САЩ очакват продължителен конфликт, Русия без военнослужещи в Украйна

Физическите и психическите травми от тази война ще бъдат трайни
219
САЩ очакват продължителен конфликт, Русия без военнослужещи в Украйна
Снимка: GettyImages

САЩ очакват продължителен конфликт в Украйна. Това заяви постоянният представител на страната в ООН по време на спешното заседание на Съвета за сигурност, посветено на хуманитарната криза, породена от руската инвазия в Украйна, предаде ДПА.

"Ние сме обезпокоени, че светът трябва да се подготви за един много дълъг и много труден път напред", заяви Линда Томас-Грийнфийлд. Тя допълни, че руският президент ясно иска да пожертва живота на хиляди руски военни, за да постигне личните с амбиции.

"Хуманитарната равносметка от войната на президента Путин срещу Украйна натежава. Деца умират, а хора бягат от домовете си. Защо?", попита дипломатката. "Малки деца бяха също така сериозно травмирани от насилието и разрушението, на което станаха свидетели до степен, че не могат да говорят. Физическите и психическите травми от тази война ще бъдат трайни", подчерта тя и допълни, че е ясно, че Путин има план за жестоко отношение към Украйна, предаде Франс прес.

Малко преди това заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Мартин Грифитс заяви, че ООН има нужда от сигурни коридори, за да може да предостави хуманитарна помощ в зоните на бойни действия в Украйна, предаде Франс прес.

Още по темата
"Цивилните в места като Мариупол, Харков, Мелитопол и на други места отчаяно се нуждаят от помощ, особено от жизненоважни медицински доставки", заяви той по време на спешно заседание на Съвета  за сигурност.

По време на заседанието постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя, потвърди, че Русия ще прекрати огъня днес в 7 ч. по Гринуич (10 ч. московско време) и ще отвори хуманитарни коридори за евакуация на жителите от Киев, Суми, Мариупол и Чернигов. По-рано в съобщение на министерството на отбраната се говореше и за коридор за евакуация от Харков.

Небензя заяви, че предложението за коридори не означава, че всички евакуиращи се хора ще бъдат пратени обезателно в Русия или в руска територия. Небенза каза, че има възможност за евакуация и към украински градове западно от Киев и в крайна сметка хората сами решават къде искат да бъдат евакуирани, предаде Асошиейтед прес.

Путин няма да изпраща резервисти или военнослужещи в Украйна

Руският президент Владимир Путин няма да изпраща военнослужещи или резервисти да се бият в Украйна. "Професионални" войници изпълняват "фиксирани цели" там, като водят войната. Това съобщи самият президент, предаде АФП.

"Войници на военна служба не участват и няма да участват в боевете. Няма да има и допълнителен набор на резервисти", каза Путин в телевизионно обръщение по повод Международния ден на жената на 8 март.

„Фиксираните цели се изпълняват само от професионални военнослужещи. Сигурен съм, че гарантират сигурност и мир на руския народ по ефективен начин“, добави Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
2
 
! Отговори
Пепе преди 2 години
От осем години има война в Украйна украинските фашисти избиват домбаското население продължение на 8 години а западните страни и съединените щати и също осем години подготвиха украинските фашисти и през тези осем години ги напълниха с оръжияДадоха им Плутон и да създадат атомна бомба в цяла Украйна има около 14 химически лаборатории които създават биохимично оръжие за масово поразяване на човечеството аз съм против войната
151
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Войници на военна служба не участват и няма да участват в боевете." Кой вярва на толкова *** лъжа? ***, слепци, зомбита, престъпници? Преброяване на глупаците? По всички световни телевизии - пленници на срочна служба, почти деца. И то много.
150
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всички войници, участващи в операцията са професионални военни, откъде излизат тези 18 годишни пленници? Това е някаква фалшива новина, да показват пленници, каквито нямат.
149
8
 
11
 
! Отговори
И. Петров преди 2 години
Интересно дали към събираните материали предназначени за международния съд в Хага от сегашната война в Украйна са приобщени и материалите от изгорените 50 милиционера в Одеса и 13 000 жертви в Донбас, както и от избитите хора по време на преврата в Киев през 2014г...Все пак съдът е независим, дали...
148
5
 
6
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
НАТО не иска конфликт с Русия!Защото и един жител на НАТО не струва колкото цяла Русия! Но това не е достойно, не е честно!Когато някъде загиват хора, жени, деца, да искаш да пазиш собственото си спокойствие..По скоро накажи агресора, смачкай кремълското джудже!Естествено, че ще дадеш жертви, но поне откаченият лидер от Московията ще бъде унищожен!България трябва да участва за унищожението на злото, за победата на доброто!И когато се подписва новият Бреслитовски договор отново ще сме победители!
147
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Украйна!
146
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските войници не желаят да се бият със своите братя украинци.Армията е демотивирана.От Кремлин се очакваше повече жестокост и безмилостност от редовият солдат.Затова сега ще пускат платен башибозук.Ще стават зверства и големи нечовешки грозотии там.
145
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХаха хахах Ти заместваш Зеленски като клоун!
144
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 151 ти какво си мислиш путин говори зеркално това да не е кирил петков -бензин има и ще има -ама каква цената не е важно въпроса че има бензин и ще иима бензин кирил петков каза путин никога не е излъгал народа си затова е обичан и уважаван като президент и човек
143
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен161 нека да пробват да бомбадират русия това не е югославия сирия ирак либия това е матушка россия докато стрелят и са уищожени сащ барабар с европа това число влиза и бг нали сте в нато
142
1
 
7
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
До воевода.. Къде сравняваш , песъчинките със една от най-великите сили , ... чуваш ли се за какво СРАВНЕНИЕ става на въпрос ?
141
2
 
3
 
! Отговори
и Ванга каза : преди 2 години
Войната ще продължи до края на 2022г.
140
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците направо попиляха Путин. Ама направо го попиляха. Путин вече няма да е същият - отсега нататък ще ходи с очна линия и лек грим.
139
7
 
12
 
! Отговори
Мозъчен Лекар преди 2 години
До До Дж.Роб.Бидон "Москва ще изяде бомбандировките от НАТО като Белград."хи хи...Изпий хапчета и в легло
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До воевода фантазьор
137
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Дж.Роб.Бидон Ако Русия продължи с геноцида в Украйна както Сърбия и Милошевич избиваха цели села В Босна и Косово и Москва ще изяде бомбандировките от НАТО като Белград.
136
12
 
12
 
! Отговори
воевода преди 2 години
До има ли разлика?Има ! Сръбските националисти воюваха със Словения, Хърватска, Босна и Косово. Извършиха жестоки клането в Сараево, Сребреница и други. Цяла Босна е в масови гробове от Аркан и компания.НАТО спря геноцида!
135
7
 
9
 
! Отговори
има ли разлика? преди 2 години
"Хуманитарната равносметка от войната на президента Буш срещу Сърбия натежава. Деца умират, а хора бягат от домовете си. Защо?", попита дипломатката. "Малки деца бяха също така сериозно травмирани от насилието и разрушението, на което станаха свидетели до степен, че не могат да говорят. Физическите и психическите травми от тази война ще бъдат трайни", подчерта тя и допълни, че е ясно, че NATO има план за жестоко отношение към Cърбия
134
5
 
2
 
! Отговори
Дж.Роб.Бидон преди 2 години
"Предложих да бомбардираме Белград. Предложих да изпратим американски пилоти и да взривим Всички мостове на Дрина", заяви Байдън.Военният командир на UCK (армията за освобождение на Косово) Хашим Тачи, който е заподозрян във военни престъпления и търговия с човешки органи, Байдън нарече косовския Джордж Вашингтон."Защо, някои ще ме попитат, бях толкова безпощаден по отношение на Сърбия? Защо съм толкова настоятелен в непредоставянето на помощ на народа на Сърбия? Защото, докато не погледнат в сърцата си, те никога не могат да се излекуват от болезнената вяра, че са потиснати. И докато
133
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито! Снощи украинците са пленили новичък параден танк Т-15 Армата. Докопаха му "безаналоговото" и сега всички ще разберем колко е безаналогово ха-ха.