Отказват да потвърдят визитата на Шолц в Киев

Той ще пътува в четвъртък заедно с Макрон и Драги?
13 юни 2022 15:04, Йоана Цонева
23
Отказват да потвърдят визитата на Шолц в Киев
Снимка: БГНЕС

Говорител на германското правителство отказа да потвърди съобщение в медиите от понеделник, че канцлерът Олаф Шолц ще пътува до Киев в четвъртък заедно с френския президент Еманюел Макрон и италианския министър-председател Марио Драги.

Онлайн списание "Фокус", позовавайки се на италианския вестник La Stampa, съобщи по-рано, че тримата европейски лидери ще пътуват до украинската столица в четвъртък, добавяйки конкретна дата към доклада на Bild am Sonntag от неделя, според който те планират да отидат преди срещата на върха на Групата на седемте в края на юни.

Още по темата

"Все още не потвърждаваме това", заяви говорителят.

Шолц, който не е бил в Киев от началото на войната, е критикуван в чужбина за предпазливостта си при снабдяването на Украйна с тежко въоръжение като танкове и гаубици и е принуден да отхвърли критиките, че Берлин не проявява лидерство.

В Германия сред младшите коалиционни партньори на Шолц също нараства разочарованието от това, което те смятат за недостатъци в неговото ръководство по отношение на Украйна - вътрешен разрив, който рискува да подкопае единството на Запада срещу Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
2
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬО преди 1 година
ШОЛЦ КАКВО ОЧАКВА: ДА ОБЕЩАВА ВОЕННА ПОМОЩ НА УКРАЙНА, ДА ГЛЕДА ГЕНОЦИДА НА ПУТИН И ДА ГО ПОСРЕЩАТ С ЦВЕТЯ ? ЛЪЖЛИВОТО ОВЧАРЧЕ !
13
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
финансов одит на украина къде е оръжието и парите делауер е офшорка да не сасе върнали обратно под формата на комисионни
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немците не са за Украйна, ама нали ги натискат от САЩ, те даже им се подиграха на урките в началото на конфликта, като им пратиха само каски на урките :)))
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Подкрепящите Русия не подкрепят Шолц, а подкрерящите Украйна също не го подкрепят. Май човека ще излезе прав при вме, че политиката не му върви особено.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече ни се пов ръща от ЕДИНСТВОТО на запада с/у Русия. Не разбрах защо, като на някои им харесва да се давят, трябва да се давят всички, в името на това да се удавят? Шолц очевидно показва, че ьази политика не е смислена.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този скоро ще го освиркат в Европа!-:)) Главен виновник,за много неща в ЕС и Германия спрямо външни политики!-:)))
8
4
 
6
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Шолц почва все повече да ми харесва :) Отначало бях доста резервиран, но почна да става трън в очите на Зеленски и това вдигна реномето на Германия :) За жалост, Урсула е на по-важния пост и дърпа Германия назад.
7
1
 
9
 
! Отговори
ГОЧО преди 1 година
Това е тайна среща на ХИТАТА с Гьоргинг! Да обсъдят съдбата на 4иятРАЙХ!!! Не знам що не канят ПУТИН, може би той накрая ще дойде да ги поздрави за победата! Както направи Сталин пре 45!
6
0
 
10
 
! Отговори
Бай Ментор преди 1 година
Как може , родата му първи близки с Хитлер , а нацитата не го приемат!
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даването на оръжия на Украина и ходенето на крака при Зеленски е нова евроатлантическа ценност.Вероятно е и тест за лоялност към задокеансите партньори.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 3Аз да не пиша на марсиански, я прочети отново :)))
3
0
 
21
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Наци Украйна се подиграва с Европа.
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна май иска да става ЕС. Командва всички в Европа!
1
4
 
4
 
! Отговори
ира преди 1 година
И тоз ли като Меркел от от бившето ГДР нещо намирисва на това