Льо Пен: Считам Крим за руски, не съжалявам, че не мога да влизам в Украйна

Призна, че ако стане президент, ще изтегли Франция от Северноатлантическия алианс
14 апр 2022 08:35, Петя Славова
165
Льо Пен: Считам Крим за руски, не съжалявам, че не мога да влизам в Украйна
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на Франция и лидер на националистическата десница в страната Марин льо Пен заяви, че все още смята Крим за руски и не съжалява за наложената й забрана за влизане в Украйна, предава БГНЕС.

"Крим беше украински 26 години, но по-рано беше част от Русия, и затова хората там решиха да се обединят с Русия", каза кандидатът за президентския пост в интервю за телевизия BFM.

Още по темата

Тя отбеляза, че сега не би отишла в Киев, дори и да имаше такава възможност. Льо Пен изрази надежда, че след спечелването на президентските избори украинските власти ще отменят забраната й за влизане. "Но не съжалявам, че са ме обявили за персона нон грата. Историята не може да бъде пренаписана", добави Льо Пен.

В неделя се проведе първият тур на президентските избори, според който президентът на страната Еманюел Макрон води в надпреварата, но гласовете за него - 27,84%, са с малка разлика от тези на Льо Пен, 23,15%. Вторият тур на вота ще се проведе на 24 април.

Льо Пен призна, че ако стане президент на Франция, ще изтегли страната от Северноатлантическия алианс и ще се застъпи за стратегическо сближаване между НАТО и Русия.

Льо Пен е персона нон грата в Украйна, а Киев и наложи забрана за влизане в страната заради нейни коментари за референдум в Крим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала!
119
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
уау ...Украйна няма да допусне фашисти и подкрепящи,зависими от военнопрестъпник,Украйна не дължи нищо ...Украйна е Свободна,Украйна воюва за Свободата си...г-жата е последният човек от когото има нужда Украйна...разбираемо е дължите пари на путин...Народа на Франция е на ход...иска ли зависим президент платен от путин...като г-жата,гледаща отчаяно и тъжно...а Крим е Украйнски...путин няма може да го отнесе в гроба!само дето умират руски деца,безсмислено!!!
118
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и да споделя,четох някъде ще правят още полкове Азов!!!45 милиона Украйнски граждани...воюващи за правото си да живеят Свободно и както те изберат...подкрепяни от Свободният Свят...и путин и китай си мислят,че имат шанс?...за бога,трупате само грехове и позор!!!Слава на Украйна!!!Бог да пази САЩ и Свободният Свят!!!
117
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимени...полка Азов е нещо като...четата на Ботев...руски *** ви манипулират...Азов воюва с чеченците на путин убиващи мирни граждани в Украйна,Азов не е мръ.на дума...руснак е от 40 дни и ще е така следващите 1000 години,няма украйнско дете преживяло ужаса да прости на русиянците...да не го предаде на децата си...на внуците си,голям грях вършат руснаците...спрямо децата си и децата на Украйна!Слава на Украйна!!!
116
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
абе хора ли сте въобще...тая дължи пари на руски банки...закопава франция...Свободният Свят може без тях...без русиянците...без китай,не оставяте избор на Света ни...не ни плашите...и слепите видяха какво можете...тя не е франция...колкото копейкин и ниноваса България толкова и тя ,манипулират ви и ви лъжат...за власт и пари...ограбени от животите ви...от щастието и бъдещето на децата Ви...САЩ са хапчето...ще ги принудят да се намесят...те си мислят,че ги плашат...ще умират невинни заради путин
115
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой знае какво има в нацистите катакомби на Азов в азовсталь. Но руснаците не си дават много зор както и чеченците. Да не изкочи некой Фриц натовиц точно преди втория тур на изборите.
114
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Германия да може да се обедини а Русия да не може.
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че си невъзпитано и глупав.
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е руски какъв да е.
111
4
 
7
 
! Отговори
Само че преди 2 години
ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИИ, ВКЛ. И СОЦИАЛИСТА ИМ, ПРИЗОВАХА ДА СЕ ГЛАСУВА ЗА МАКРОН! РУСАТА БАБКА ИЗГЪРМЯ ЗА РАДОСТ НА НОРМАЛНИТЕ!!!
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До долния имигрантите не са граждани. Ценностите и те не са същите. Не на либералните ценности.
109
7
 
4
 
! Отговори
И преди 2 години
И ето как с едно изказване тая кокошка изгуби шансът да спечели. Защото французите колкото и да са недоволни от пенсионните реформи и паразитиралите граждани/емигранти, имат едни ценности, отстоявани с векове и платени с кръв и няма да отстъпят от тях.
108
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският империализъм беше унищожен от Октомврийската революция. Путин не признава Съветския съюз и неговите решения и държави в състава на СССР. Путин е руски империалист и руски капиталист. Срещу такива като Путин се бореха Ленин и Сталин. Ленин и Сталин биха екзекутирали Путин веднага за руски национализъм и империализъм.
107
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току що загуби изборите. С такива изказвания, дори да ги вярва, не може да спечели понеже темата е СИЛНО непопулярна в момента в целия бял свят.
106
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крим е руски какъв да е.
105
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долния може би си прав че Запада няма да позволи тя да стане президент. Те вече са поставили макрон.
104
13
 
6
 
! Отговори
Един преди 2 години
Вие сте болни мозъци!Тази няма да стане президент!Няма да го позволи никой!Толерантността към братоубийство,расизмът и хомофобията нямат място сред хората!Смърт за Путин!Смърт за Льо Пен!Слава на Украйна.
103
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Германия да има право да се обедини а Русия да няма това право.
102
3
 
10
 
! Отговори
Газ в рубли преди 2 години
Европа се прегрупира да плаща руската газ с рубли. Досега мислеха как да навредят максимално на Русия без да навредят на себе си. Изглежда не се получава. Не случайно казват: "Внимавай какво си пожелаваш ....".
101
5
 
18
 
! Отговори
Моряците ни свободни преди 2 години
След като руската армия изчисти азовците от пристанището на Мариупол, нашите моряци, блокирани на кораба от украинските националисти, вече са слезли на сушата и се готви тяхната евакуация. Слава на Русия.