Русия атакува завода "Азовстал" в Мариупол

По данни на украинската страна в подземията на завода се крият стотици хора
Обновена: 19 апр 2022 14:44 | 19 апр 2022 14:40, Йоана Цонева
135
Русия атакува завода "Азовстал" в Мариупол
Снимка: БГНЕС

Започнала е атаката срещу завода "Азовстал" в Мариупол, съобщи представителят на Народната милиция на сепаратистката Донецка република Едуард Басурин.

„Доколкото знам, част от щурмовите групи, които бяха избрани специално за атаката на този обект, вече са започнали своята работа“, каза той в ефира на телевизия "Россия 24".

Още по темата
Басурин отрича твърденията, че на територията на завода има цивилни, наричайки ги "фейк", но по данни на украинската страна в подземията на завода се крият стотици хора - жени, деца и бебета, разчитайки единствено на защитата на украинските военни, пише actualno.com.

Една от тях е четиригодишната Алиса, чиято майка е медицинска сестра от 61-ва военно-полева мобилна клиника, която се грижи за ранените и болните в бункерите.

Вчера бе разпространено видео с разказите на оцеляващите цивилни на територията на завода, като хората призоваха да се отвори зелен коридор, за да могат да напуснат града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има цивилни в завода, те са там, не за да се крият, а защото са отвлечени от бандерофашистите, за да ги държат като жив щит.
4
16
 
28
 
! Отговори
Георгиев преди 2 години
Гърция изпрати писмо до главния прокурор на Международния наказателен съд в Хага във връзка с военни престъпления в украинския град Мариупол. В Украйна има загинали хора от гръцки етнос. България не изпрати нищо, не се вълнува за 500 000 българи в Украйна, а загиналите там не са малко.
3
12
 
55
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Давай Роосия един нацист или американец да не остане по дупките.
2
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъжът отбеляза също, че пленниците са добре.Отнасят се добре, имаме храна, вода, цигари, няма от какво да се притесняваме, добави Еслин.Той също се обърна към Зеленски.Трябва да знаете, че ни изоставихте, не ни дадохте ни най-малка възможност да напуснем Мариупол, каза той.
1
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британският наемник Ейдън Еслин заяви, че е решил да се предаде, защото Владимир Зеленски и правителството на Украйна оставиха военните на произвола на съдбата.Решихме да се предадем, защото украинското правителство ни изостави тук. Трябваше да напуснем Донбас заради сегашната ситуация и да предадем региона на войниците на ДНР и Руската федерация, каза Еслин във видео, публикувано от МВР на ДНР.