Зеленски критикува мълчанието на Запада: Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес

Ще намерите покой само в гроба, обърна се той към руските войници
7 мар 2022 07:00, Анисия Иванова
388
Зеленски критикува мълчанието на Запада: Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес
Снимка: БГНЕС

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува западните лидери за липсата на реакция към заплаха на Русия за атака срещу украинската военна индустрия, предаде ДПА.

"Помислете за чувството за безнаказаност на нашествениците", каза Зеленски във видео, публикувано на профила му в "Телеграм". "Не съм чул реакция от нито един световен лидер днес ... нито дума, все едно западните лидери тази нощ са се стопили", добави той.

Още по темата

Вчера Русия обяви, че силите й възнамеряват да нанесат удари срещу украинската военна индустрия с високоточни оръжия.

Зеленски каза, че стотици служители работят в тези заводи, които се намират в градове, и близо до тях живеят стотици хиляди хора.

"Дързостта на агресора е ясен сигнал към Запада, че санкциите, наложени срещу Русия, са недостатъчни", заяви украинският президент.

Президентът на Украйна предупреди руските войски, че неговите сили ще преследват до гроб всеки войник, който извърши военни престъпления на територията на страната му.

В нощното си обръщение към украинския народ от Киев Володимир Зеленски отправи послание към войските на Москва, като ги предупреди, че ще бъдат изправени пред "съдния ден" за "умишлените убийства" по време на инвазията в страната му.

"Колко семейства са загинали в Украйна? Ние няма да простим. Няма да забравим. Ще накажем всички, които извършиха зверства по време на тази война, на нашата земя", каза Зеленски.

"За вас няма да има покой на тази земя, освен в гроба", добави той, цитиран от БГНЕС.

"Изглежда, че всичко, което руските военнослужещи вече са направили, все още не им е достатъчно. Не са достатъчни съсипаните съдби и осакатени животи. Те искат да убиват още повече".

Зеленски призова западните лидери да предприемат по-твърди действия срещу Москва, като им каза, че "наглостта на агресора е ясен сигнал за Запада, че санкциите срещу Русия не са достатъчни".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
0
 
6
 
! Отговори
до Мунчо преди 2 години
Не тв знам какво за теб е пич,но той доказа че е истинска п.тка или като онеези пинчерчета,дето лаят,но няма т вътък и кураж даже да се опитат да те ухапят.Толкова да е пропаднал този на снимката,че..още на 3-ят ден от т.нар.война искаше да влиза в ЕС(нямам представа каква е връзката с "войната"),не пропуска ден,в който да не се моли на организаторите на револицията през 2014 да помагат с военни действия,а само той май не е разбрал че другите никога са нямали намерение да "помагат" с военна сила
304
9
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Зеленски се оказа е баси пича.За разлика от Путин, който се оказа женското на пич.СЛАВА УКРАИНЕ!
303
0
 
7
 
! Отговори
Ами няма и да чуеш преди 2 години
На това му се вика прелъстен и изоставен.Договаряй каквото можеш и спри избиването на собствения си народ.Това не е черна комедия, а реалност.
302
6
 
1
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
Поне 20 коментара под мене са плaтени рyски трoлове за мaсова дезинформация. На война е страшно по коментарите на сайтовете и пак не успяват да се преборят за сърцата на българите.
301
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как го търпят все да ги нарежда, да им се кара и да тропа гневно с крак? Новото "Златно момче" на западните политици след борисов?
300
1
 
8
 
! Отговори
ДГД преди 2 години
Тоя мишок пък не се спря. Хайде, вдигай бялото знаме и войната ще приключи!!!
299
1
 
8
 
! Отговори
Aрхангел Мекаил преди 2 години
Спри с глупостта си сине израилски спри с наглосста спри да използваш лъжа и лукавство спри да следваш Сатаната защото ще бъдеш опозорен както на този свят така и в отвъдния.
298
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е ясен.Иска цял свят да се ангажира с неговата кауза и всички да се зачаткаме с ядрени бомби.Не знам защо всичките медии са станали радиоточки на този откачал=ник.Освен Русия започна вече и на Запада да се кара.Ами не се крийте зад населението,пуснете го да се евакуира,и тогава се бийте с руснаците.
297
1
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
Зеленски очаква всеки ден да го почесват зад ушите
296
1
 
6
 
! Отговори
факти преди 2 години
разбрахме че краварите искат война да има ясно по ясно вън от европа
295
2
 
14
 
! Отговори
без пропаганда ли преди 2 години
Насъсква, подстрекава, изнудва. На Запада държи сметка, раздава заповеди, оценки, предписания. Всички трябвя да му държат ръката, иначе води сметка и заплашва.
294
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали руснаците имат желание, но може да ги попитат дали искат да са равноправен член на ЕС, ако искат и имат желание да бъдат член на ЕС, така няма да има разделение и убийства, унижения, мачкане, а Европа ще се обедини.
293
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски го тъпчат с някакви вещества, а в "Поглед инфо" писаха, че вече е договорено да изтеглят евреите от Украйна , включително и Зеленски! А българите кой ще изтегли от тази война? Българи не само са били убивани в Украйна, но доста са и умирали от глад, каза един бесарабски българин.
292
0
 
13
 
! Отговори
Спокоен преди 2 години
Вероятно съм един от етнически най-толерантните хора на света. Но защо единствено и само евреите в познатата ни световна история смятат, че светът им е длъжен и не спират да вряскат и нападат ако някой просто си мълчи.
291
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"HEAL THE WORLD" на МАЙКЪЛ ДЖАКСЪН ИЗЦЕРИ СВЕТЪТ СВЕТЪТ Е ПЪЛЕН С ДРЕБНИ ДУШИ *** ТАКИВА КАТ ОТЕЗИ КОИТО ПИШАТ ТУК И СЛАГАТ НАДОЛУ ПРЪСТ НА НАЙ ВЕЛИКИЯТ ПЕВЕЦ ТВОРЕЦ И ЛИЧНОСТ! ВИЕ СТЕ НИКОИ С БЕЗСМИСЛЕНО СЪЩЕСТВУВАНЕ. ПЕСНИТЕ И МУЗИКАТА НА МАЙКЪЛ ЩЕ ЗВУЧАТ ВЕЧНО.ЗАЩОТО ТЕ СА УРОК ЗА ПО ДОБЪР ЖИВОТ. А ТУК ПРОСТОЛЮДИЕТО ДОРИ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ЖИВОТ И СМЪРТ ТАКОВА НЕВЕЖЕСТВО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА И ПРОСТАЩИНА ИНДИВИДИ БЕЗ КУЛТУРА ЗНАНИЯ. СВОБОДА ЗА УКРАЙНА! https://youtube/watch?v=BWf-eARnf6U
290
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЪД ЗА ЗЕЛЕНСКИ И КОЛОМОЙСКИ В ХАГА, ТЕ СА МАСОВИ УБИЙЦИ, ИЗВЪРШВАЛИ ГЕНОЦИД НАД СЛАВЯНИТЕ, СЪД ЗА ВАС, УБИЙЦИ!
289
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПротестиращТе много фирми спряха да произвеждат шистов газ, защото не само отравят и умъртвяват природата+земята+водата завинаги, но и няма никаква полза и печалба от производството му, не си струва, просто една важна клечка искаше да си продава и пробутва химикалите, затова беше рекламираненасто за шистов газ! Стари нациски номера, как бившите нациски фирми отровиха западна Европа и Виетнам с различни отрови. По-хитрите американците купуваха руски горива и ги препродаваха на европейците
288
4
 
15
 
! Отговори
Върви си! преди 2 години
Зеленски, махни се, ти си причината да се стигне до масови убийства на славяни и украинското население в Украйна, защото вместо да въведеш ред, законност, да спреш агресията, убийствата, русофобията, омразата, нацизма, разрухата, въоръжаването с което набутваха Украйна в дългове и убиваха украинското население, ти продължаваше да насаждаш омраза и трупаш печалби от убийствата и нещастията на хората!
287
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
***. Лъгаха го,той нали не е много умен,все пак е клоун, повярва. Провокира войната,и сега няма помощ,няма нищо,и той носи вината за разпада на Украйна,и смъртта на мирните жители. Дори мир не може да сключи защото е жалка подла и страхлива марионетка. Жалко подобие на човек е този,и всички сорос ски пудели като него. С о ро оск и политиц,вадете си изовдите,зеления ви брат няма бъдеще,да не свършите като него и вие един ден.
286
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора не разбирате ли, че като защитавате позицията на Путин, реално не зачитате руския народ, а шепа олигарси. Народа там гладува, не може да протестира свободно, както вие го правихте преди няколко месеца и освен картофи и водка менте друго не стига до него. Пожелавам ви да емигрирате в така обичаната ви Русия.