпреварва и това се оказва достатъчно за да им охлади мераците за югоизточна България
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До GranikНикой не знае от къде са произлезли, сърбите почват като нация от Черна Гора или Монтенегро, както е на инглиш.... :))) Имат сходните думи, имат кирилицата с некои латински букви, имат православието, явно доста сме ги тъпкали навремето, щом измислените макета ни мразят :)))
95
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България по странен начин е успяла да прецака всички дадености и да загуби абсолютно всички битки за Македония, после е подписала няколко пъти, че се отказва от всякакви претенции. И накрая обвинява населението на МК, отдавна тръгнало по свой път, че са ни предали. България ги е предала тях поне пет пъти. Вдигнали сме ръце и сме се отказали. Даже на държавно ниво сме сътрудничили с Белград, като пълни прости тутки.
94
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българакът е готов да оплюе всеки ако по някакъв начин му загатне, че не е прав. Какво ви е виновен Дуда, че иска да помогне? Вие не разбирате ли, че подходът ви към МК е тотално погрешен? Вие излъчвате тотален негативизъм и отричате всичко от корен, когато е очевидно, че там съществува и държава, и нация, и език? Същото със Украйна и Полша. Какво общо има статуса на България с този на Просията, за да защитаваме имперската им позиция срещу страни, които са много по-сходни на нашата?
93
1
 
6
 
! Отговори
Granik преди 2 години
Северно македонците се сърбеят и се мислят за сърби. А древната прародина на сърбите т.нар. Бела Сърбия се е намирала в части на Полша и Чехия. Та да не започнат северно македонците и сърбите да твърдят ,че Полша е тяхна територия.
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дуда, да не забравиш също, че Владислав Варненчик е маке, не е поляк, просто напомням :)))
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека първо да разреши различията на Полша с ЕС относно върховенството на закона и след това да "помага" на фалшификатори.
90
0
 
4
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Дудата да внимава,че тия са известни крадци на история. Да не започнат ,да твърдят ,че Ян Собиески е македонец,защото името му завършва на ски.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гошо ***... двойка по математика,разумем.Ама двойка по македонска история,дека е...две страници,не разумем -----////----- Ама верно си тъ по, бе Герги. Разумем е на сръбски. На македонски си е разбирам. Нула сте, кръгли нули, идея си немате от Македония и македонски диалект, затова нищо не можете да постигнете. Само с евтини вицове и националистическо напиняне - толку!
88
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нещата стават на кантар да ни признаят за съвоюваща страна и да запазим териториите си от 1940 и 1941 г. Обаче Русия и СССР гласуват ПРОТИВ и БГ остава в лагера на победените и като бонус измислят Македония -----/////------ България е запазила територията си от 1941, не знам какво недоволстваш. И много хубаво, че са измислили Македония, защото преди това макадонците и това са нямали. Били са южни сърби.