Османи: Все още няма формален договор с България

Той коментира и думите на Рама
Обновена: 14 юни 2022 13:51 | 14 юни 2022 13:50, Петя Славова
61
Османи: Все още няма формален договор с България
Снимка: БГНЕС

България и Северна Македония все още не са постигнали формално споразумение – нито писмено, нито устно.

Това заяви македонският външен министър Буяр Османи пред ТВ21.

Още по темата

"За всеки проблем има решение и ние обсъждаме именно това. Но някои от тях не получиха необходимото потвърждение, затова в момента нямаме никакъв договор с България – нито писмен, нито устен. Но мисля, че все още има надежда, има политически климат това да се случи. Работихме доста върху това и смятам, че се движим в правилната посока. Всички политически фактори в държавата са на наша страна. Например, снощи до рано сутринта преговаряхме с българската страна, за което съм информирал и премиера, и президента на страната", каза Османи, цитиран от БГНЕС.

По повод коментара на албанския премиер Еди Рама, който в Солун представи македонския си колега Димитър Ковачевски като "премиер на бъдещата Западна България", Османи заяви, че Рама "беше много остър към българската делегация до такава степен, че и те се подразниха, особено по въпроса за Македония, като казаха, че това, което прави България, е голям срам".

Албания е жертва, а Рама каза това, което ние не можем, за да поддържаме процеса жив, каза още македонският външен министър.

"Рама не е длъжен да подкрепя толкова силно нашите позиции, а всички, които бяха там, го видяха. Всеки, който е проследил няколкочасовия дебат вътре, знае каква беше целта на сарказма му. От името на правителството мога единствено да благодаря за силната подкрепа, която ни оказа там премиерът Рама", каза Османи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Е, какво и Пиринска? Пиринска Македония е част от Западна България, както са части и Видинско, Врачанско, Софийско, Кюстендилско и т.н., нещо неясно ли има за теб? Какво те интересува специално Пиринска Македония, претенции ли ще предявяваш?
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има договор но северняците не го спазват ... затова вето. П.С. не им вярвайте на тези там ... много са коварни
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Видяхме ние албанеца как потупва Ковачевски и се хили, иска ти се на германеца да се е подигравал. Реално Западна България е от Видин до Петрич, сега какво, и за Видин ли имате претенции?
25
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западните Балкани ме интересуват колкото положението в Западна Сахара или Мозамбик.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-koНай-после що годе свестен коментар от маке :)) Признавам си, че диалекта ви е малко странен за мен, но те разбрах друже :) Рама се измя на вас макетата и ги нарече западна България, не виждам защо само макетата упорстват, като всеки знае, че нема такова нещо като македонска нация, дори сърбите които са ви го пробутали това нещо го знаят :)))
23
12
 
3
 
! Отговори
АлБо преди 1 година
Албания трябва да вземе Македония, а Турция да вземе България и Албания трябва да граничи с Турция, Халифат на Балканите.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 5-ko Успокой се малко, много се надъхваш като дойде някой европейски политик на посещение в България. Те и при вас идат, да не мислиш, че е щот сте им много убави! Па те албанците ония ден на вас така ви го плеснаа во очи, че чак през газо ви излезе. "Future West Bulgaria" ви нарекоха, то добре, че не беше "Future East Albania", че щяхте още повече да се жегнете.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблема с БЮРМ ще се реши само след като бъде поделена между България и Албания
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо Албания върви заедно със Северна Македония или смятат ,че скоро ще имо само Албания ? А те ще се обединят с Косово и ще има Велика Албания!
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Османи, твоя сънародник ти го каза ясно, че това е западна България, стига си се пенил :))
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никва Македония не е тва. Въобразилите се за македонци българи вече са малцинство в "собствената си държава" и отдавна ги управлява албанската мафия. Дестани, Османи, всичките им олигарси и политици са с Османско потекло. Северна Македония е последния Османски вилает на Балканите, а македонците са последните българи останали под Османско иго. Докато Сърбия и България се караха за история трети, четвърти и пети им откраднаха Македония. Албания и Македония както виждате вървят в комплект.
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те макетата си мислят, че можем всичко да им простим, щото ги сметаме за наши, ама търпението си има край :))
16
1
 
10
 
! Отговори
Колко преди 1 година
Още колко договора искат? Един по един, като изпълнят единият, после другия и така нататък ..
15
1
 
20
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Абе имаше там един договор за добросъседство подписан, от който не изпълнихте и една точка.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че няма да станете Западна България няма, но е доста вероятно скоро да сте Източна Албания.
13
1
 
22
 
! Отговори
Куберъ преди 1 година
България иска две неща от РСМ: 1. В преамбюла на конституцията си да извадят българите от графата други, тоест да ги запишат с името им. 2. Общата ни история в учебниците им да се основава на достоверни исторически извори и документи. Тези наши искания трябва да бъдат изпълнени преди вдигане на ветото и да са безвъзвратни, защото друг удобен момент може да няма. Кое от тези две естествени и справедливи искания е лошо, страшно или недемократично, някой от РСМ може ли да обясни?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този е албански министър на външните работи на Северна Македония а столицата на Северна Македония се намира в северна Северна Македония.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аменхотеп! Това е Аменхотеп
10
0
 
19
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Като няма формален договор, то защо декларирате пред ЕУ, че всичко сте свършили и сте готови за преговори !? Да е** мошениците !
9
2
 
22
 
! Отговори
12 преди 1 година
Арее, скрийте се някъде. Срамите се българи да се наречете, но скоро шиптите ще ви направят албанци, без да ви питат.