Бориславова: Петков е готов да даде зелена светлина за преговори на РСМ с ЕС

Съветниците не трябва да водят външната политика, каза тя
17 апр 2022 10:37, Петя Славова
296
Бориславова: Петков е готов да даде зелена светлина за преговори на РСМ с ЕС
Снимка: БГНЕС


Съветниците съветват, а не водят външна политика. Правителството на Кирил Петков има готовност да даде зелена светлина за започване на преговори на РС Македония с ЕС тогава, когато има резултати. Това заяви Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера.

Още по темата

Бориславова коментира разногласията между премиера и външния министър Теодора Генчовска, която в петък в Народното събрание обвини премиера, че води втора външна политика, в която огромна роля играе неговият външнополитически съветник.

„Разговорът с г-жа Генчовска е много ефективен, както и с всички министри. Заседанията на Министерски съвет протичат в много конструктивен дух“, каза Бориславова по бТВ и добави, че вчера в Битоля външният министър е заявил, че с премиера говорят в един глас.

Бориславова заяви, че "Продължаваме промяната" са решили да станат сега партия, защото е трябвало се справят 4 важни задачи през първите 100 дни на управлението им.

"За нас беше по-важно да решим като минимум 4 важни задачи за първите 100 дни: нов начин за справяне с ковид кризата, да приключим успешно с Плана за устойчивост, да направим първите крачки на съдебната реформа със закриването на специализираните съдилища, справянето с енергийната криза и подпомагането на бизнеса и гражданите",  каза тя.

Бориславова заяви, че са се справили с ковид кризата, както и с енергийната криза. Според нея основното предизвикателство пред кабинета и ПП е комуникацията.

"Едно от големите ни предизвикателства е комуникацията, за да обясним на хората как се извършва промяната. Имаме и предизвикателството да имаме по-добра комуникация между коалиционните партньори, да се научим да работим по-добре едни с други", каза тя.

Не сме обсъждали явяване на следващия избори, защото това не е на дневен ред, заяви Бориславова.

Тя коментира и напрежението в коалицията възникнало около избора на гуверньор на БНБ. Според нея има съществена разлика между поста гуверньор на БНБ в сравнение с поста председател на Бюджетната комисия.

От ПП сме много доволни от начина, по който Любомир Каримански води Бюджетна комисия, не казвам, че той като отиде в БНБ ще прави нещо на тъмно. Когато имаш трима коалиционни партньори, които не подкрепят няма номинация, няма как да вървиш напред, заяви началникът на кабинета на Петков.

Тя потвърди, че са водени разговори между депутати на ПП с Каримански: „Предлаган е пост на Каримански в Световната банка“. От ПП няма да приемат лично по никакъв начин, че той ще съди МФ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
31
 
! Отговори
аз преди 2 години
ПРЕДАТЕЛ!
186
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не знам кой ще дойде ама знам че никога повече Киро .. да хванеме някой от спирката със срекме пак ще е по добре
185
34
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Да, виждам, типичната българщина, не искате Киро ама кой искате - не знаете. Щото сте про.сти и историята го е доказала и продължава да го доказва. Затова и румънците ви задминаха с 200, наредихте се до Буркина Фасо, щото сте големи разбирачи.
184
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и магаре да вържеме ще е по добро от Киро
183
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оф дали ще им разрешим или не ЕС, няма голямо значение. Те пак ще ни мразят така или иначе. Поне нека да са в ЕС, че да отпаднат паспорти и прочие ограничения. Пък кой знае, като видят добро от нас, може пък и те да отвърнат с добро. По-добре да сме доброжелателни съседи вместо заклети врагове...
182
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да питам аз, като плюете по сегашните управляващи, кой предлагате да застане начело?
181
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продажник
180
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БАТКАТА КИРУ ДО КА СЕ ВОЗЕЛ В ТИР НА ВИТИНЯ/ГОСПОДИ КОЛКО Е П Р О С Т/ ВИДЯЛ МНОГО ДУПКИ, ОБАЧЕ ТЕ НЕ СТАНАЛИ ЗА 100ДНИ, АМА БАЧО КИРО Е ОТ ЕДНА ГОДИНА, АМА НАЛИ ИМА ТРАФИК, РАЗЛИКИ В ТЕМПЕРАТУРИТЕ ТАМ В БАЛКАНА ИМА И ВАЛЕЖИ, ТА БАЧО ВМЕСТО ДА ДУДНЕШ ПЛАЩАЙ И ПРАВИ РЕМОНТИТЕ ЧЕ ЩЕ ТЕ ЧАГЪРТАМЕ, АМА ЯКО ЧАГЪРТАНЕ ЩЕ ПАДНЕ
179
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този премиер се оказа голям лъжец и рядък нахалник! Ако ни предаде да си вземе багажа и сладкарката и да се маха в Канада! Излъга за моряците, сега лъже за Северна Македония! Киро, махай се, иначе ще те изгонят с протести! Да се махат и Мравояда и дребничкото генералче от ДБ! Наглеци!
178
1
 
25
 
! Отговори
ОСТАВКА МАРИОНЕТКИ преди 2 години
НЯМА ПО БЕЗУМНИ НЕКАДЪРНИЦИ И ИЗМАМНИЦИ, НО НАЙ ЛОШОТО Е ЧЕ ИМА КОЙ ДА ИМ ВЯРВА И ОЩЕ КАКВО КАЗА ТАЯ ПРОСТА ТЕТКА- ГЕРБ СА ОКРАЛИ МИЛИАРДИ ОТ МАГИСТРАЛИ И НА ВИЖ СЕГА ПРОКУРАТУРАТА НЕ ГИ РАЗСЛЕДВА, А СЕГА КАТО УЗАКОНЯТ ЩЕ СПРЕ ДА СЕ КРАДЕ- ГОСПОДИ ТИЯ СА ЗАТЪНАЛИ В СОБСТВЕНИТЕ СИ КАФЯВИ ВОНЛИВИ СУБСТАНЦИИ.
177
1
 
23
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Или просто народа ще даде на Лорер, Петкв и компания зелена светлина с един шут от министерските кресла :)
176
1
 
16
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Лена, А Байдън готов ли е да ни даде зелена светлина за падане на визите, че ако не емигрираме в САЩ милиони ще умррат от глад и безработица, ако не е готов предай на Петков,че искаш да те води в Канада и да не се връща :)
175
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПеткOff да даде пари на хората. Цените 50% на горе, доходите старите
174
1
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Не плачете не плачете ! Късно е ! Сега разбрахте ли защо ви наложиха машинките Славито и сестра Галева ? Бегайте да търсите златни кюлчета...
173
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста подмолно заглавие, което манипулира думите на Бориславова.
172
1
 
27
 
! Отговори
Цар Авгий преди 2 години
Време е оборите ми да бъдат изчистени от това, което Кирчо и Ококорчог
171
1
 
9
 
! Отговори
Паметлив дедо до#190 преди 2 години
Ало, " Албан Буши"! " АКО някой беше застанал......"!! Не знаеш ли,че ако баба ти имаше дръжка, щеше да бъде мъжка?? И кой щеше да застане?? Албанският реотан,или българската географска област Македония?? Ха ха ха!! Айде, бегай!!
170
1
 
29
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
Кой е тоя цър....вул,наречен Кирчо лъжеца,че да " дава разрешение"?? България е Парламентарна Република!! Трябва САНКЦИЯ от Парламента,а той ще чака санкция от СУВЕРЕНА на РЕФЕРЕНДУМ!! Схващаш ли бе тикво куха!!
169
0
 
19
 
! Отговори
Беновска пита преди 2 години
Кой е тоя ***,наречен Кирчо лъжеца,че да " дава разрешение"?? България е Парламентарна Република!! Трябва САНКЦИЯ от Парламента,а той ще чака санкция от СУВЕРЕНА на РЕФЕРЕНДУМ!! Схващаш ли бе тикво куха!!
168
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е за избори