ЕС започва тотална икономическа война срещу Русия

Москва има план за действие
Обновена: 1 мар 2022 13:57 | 1 мар 2022 13:05, Нели Христова
124
ЕС започва тотална икономическа война срещу Русия
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз ще разгърне тотална икономическа война срещу Русия. Това заяви министърът на финансите на Франция Бруно льо Мер.

"Ще разгърнем тотална икономическа и финансова война срещу Русия", заяви министърът. "Руският народ ще понесе последствията".

Санкциите, които Европейският съюз налага срещу Русия, ще унищожат нейната икономика, заяви още министърът.

"САЩ и Европа заедно формират най-мощния икономически блок на планетата", каза той. "Ще предизвикаме срив на руската икономика."

След началото на инвазията в Украйна западните държави обявиха нови организационни мерки срещу Москва. ЕС реши да забрани операциите, свързани с управлението на резервите и активите на Руската централна банка. Освен това мерките на ЕС са насочени към няколко големи финансови институции, включително Сбербанк и ВТБ. За някои държавни дружества е трудно да набират капитал от чужбина. Германия спря процеса на сертифициране на газопровода "Северен поток-2".

ЕС също така забрани на всички руски самолети да кацат, излитат или летят над територията на държавите от ЕС, а на своите компании - да доставят самолети или части, използвани в тях, на Русия.

Москва заяви, че предварително е подготвила план за действие в случай на нова вълна от решения за санкции. Властите подчертаха, че ще окажат необходимата подкрепа на предприятията, засегнати от ограниченията, за да осигурят гладкото функциониране на икономиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
15
 
9
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Много се заблуждавате за китайската "помощ"."КОЙТО СЕ Е ХВАНАЛ С РУСНАЦИТЕ,СЕ Е ПРОВАЛИЛ! КОЙТО Е РЕШИЛ ДА ТРЪГНЕ СЪС САЩ,Е СПЕЧЕЛИЛ! " - Думите са на великия Дън Сяопин,осноположник на съвременен Китай!
79
5
 
17
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Планът е ясен - купони за храна и по едно ядене на ден.
78
6
 
18
 
! Отговори
Киев преди 2 години
Продавам спешно тристаен апартамент Киев - център. Обзаведен, лукс. Южно изложение. Лека картечница на балкона. 1500 рубли.
77
3
 
5
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
То тая 1икономическа 1война е ден до пладне, като 1изтрезнеят, ще омекнат!
76
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Комунизма си отива...." Умнико, комунизъм няма и никога не е имало - това беше само мечта, несбъдната! А Русия е всичко друго, но не и комунистическа....
75
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Сега такива като СОрос купуват нереално ниски акции на руската борса..." Беше тая, ама свърши! От вчера правилата в Русия са прости - Чужденци нямат право да купуват акции на руската борса, освен ако не платят в рубли. Купуват си рубли, плащат си акциите. После по обратния ред...
74
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая ще дойде края на Руснаците и малкия комплексар Путин :)Комунизма си отива....
73
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истината е, че Запада живееше добре и без СССР (50години "желязна завеса"/"студена война"), ама в Русия средната класа никога не е живяла добре!
72
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците ще им помогнат, спете спокойно деца. Ама тогава Европа да му мисли, щото САЩ ще се врътне и ще си кюта. Ама ще ядем дръвцето ние обикновените хора, а бюрократите ще си харчат режийните от нашите издънени джобове.
71
4
 
22
 
! Отговори
Европа преди 2 години
страда от старческа деменция
70
1
 
3
 
! Отговори
някой да знае преди 2 години
руските офицери всъщност били украински
69
3
 
5
 
! Отговори
Голяма преди 2 години
Грешка....
68
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета троловете, доскоро България за нищо не ставаше, сега вече са разширили обхвата и вече Европа за нищо не става...:)
67
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди около 15 години пътувах с влака до Бургас и минаваме през нефтохима, до мен седяха двама руснаци си говорят на Руски и единия каза на другия виждаш ли го всичко това , Нашите го купиха за сума колкото 200 апартамента в Москва. Толкова за братска Русия и нашите продажници
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи който се чувства руснак в Украйна да фаша пътя към родината си ,а не да отцепя и земя .
65
2
 
1
 
! Отговори
Сериозно? преди 2 години
До Асансигурен ли си бе Асанчо? има едни книги, казват се учебици по история! айде вземи попрочети малко и тогава пак се изказвай...!
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега такива като СОрос купуват нереално ниски акции на руската борса и след време като се върнат на нормалните си нива ще направят маса пари.
63
3
 
14
 
! Отговори
gogo преди 2 години
Наблюдаваме обръщане на палачинката, след тези събития ЕС ще бъде послушна болонка на дебел синджир на порцион. Както и да е... за западна европа хич не мога да мисля сега и те не мислиха за нас, а ни държаха бедни и гладни. Дано обаче България да мине по-леко през сътресенията. Може пък всичко накрая да излезе, че е било за добро. Остава ни само да се молим!
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако погледнем на картата кои страни затвориха възд. си пространство за Русия, ще видим една Европа с някои малко изключения, Гренландия като част от Дания и Канада. Всичко друго, вкл. САЩ, не е затворило възд. си пространство за Русия и не е в икономическа война в нея
61
2
 
9
 
! Отговори
Дивак преди 2 години
До 65 Затварят ги, защото чичо Сам така им нарежда.