Германия е замразила огромни руски активи

Те са на стойност от близо 100 милиона евро
1 апр 2022 00:30, Росен Стойчев
74
Германия е замразила огромни руски активи
Снимка: БГНЕС/EPA

Германия е замразила руски активи от близо сто милиона евро. Това обявиха от германското финансово министерство, съобщи Ди Велт.

Запитване е било отправено от народния представител Паскал Майзер. Той е получил и отговор от министерството. Замразени са активи на стойност 95 514 306 евро. Те принадлежат на руски бизнесмени в страната.

Тази сума е получена след проучване на декларации, направени от германски кредитни институции. Германия замразява имущество на лица, които се смятат за близки до руското правителство. Така страната се придържа към решенията, приети от ЕС.

Още по темата
Настоява се да бъдат съобщени броят на лицата с иззето имущество и институциите, които са свързани с тези активи.

Пояснява се, че на този етап тези подробности няма как да бъдат разкрити. Германското правителство опитва да запази дискретност, относно своите действия по въпроса. До този момент от там не са съобщи за публично изземане на имоти или яхти, както направиха други европейски  държави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: ГерманияРусияактиви
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германците пак ще ядат шамарите..............много скоро...................да не стане така, че руснаците пак да превземат Берлин!!!
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нещо много лабаво действате, келепира ще ви извде;)
30
1
 
21
 
! Отговори
Жалко...! преди 2 години
100 милиона не са много...
29
7
 
21
 
! Отговори
И затова преди 2 години
Затова сега ще мръзне...
28
7
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
Откога благотворителността е унижение- все пак това си е ваша работа- пожелавам ви успех
27
2
 
15
 
! Отговори
Антонио Ресио и 39 преди 2 години
Що за унижение ми предлагате? Аз съм плащал 22 години II-ра категория труд! Там няма скрити осигуровки! И ми предлагате ДА СЕ МОЛЯ? Защо? Аз съм си платил предварително! Да не съм клошар!
26
8
 
2
 
! Отговори
Теди преди 2 години
до 37 обърнете се към някоя благотворителна организация да ви помогнат с набирането на средства
25
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така, разбрахме за Полша най-вече, но те са с интереси. Германия взе да се изхвърля. Ама те са част от всички воини. Полша имат да взимат част от Украйна. Разбрахме за САЩ, британия, Словения, Словакия и България. Това са яростните. Защо нищо не се чу за бившите прибалтийски републики - Литва, Латвия и Естония. Всичките са част от ЕС. Франция ядрена сила и тя премерена. Италия, Испания и прочее. Абе много ли ви се иска воима?????
24
4
 
22
 
! Отговори
Антонио Ресио преди 2 години
"За какво ти е ядрено оръжие ако не го използваш? Залежава". Та ... някой да не си поиска "замразените" пари по силов път? На мен ми е все тая. Искат ми 7 000 лева за тазобедрена протеза, пък аз след 22 години осигуровки ги нямам тия пари. Но украинците ги лекуват за моя сметка. Пускай ракетите да хвърчат като домати на доматина. Да му мислят тия с палатите. Аз нямам какво да губя!
23
6
 
16
 
! Отговори
Гъз преди 2 години
Нямаше да рева за русия, ако запада бе чист. Финансови кризи и корона. Ако сащ е тотален доминанта, локдауна ще е като санаториум. Путин е зло, ама байдън не му отстъпва.
22
27
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Всички тези активи е редно да се предадат на Украйна за възстановяване на щетите причинени от руските фашисти.
21
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската армия ТРИ пъти е влизала в Берлин! Първия път е била водена от генерал Дибич, дядото на "нашия" Дибич-Забалкански. Чисти немци! Четвърти път няма да има - няма да има Берлин!
20
6
 
1
 
! Отговори
Теди преди 2 години
ДЕМОНА НИКОЛИНА МОЖЕ И ДА СА ГО ЗАМРАЗИЛИ В АДА- КОЙ ЗНАЕ
19
7
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
в Германия всички банкови сметки на руснаци независимо дали имат виза или някакъв статус с над 100.000 евро са замразени! Това активи на фирми, лични сметки и тн. Най-големият газво хъб е собственост на Газпром Германия. Роснефт Германия държи пък 25% от рафинерният бизнес в Германия. И двете дъщерни компанни са пред фалит, да му мислят техните потебители.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прочетох огромни активи и си казах, че е нещо от сорта на 200-300 милиарда. Че той само новия дворец на Путин е горе долу половината на запорираните. А да не говори, че в момента джакпота от евромилионите е с 20 милиона повече
17
4
 
22
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Никой руснак не може вече да се чувства сигурен в Германия. Време е отново руско знаме да се развее над Райхстага.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3 милиарда евро от завода на Фолксваген в Русия и 10 милиарда от самолетите общо 13 милиарда. Тия арестували активи за 0,09 милиарда и взели Майбаха на един руски олигарх за 600 000 (0,0006 милиарда) и други активи на същия за 17 милиона (0,017 милиарда). Западът се застреля в краката с тия санкции, Русия пак печели :)
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви имам и огромните активи, това са джобни пари само за един олигарх :)
14
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национализация и колективизация другарки и другари... Новият сериал от комунацистка Еуропа. Който не ще доброволно да влезе в колхоза, ще му вземат всичко на сила и ще го пратят да чуука камъни или да бъде суровина за екосапун в освиНемцин.
13
9
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"санкцийте" -- Има слух, че не всички пyтинoпитeци са неграмотни като теб. Вярно ли е?