Русия атакува завода "Азовстал" в Мариупол

По данни на украинската страна в подземията на завода се крият стотици хора
Обновена: 19 апр 2022 14:44 | 19 апр 2022 14:40, Йоана Цонева
135
Русия атакува завода "Азовстал" в Мариупол
Снимка: БГНЕС

Започнала е атаката срещу завода "Азовстал" в Мариупол, съобщи представителят на Народната милиция на сепаратистката Донецка република Едуард Басурин.

„Доколкото знам, част от щурмовите групи, които бяха избрани специално за атаката на този обект, вече са започнали своята работа“, каза той в ефира на телевизия "Россия 24".

Още по темата
Басурин отрича твърденията, че на територията на завода има цивилни, наричайки ги "фейк", но по данни на украинската страна в подземията на завода се крият стотици хора - жени, деца и бебета, разчитайки единствено на защитата на украинските военни, пише actualno.com.

Една от тях е четиригодишната Алиса, чиято майка е медицинска сестра от 61-ва военно-полева мобилна клиника, която се грижи за ранените и болните в бункерите.

Вчера бе разпространено видео с разказите на оцеляващите цивилни на територията на завода, като хората призоваха да се отвори зелен коридор, за да могат да напуснат града.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
52
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ОТ ЖЕРТВИТЕ НА ФРЕНСКИЯ ЛЕГИОН В АЗОВСТАЛ ЗАВИСИ. СЪДБАТА НА МАКРОН !!! НЕ УСПЯ ДА ГИ СПАЗАРИ С ПУТИН !!!
24
4
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
11 Чети история не пиши глупости.Великобритания е с Османската империя .Бенджамин Дзерели си затваря очите за безмислосните кланета .Уилям Гладстон дори не издържа става и му казва .А бомбите над София а детските играчки със взриве за софийските даца чувал ли си най подлото нещо за всички времена .А картофената нива София заръка на Чърчил .Много си малък а и определено не си българин и не четеш българска история .Кой знае от кое ромелско село си
23
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките платени наемници на Фащ и ЕС точно там са се крият като мишки и най-нахално ги наричат като цивилни и бебета...
22
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Георгиев-Какви 500К българи в Украйна са сега там? Аз познавам няколко , които имат двойно гражданство , и всичките те, както и много други, дойдоха в БГ още с първите автобуси . И откъде го измисли това число, просто ти дойде първо то ли в празната кратуна?
21
7
 
39
 
! Отговори
пише actualno. преди 2 години
по данни на украинската страна в подземията на завода се крият стотици хора - жени, деца, бебета, старци, баби, домашни котки и кучета, разчитайки единствено на защитата на украинските военни, украинските военни разчитат единствено на тези хора и животни.
20
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основните сили атакуващи Азовстал са чеченските специални части.Твърдо са решили да го превземат но Азов няма да се даде без бой.Предстои тежка битка.
19
4
 
50
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
А тия цивилни, защо не са изведени, след като се знае дни по-рано, че ще има атака там? За едни евро-либерали питам?
18
6
 
45
 
! Отговори
Обикновен фашизъм преди 2 години
Под завода има отвлечени от фашистите мирни граждани и сега ги използват за жив щит.
17
4
 
60
 
! Отговори
Швейк преди 2 години
А дано разберем кой или какво се крие в тези подземия! И защо предпочитат да умрат, вместо да се предадат! Ще има интересни разкрития май! Естествено, не очаквам да ги науча от продадените, пропагандни, лъжливи, едностранчиви медии!
16
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наши журналисти не струват .Вместо да показват наши проблеми се занимават какво има под земята в Мариупол.Ами като сте толкова отворени пратете ваш екип като Сладков от мястото на събието па тогава пишете
15
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иля Кива--В Украйна властите организират масовото унищожение на украинския народ, нарушават всички норми на закона, морала и здравия разум, извършват терористични актове срещу мирни граждани, извършват физическо унищожаване на неудобните, без съд или разследване пълнят мазетата на Службата за сигурност на Украйна с хиляди хора, които са подложени на изтезания и екзекуции, провеждат откровен терор над населението, освобождават престъпници от затворите за извършване на военни престъпления!
14
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украиноамериканските фашисти са отвлекли жени и деца за да се крият за тях
13
2
 
37
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
НАЙ ПОСЛЕ !!!
12
4
 
57
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
По нашите медии и тв.се лее фашистка Украйнска пропаганда без да се замислят за последиците и че това ще свърши някой ден и тогава....
11
8
 
29
 
! Отговори
Ken преди 2 години
До 6 Анонимен --- Замислял ли си се, защо САЩ и Великобритания толкова време не са успели да ни унищожат ? И защо не са го направили във времена, когато сме били по-слаби и в по-неизгодна позиция ? Защо вярвате на всичко, което ви казват ? Защо не използвате собствените си мозъци ?
10
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им вярвате пропагандата
9
7
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати пропагандата.. Под завода се криели бебета цивилни хора и. т.н .. точно там се крият всичките наемници на Фащ и ЕС..
8
4
 
25
 
! Отговори
Ахметов преди 2 години
горко плаче..една от крупните му инвестиции е занулена
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ало мисирките преди да лъжете прочете поне какво сте поместили самите вие в сме.ния си сайт преди 1 час.
6
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди влизането ни в ЕС говорих с един историк жалко ,че не между живите .Той ми каза Сащ и Великобритания ще искат да унищожат България .И ми каза чети история и ще разбереш защо .Една добре написана история истинска никога няма да те излъже .Смятам ,че след толкова години с нашето развитие запалтите пенсиите този човек се оказа 100% прав