Посрещнаха Петков в Битоля с "Фашисти, облечи във власт"

Ще има опит за натиск за еврочленството на Северна Македония, смята Генчовска
16 апр 2022 21:00, Александър Попов
178

Премиерът Кирил Петков и делегацията ни бяха посрещнати с протест в Битоля, на който местните държаха лозунги "Кога ще признаете, че има македонци в България", "Фашисти, облечи във власт" и "Гоце=Македония". Той беше организиран от "Съюза на антифашистите" и крайнолявата партия "Левица".

В протеста участва лично и митрополит Петър от Македонската православна църква.

Петков обаче не се трогна и заяви, че екстремисти има и от двете страни на границата.

"Окончателната позиция за европейската интеграция на Северна Македония е на българския парламент", заяви Петков, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В Северна Македония пристигнаха още външният министър Теодора Генчовска и вицепрезидентът Илияна Йотова, както и депутати. Всички те присъстваха на официалното откриване на клуба на Културен център "Иван Михайлов" в Битоля.

"Не може тази тема да я използваме за вътрешнополитически цели, трябва да кажем, че вътрешнополитическите цели са всичко друго, но това е националният интерес. Трябва да работим заедно и в синхрон всички. Не трябва да мислим за натиск, от който и да е било", заяви Петков.

Впечатление направи, че министър Генчовска слезе от автомобила на вицепрезидента, а не на министър-председателя. Въпреки това, външният министър уточни, че с премиера са на една позиция по темата Северна Македония, а различията, за които вчера заговори, са със съветниците на Петков.

"Моята цел е да вдъхна увереност на българите в РСМ и за пореден път да им обещая, че те ще бъдат вписани в Конституцията на тази държава", заяви Геночвска.

"Няма как да мине без такъв натиск, силно се надявам нашите съюзници да разберат проблемите, които все още трябва да решим с колегите от РСМ", добави Генчовска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: БитоляКирил Петков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Иван Михайлов според Wikipedia се е занимавал основно с политически убийства и интригите на ВМРО. Защо се чества този деец?
139
2
 
13
 
! Отговори
Дошло е преди 2 години
Докога българските политици ще позволяват на този недорасъл да ни представлява, България да бъде унижавана и поругавана. В лицето на цялата представителна власт от вицепрезидент, премиер и външен министър се допуска такава обида. ***, какво търсите там бе, какво им се мазните? Ако сте толкова голям ***, без достойнство слезте от властта! Питам къде е този героичен наш народ печелил битки, сега да понася този срам? Вън чуждите ***, марш от нашите земи! Българи, вземете се в ръце!
138
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
OF 66 НЕ СА ПРОМАКЕДОНСКИ НАСТРОЕНИ В ПИРИНСКА МАКЕДОНИЯ омо илинден сдружение от 5 човека , една шепа като хрантутниците на америка , а тези хратутници на скопие и удба , да не са луди селото с паметниците да им е столица Четете от омо илиндин са завършили скопския университет без изпити и със стипендиии , има филми , брат му на единия вика не сме македонци , а той се пени
137
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
каква Русия , харвардските макета се пънат яко за ес , вижте къде америка за българия спонсорира и дава пари на балканите , за българия е през македонски програми македония косово албания ЯНКИ GO HOME
136
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като им прочетеш пропагандните лозунги и ти става ясно кой разпалва враждата между Македония и България. Същите които запалиха войната в Украйна
135
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кой го прати там?
134
5
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 2 години
Македонистите /титовите сърбо-комунисти в Скопие/ са тези, които трябва да се притесняват в Македония, защото при Новия световен ред, който ще въведе Пентагона, ние българите ще им търсим отговорност чрез Хагския трибунал за геноцида, извършен над македонските българи.
133
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кухи кеменета, сър.
132
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези фашистки идеи сред македонците са насадени от външни сили сред хората, това са Русия и нейния слуга Сърбия. Винаги са работили против българите и продължават и в наши дни.
131
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно такива, който има "очи" го вижда това. Първо искат да ни вкарат в дългова спирала и после се почва легни-стани.
130
8
 
33
 
! Отговори
Емигрант преди 2 години
Киро *** никъде не го искат
129
4
 
33
 
! Отговори
Спас преди 2 години
Фашисти не са. Некадърници- със сигурност.
128
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дрън-дрън яерини. Всичко се прекратява при капитулация. Нема 6-5. Всичко де що е било, веке не е. При капитулация е тъй.
127
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И в България има доста комунисти които са против лъжите на макодонистите. Ако е против макединизма не значи фашис. Сърбия и Гърция са фашисти че насила правят българите на македони или ги избиват.
126
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия иска да направи 3-та Балканска Война около казуса с РСМ. Ще воюва НАТО, срещу Сърбия и Албания, а СССР ще се почувства задължена да вземе страна, за да защити съюзниците си, а това означава, че войната ще се води в Западна България. Има вероятност Османската Империя на Султан Ердоган, да пробва да вземе Източна Румелия. Нищо ново под слънцето. Историята се повтаря. Жалко само, че ще разрушат на Баце инфраструктурата и магистралите, които са с дължина 500 милиарда мили.
125
5
 
20
 
! Отговори
ИСТИНАТА ТУК И СЕГА! преди 2 години
Германия винаги са били естествен съюзник на България.. и ще бъдат. А не съм чул, че са фашисти. Значи и ние не сме фашисти.
124
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия какви са фашисти или комунисти. Защото ЕС е с Германия.
123
3
 
4
 
! Отговори
FAKE NEWS ALERT! преди 2 години
"Посрещането на Петков" ама в репортажа - захариева и каракачантичката. Ей ***
122
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има около 2 милиона бежанци доколко знам. но са избягали от Македония в бг а не обратно. Това че бг имат роднини в Македония не значи че са македонци а че са бг. Ако сърбите са създали някаква югославска нация, България няма вина за това. Но Югославия е мъртва и нали не искат да са югославяне пак. Тогава остава че са такива каквито са били преди Югославия..
121
1
 
3
 
! Отговори
БАХАХАХА преди 2 години
Тие всичките защо гледат на кръв и спeрма? Заради войната на СССР ли? Сърбите гледат сърдито, а българите дваж по-сърдито. Нема такава смехория. Кога почва 3-та балканска? Да знам да си паля гуменките?