Унгария с голямо условие към ЕС за Русия

Страната очаква да бъдат подкрепени разходите за алтернативни доставки
16 май 2022 14:03, Росен Стойчев
26
Унгария с голямо условие към ЕС за Русия
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Унгария настоява ЕС да покрие неговите разходи за адаптиране на доставките на страната при прекратяване на руския внос. Това обяви унгарският външен министър Петер Сиярто, съобщи Ел Паис.

Европейски представители провеждат поредица от преговори с унгарските управляващи. Разглеждат се варианти за обща позиция.

ЕС опитва да договори замразяване на руските доставки на нефт.

Още по темата
Унгарското правителство смята, че за да стане това, ще са му нужни около седемстотин и петдесет милиона евро.

Към момента липсват гаранции, че Унгария би подкрепила такова решение, дори и да получи европейска подкрепа. Страната представи няколко условия.

От там обявиха, че се опитват да защитят своята икономика, която трудно ще се справи при търсене на алтернативни доставки. Припомня се, че страната няма излаз на море и енергийно зависима от руските доставки, заради изградените съоръжения.

Унгарският външен министър Сиярто допълни, че за да се променят тези съоръжения, за да могат да преработват други видове доставки, ще са нужни няколко години и много инвестиции в различни сфери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни продали се на САЩ измамници рушат интересите на ЕС, опитват се да разрушат всички търговски връзки между ЕС и Русия в полза на частните си интереси. Тези хора в момента управляват България, а премиерът на тази страна може да се окаже и гражданин на Канада, същата тази Канада, за която вече на всички е ясно, че имат военни офицери в Украйна, добавя Ерно Шалер Барош.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евродепутатът заяви, че българските управници явно са решили да убият икономиката на страната, която е зависима от руският нефт на 95%, но това няма да го допуснем за Унгария и ще се противопоставим с всички средства на тази лудост.
1
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правителството на България, което е решило да срине не само собствената си държава и икономика, вече става опасно за цялото съществуване на ЕС. Разделението в България вече е видно от месеци, но това не трябва да рефлектира на всички страни. Думите са на унгарският евродепутат Ерно Шалер Барош, който изнесе реч пред комисията по международна търговия на ЕС в Брюксел в сряда.