Европа с призив към България и Северна Македония

Европейски представители настояват за реално решение
19 май 2022 09:18, Росен Стойчев
93
Европа с призив към България и Северна Македония
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейски представители от всички групи в ЕС призоваха България и Северна Македония да намерят решение на двустранните противоречия, съобщи БНР.

Двете страни продължават преговорите.

Още по темата
Северна Македония очаква България да даде разрешение за започването на преговорите на страната с ЕС.

"Македонското правителство направи всичко, което очаквахме, а не е започнало преговори. Страната действа в синхрон и по въпросите с Русия", заяви социалистът Тонино Пацула.

Андреас Шидер настоява, че българското поведение не е решило нито един въпрос. Освен това има влияние върху самата страна и ЕС.

Българският представител Ангел Джамбазки обяви, че разрешение може да бъде дадено още утре. Македонското правителство обаче трябва да изпълни своя ангажимент за промяна на Конституцията и прекратяване на негативната кампания срещу българските граждани.

Представителят на ЕНП Андрей Ковачев допълни, че Северна Македония трябва да изпълнява договора за добросъседство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция защити националния си интерес, а ние да предадем националния си интерес и да се разправяме с македонистите вътре в Европейския съюз?
78
0
 
1
 
! Отговори
Vetoooo do dupka преди 1 година
Сега сме на път да клекнем на крадци на история, които ни наричат фашисти затова, че навремето им построихме пътища и училища, а после им признахме държавата, въоръжихме ги и лобирахме да влязат в НАТО. Срам!
77
0
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Или ЕС да подкрепи националната ни позиция по казуса рсм или ако не, ние излизаме от този съюз! Националният ни интерес не може да е обект на компромис! Да покаже ЕС колко държи на нас, крайно време е! До сега видяхме само как 12 години потупва приятелски един доказан бандит в лицето на тиквата, който ни граби и рекетира с позволението на ЕС! У нас остана впечатлението, че тиквата е отделяла от чекмеджетата и за Барозу и за Юнкер! Това ли са европейските ценности?
76
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европа потрива ръце за вътрешни колонии и васали. Първо се наливат пари в бездарници и организации, които по-късно да контролират териториите. Къде ни е промишлеността или селското стопанство, откакто сме в ЕС?
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът сам си вкара автогол, като направи Путин приказно богат и въоръжен до зъби, с ядрено оръжие. Защо България, трябва да жертва своята история, идентичност и съдбата на българите в РСМ, заради грешките на нещадърни и наивни западни лидери?
74
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С какви пари е построен Дисниленд Скопие 2014? Не е ли, с руски? Всички скулптури на откроднати герои и исторически личности, предимно български, нацвъкани един до друг в този "проест", са правени в Белград. РСМ даде почти милиард евро за антибългарска реклама и пропаганда. Въпросът е, в джобовете на кои европейски и американски политици са тези пари? Мирише на безпринципни даговарки, корупция и двоен стандарт. Вето, на такива схеми.
73
1
 
7
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Македония влиза! България ИЗЛИЗА!Да избират.
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Венци касапина____ На кое точно се радвате?На това,че РСМ ще започне преговори или на това,че ЕС от икономически съюз се превръща в СССР, а ЕК в ЦК на КПСС?
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вето, докато я има България, нейната история, идентичност и народ. Няма да допуснем европейските/американските лидери, да разграбват българската история, територия и да отнемат правата на българите, където и да са те.
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейските лидери пренебрегват собствените си правила, приети в Копенхаген. Правата на човека, изискването за добросъседство, за европейските лидери, към РСМ, не важи. Двоен стандарт и цинизъм, това е мнението на българите, към европейските лидери, които смятат, че РСМ е направила всичко, за начало на преговорите за членство в ЕС.
69
33
 
5
 
! Отговори
Венци касапина преди 1 година
Ха ха ха!Типична проява на великобългарски шовинизъм,бре!Принципа е следния-ако не желаеш да сториш добро,то непременно причини ЗЛО за да не се "прекараш"!Ето за това България е на последно място във всичи позитивни класации и на първо във всички негативни!Но има лъч светлина-през есента ЕС променя правилата си,конснсуса отпада и чрез просто гласуване се приема НОВ ЧЛЕН.БГ-то пак ще го ииздуха,но омразата на всички към нея ще остане!Вечна слава на ЕС,позор за уйгундурите,бре!!!Ха ха ха!!!
68
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърция защити националния си интерес, а ние да предадем националния си интерес и да се разправяме с македонистите вътре в Европейския съюз? Титовите югославяни да ни тормозят вътре в Европейския съюз? Никога. Това е самоубийство и създаване на проблеми в ЕС. Да вкараме проблеми в Европейския съюз и слуги на Сърбия и Русия. С какво ще помогне на ЕС?
67
4
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Сега пък аз искам да ви призова да спрете да приемате КОМУНИСТИЧЕСКИ нереформирани държави, които не спазват международните си договори в ЕС. Северна Македония добре си е направила сметката след като сте им обещали без да ни питате, че като си смени името и влиза в ЕС. Сега им обяснете, че сте ги излъгали и, че като ги приемете пак ще ги лъжете и за нищо няма да ги питате, а ще правите само това, което ви наредят от Вашингтон и това което е изгодно за Великия Запад.
66
2
 
22
 
! Отговори
До 64 преди 1 година
Не знам дали РСМ е предоставила оръжие на Украйна,а дори да е ,няма нищо общо с двустранните проблеми ,фалшификацията на българската история,заличаване на бъл.държава изобщо, на българския етнос,забрана на българския език,кирилицата била тяхна,Самуил македонски цар и всичко на основа на македонизма.Нищо не е променено в учебниците,затова се използва езика на омразата.Не е приемливо за болшевишката идеология с основа заличаване на българите да си затворим очите.Това е прекалено.
65
4
 
22
 
! Отговори
Станислав преди 1 година
Защо бе македонци? Колко и добро да ви се прави на вас ви е все едно и не ви интересува. Еми хайде влизайте в ЕС ние излизаме.
64
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Казваме че Македония е троянски кон в ЕС.Кой нарече Крим,Руски?Кой не предостави оръжие на Украина?Кой наруши ембаргото от 2014 г. да бе се доставя и продава оръжие на Русия? Има много въпросителни. Нашите медии са зависими от партиите и политиците.Да си виждал в нашите медии Македонец? А там всички нашимполитици дават имтервю,включително и валоте любими Каракачанов,Ковачев и Джамбаски.Каракачнов беше през ден в тяхните медии.
63
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ти от къде имаш имформация какво Македония е изпълнила? Налимима хора от ЕС и други ,които знаят какво се случва.Това което знаеш за Македония е от Българските медии.Заключението на международните организации за нашите медии беше ,че нашите медии са силно зависимимот политическите партии. Това което знаеш е това което искат да знаеш, нищо повече.И кой на кой е троянски кон също знаешмот наите медии.Как една Руска Македония предостави оръжие на Украина и осъди войната на Путин в Русия?
62
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да те уважава някой,който непрестанно обиждаш? Освен това му спираш пътя на развитие. България не разбира какви последствия може да има тази Руска политика.Света се откъсва от Русия, а ние изпълняваме тяхните поръчки.ЕС видяха ,че Македония е Европейска и НАТО. Не ние А Македония пръва в света предостави оръжие за Украина и други помощи.Пръва осъди ВОЙНАТА в Украина и агресията на Русия.Какво очаквате да си мислят за нас от ЕС и НАТО и какво за Македония.Казваме,че те били Троянски кон ????
61
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да Ви уважава някой,трябва да има причина. Аз все още не виждам такава.
60
4
 
19
 
! Отговори
Борис преди 1 година
Македонците,когато се научат да ни уважават тогава ще са в ЕС. ЕС и по точно Германия не ги интересуват за отношението на македонците към нас. Вън от ЕС и Нато.