Анджей Дуда - готов да посредничи между България и РСМ за ЕС

Президентът на Полша е готов да участва в преговорите
20 ное 2021 09:20, Петя Славова
156
Анджей Дуда - готов да посредничи между България и РСМ за ЕС
Снимка: БГНЕС

Президентът на Полша Анджей Дуда е заявил вчера по време на посещението си в Северна Македония, че е готов да й съдейства за започването на преговори за членство в Европейския съюз, съобщава полският вестник "Газета правна".

Според изданието Дуда е посочил, че в момента властите в България се формират след избори, но ако те имат проблеми, свързани с приемането на Северна Македония в ЕС, то той в качеството си на президент на Полша е готов "също да се включи, така че да се стигне до решение, което позволява Република Северна Македония да встъпи в ЕС на нормални основания", съобщава БТА.

Северномакедонският президент Стево Пендаровски е изразил пред Дуда солидарността и подкрепата на своята страна за преодоляването на мигрантската криза на полско-беларуската граница, пише "Газета правна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам кой ръководи границата финна руса жена и ми става ясно колко нежни са полските войници.
46
0
 
12
 
! Отговори
Перничанин преди 2 години
Преди да посредничи да прочете някоя и друга историческа книга.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента им има сръбски черти, мислех си че Зайко е малко по отворен, ама и него го натиснаха сърбетата......сега искат Дуда да води преговори......смешно :))) Що се отнася за РСМ, никой наш политик не би си позволил да ги признае за нация, щото го очаква публична екзекуция :))) Нема да влезнат никога в ЕС, това требва да им е ясно :)))
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дуда да си гледа ко ши прай с мигрантите на границата и как ши съ оправя с фашиста Лукашнко. Наите работи ние ще си ги оправяме.
43
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 26.Не Русия създаде Македонска нация а Коминтерна,не беше Русия а СССРТака,че няма СССР няма и такава държавицаИ щом единия се е споминал и другия ще го последваДано това се разбере и от днешните коментернаджиите в Брюксел,защото може без да искат да си запалят чергатаБалканите са барутен погреб и само една Искра може да ги възпламениА полякът иска да драсне не клечка а цял кибритЕС да си върже псето(хиена)че огънят на Балканите още тлее,след последния им погром върху остатъка от Югославия.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Измисшената държава холандия и рьоте нямат никакво право да плямпат глу по сти тази тема не ги засяга а когато нрщо не те засяга си траеш
41
4
 
12
 
! Отговори
Кравата Пенка преди 2 години
Като чуя за поляк и се сещам за песента на Радо Михов-дърта пияница
40
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме вече стратегическо оръжие.Пускаме грознолицевия Трифоноф плези се два пъти и Дуда няма да иска да чуе за България.
39
1
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Смешници са това србомакетата, откакто си сложиха полски окончания на фамилиите на "оски и ески" спечелиха поляците. Само дето пoляците са славяни а збирщина СРМ са се обявили за "антички" някакви си!
38
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дуда да си гледа границата, че гладните беларуси да не им опоскат страната :))) Смешно е поляк да ни дава съвети, явно наистина макетата са глупави, че са му дали некакви пари :))
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пускаме грознолицевия Трифоноф плези му се два пъти и Дуда няма да иска повече да чуе за България.
36
6
 
12
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Ако Германия и Русия се разберат, Полша изчезва от картата за минути. И никой не може да им помогне. За това са и първи *** на САЩ в ЕС. Ам и щатите няма да рискуват срещу Германия и Русия.
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който и да лидер в БГ, ако ги признае тези фирумници ще е на кладата......:))) Ако знаехме че са отделна нация, всичко щеше да е ок, ама никоясъседка не споменава за тех, а имаме доста история помежду си :)))) Плашат ни с Дуда ли ? Той какво общо има с историята на Балканите ? :)))
34
2
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Македонец бие сина си. -Абе двойка по математика,разумем.Ама двойка по македонска история,дека е...две страници,не разумем
33
2
 
13
 
! Отговори
Да не бързаме преди 2 години
в преценките. Като се вземе предвид полската *любов* към поробителя им - Русия, пан Дуда лесно може да разплете руско-сръбската плетка в БЮРМ. Нали знаете вица: Поляк хванал златната рибка и тя обещала да му изпълни три желания. Полякът казал първото - Всички китайци да дойдат в Полша и след това да си отидат. Второто и третото желание били същите. Рибката се шашанала - Как така бе, защо? Полякът отвърнал: Кеф мие, че шест пъти ще минат през Русия.
32
4
 
14
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Дуда да си гледа неговата Дудовина.
31
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толкова е невероятно,че чак е смешноТия шлахтичи,себе си не са управили тръгнали да оправят СветътАми Северомакетата да започват да приемат мигранти,к'во още чакатКогато сам вървиш срещу себе си и Господ не може да ти помогнеА палякът да не си вре гагата,там където не му влиза пръста,щото Полша може да изчезне,ако Германия и Русия се разберат отновоПолша за Германия,Украйна за Русия и хоп,Русия и Германия с обща границаТогава ще видят кон боб яде ли?Зер Русия и подари ГДР като харизано магаре.
30
2
 
12
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
На македонците им се каза в прав текст - пътят им за ЕС минава през София.
29
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дуда първо да оправи полската история, защото е също толкова измислена и премълчана колкото и македонска. Та за това се и взаимно подкрепят.
28
7
 
15
 
! Отговори
Offtopic преди 2 години
Тия сламените глави украинците , кво сме им виновни , че руснаците им набиха канчетата и им взеха Крим , да не сме го взели ние ? Да не би да могат да се разхождат там , ми руснаците го имат ,значи е руски , какво има да обяснява посланика ни ?