ЕС съди Унгария за дискриминация при продажбите на горива

Субсидираното гориво не се продава на коли с чужда регистрация
15 юли 2022 15:45, Елка Василева
31
ЕС съди Унгария за дискриминация при продажбите на горива
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия откри днес процедура срещу Унгария заради дискриминационни практики при продажбата на горива в страната на автомобили с чуждестранни регистрационни номера, предаде Ройтерс.

Още по темата
Още преди месец ЕС предупреди Будапеща, че продажбите на горива на различни цени на чужденци и на местни жители е незаконно.

"Подобни мерки са особено тревожни. Те рушат нашето най-важно постижение срещу кризи и нестабилност - общият пазар", заяви еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон.

По-рано тази година Унгария обяви, че субсидирано гориво на цена от 480 форинта (1,31 евро) за литър няма да се продава на моторни превозни средства с тегло над 7,5 тона, както и на МПС с чужди регистрационни номера с тегло над 3,5 тона. Те ще трябва да плащат на пазарни цени.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По какъв начин допринасят за бюджета им, че да им правят отстъпки, плащат ли някакви данъци в Унгария?Ако искат намаление да изтрещят еднаква ниска цена за целия ЕС!у*чо
23
2
 
7
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Слушай какво бе господин Анри, вие съдиите всекиго гогато нещо не ви е изгодно. Ама ви е много изгодно когато вашите инвеститори в България плащат мижави български заплати в пъти по-ниски от заплатите на аналогичните работници и служители на запад. За вас страните от източна Европа са само пазар на който вие да сте монопол, на който да си продавате *** и територия, която да използвате за плацдарм при война с Русия. Нали виждам за какво използвате Украйна,.
22
1
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Да, ЕС действа вече като в соца. Все едно в частната ми фирма държавата да ми каже на кой колко да плащам. Ами това е независима страна и имат право само да преценяват на кого да дават преференции
21
2
 
11
 
! Отговори
Тед преди 1 година
Европейската комисия заведе дело срещу Унгария във връзка с приемането на закон, забраняващ разпространението на материали за хомосексуалността и смяната на пола на непълнолетни "Унгарският закон представлява ясна дискриминация срещу лица в зависимост от тяхната сексуална ориентация. Той противоречи на основните ценности на ЕС, нарушава няколко от неговите правила", се казва в документа.
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този "общ пазар" защо е само в главите на еврозелките? Унгария си има договори с РФ и си плаща по тях, следователно и получава стоката! Защо да споделят купеното от РФ с "ЕК" (не казвам е ЕС, а именно ЕвроКомисията). Те наложиха "санкции" на РФ, а не гражданите на ЕС!
19
2
 
5
 
! Отговори
Car racist преди 1 година
Ейй тия Маджари бре.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голям смях. И у нас не се продава на коли с чуждестранна регистрация. Явно чакаме и нас да ни осъдят.
17
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че и у нас е така. На мен не ми правят отстъпка, понеже автомобилът ми се води товарен.
16
1
 
16
 
! Отговори
Дани преди 1 година
Кой предизвика тази "криза и нестабилност".В тази врзъка у нас също има решение за отстъпка, но не за всики превозни средства (собствениците им).
15
3
 
30
 
! Отговори
Боб преди 1 година
А ние не може ли да съдим ЕС за щети, че наложиха санкции да не се плаща газта в рубли и всички ги нарушиха! Освен Киро..
14
0
 
24
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Така е когато има енергийна криза и режим, се приоризира гражданите ппед индустрията, и СОБСВЕНИТЕ граждани! А кой предизвика тази енергийна криза в Европа??? Не беше Орбан, но всички други европейски премиери, които са отговорни ще си понесат последиците..Кирчо, Джонсон и естонката паднаха, утре е Драги и Марк Руте, а през димата е ред на Шолц!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен .12 Защита от евро-***.оти
12
0
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Анонимен12 ...Това се нарича защита от *** ,а на теб ако ти е толкова мъчно ,можеш да си зареждаш в Гърция или още по добре в Норвегия
11
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
изгонвай рубладжиите от ЕС! Да си с едят при Путин, да добруват!
10
1
 
2
 
! Отговори
Верка преди 1 година
У НАС ДИСКРИМИНАЦИЯТА Е ПЪЛНА,АВТОМОБИЛИТЕ N1,НЕ ПОЛЗВАТ ОТСТЪПКИ!ТЕ СА АВТОМОБИЛИ НА ЧУЖДЕНЦИ В БЪЛГАРИЯ !
9
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще ви хареса, ако пътувайки из Европа, на магистралата в Австрия (примерно) има отделна тарифа за австрийци, германци, румънци, българи и т.н.? После във всеки магазин същото. После самолетните билети да струват различно за всеки.... Според фейс контрол примерно. Иддиоти
8
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз искам да съдим ЕС, пенсиите ни не отговарят на тези от чуждите държави.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А изгърбване с права лопата, знаят ли какво е в европарламентчето с тлъсти те заплати? Дреме им, ние колко плащаме.
6
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи да мислиш за собствения си народ и да защитаваш интересите му, е незаконно според ЕС? Е, при нас значи държавната политика е от законна, по-законна... Нашите управници само се чудят на кого по-напред да се надупят. Пък че народа обедня, че има хора на ръба на оцеляването, че зимата ще стоим на студено... абе няма значение, важното е да се подмажем на чиновниците в Брюксел, щото те тия 20-30 000 евра месечно си ги заслужават точно като изнудват дупедавци като нас....
5
1
 
18
 
! Отговори
АРЕ БЕ преди 1 година
няма ли някой да сформира група да влезе в парламента и да разстреля всички продажници толкова ли сме жалки и без това на охраната не им дреме стоят там колкото да получават заплата