Еманюел Макрон или Марин Льо Пен: Франция избира президент

Те се изправиха един срещу друг и през 2017 г.
10 апр 2022 08:48, Петя Славова
75
Еманюел Макрон или Марин Льо Пен: Франция избира президент
Снимка: БГНЕС

 

 Франция днес избират свой президент. Гласуването на първи тур започна рано тази сутрин.

За първи път вотът ще бъде преди всичко политически, тъй като събитията в Украйна засенчиха истинската предизборна кампания, предава БГНЕС.

Фаворити във вота са кандидатът за втори пореден мандат - настоящият президент Еманюел Макрон, а негова основна опонентка е лидерката на партия "Национален сбор" Марин Льо Пен.

Още по темата

Социолозите предвиждат малка разлика помежду им и явен победител на първи тур не се очаква. Вероятно президентската битка ще бъде решена на балотаж след две седмици, като Макрон и Льо Пен ще се изправят един срещу друг в дежа вю от дуела от 2017 г. между тях двамата.

Сочен от социолозите за фаворит, Макрон едва през март обяви кандидатурата си, но не участва в нито един политически дебат със свои опоненти. Това стопи преднината му пред Льо Пен, която пък в последните години рязко смекчи тона и поведението си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русата,буквално руската жена е Митрофанова,а Франция ще гледа своя интерес още повече, едва ли ще тръгне за Балканите да се тюхка
23
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Макарончо не направи нищо, освен да пребива по протестите собствения си народ. Наложи спорни реформи, които не сработиха и освен това раздели френското общество. След това се покри и се направи на света вода... Той дойде на власт с обещанията за борба с корупцията и хвалебствия, че е завършил Харвард в САЩ. Работил за големи корпорации по света. Сещайте се за един друг хубавец като него. На балканите са трима - България, Македония и Гърция. САЩ ни завладяха през парадния вход!!!
22
25
 
2
 
! Отговори
3 преди 2 години
Естествено че тролчетата тука искат да спечели ковврата на Путтлер, не че им пука иначе за Франция или знаят нещо за тая държава
21
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мосю Макрон е политическо джудже, безгръбначен политик. Няма място начело на велика държава като Франция, където в момента радикалния ислям си има държава е държавата.
20
0
 
30
 
! Отговори
. преди 2 години
Ако на французите им е останал малко акъл ще изберат Льо Пен инак това за тях ще е краят!
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марин льо Пен е истински достоен европейски политик. Ще спаси Франция от лапите на *** либерастите. Въведе ли се ред във Франция ще се въведе ред в ЕС. От това държави, от типа на колониалните територии като България ще спечелят! Ще имаме шанса да отлепим от дъното!!!
18
0
 
10
 
! Отговори
Нормалност = win преди 2 години
бутнаха Пакистан, обаче ще загубят Франция, гледайте сега шоуто
17
2
 
14
 
! Отговори
В. Путин преди 2 години
Макарон. Отивай да мажеш баба ти с Бестифлекс, жълтата опаковка !
16
0
 
28
 
! Отговори
Ъ! преди 2 години
Успее ли да спечели Льо Пен, политиката в ЕС коренно ще се промени. Баболюб беше удобен и за англичани и за американнци. Спомнете си за номера който му погодиха с подводниците - реакцията беше абсолютно беззъба. Льо Пен определено ще води национална политика, така както трябва да бъде.
15
1
 
11
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Единственно решение за Франция е Анархия. Под последното разбирайте и военен преврат. Болшинството от Французите няма да гласуват,защото никой не изразява тяхната воля от времето на революцията...еврейската революция,която съсипа етническите Гали. Проблемът е,че и настоящите претенденти за Короната също са с еврейска кръв. Поне днес мастурбацията е единственно решение. Аз съм за Анархия във Франция. Клин клин избива !
14
1
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Този път Макрон ще засмуче...въздух. Жълтите...жилетки,които бяха бити безпощадно по негова...заповед,по площадите на Париж и другите големи градове,няма да му простят.
13
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марин Излюпен няма шанс.Хоратаобичат Макарони!
12
3
 
26
 
! Отговори
Споко преди 2 години
Разбирачи! Накрая Путин ще бъде избран с 82%. Французите го харесват.
11
23
 
18
 
! Отговори
Слава Кокаина преди 2 години
Дано спечели Льо Пен. Тогава вече фашистите ще затвърдят официално господството си в световен мащаб.
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако кандидат-президент лъже избирателите, то от него няма да се стане добър президент. А ако не лъже, то няма да стане президент.
9
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако изборите не можеха да се манипулират, щяха да ги забранят. Засега кпйтп плаща , той поръчва музиката и дърпа конците на парцалените кукли / "лидери".
8
2
 
23
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
смяна на властта макрон се оля вече да видим марин какво ще направи
7
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марин Льо Пен имала спонсори от руски банки или нещо такова.. както и да е- искам само да напиша, че сега ще ги делят на кой подкрепя Русия и Путин и кой подкрепя наркомана Зеленски и Слава Кокаине.
6
6
 
26
 
! Отговори
мда преди 2 години
Французите мразят Макрон, но ми се струва че ще нагласят изборите в негова полза.
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анализаторите от Франция твърдят, че ще има балотаж и двамата ще се изправят един срещу друг в битка за поста следващата неделя. Това ще бъде дежавю от 2017 когато двамата се бориха за президент на Франция.