България и РСМ подписаха двустранния протокол

С него се вдига българското вето към югозападната ни съседка към ЕС
17 юли 2022 12:01, Петя Славова
88
България и РСМ подписаха двустранния протокол
Снимка: Bulgaria ON AIR

Както бе съобщено по-рано, България и Северна Македония подписаха двустранния протокол, като част от пакет документи, които вдигат българското вето и отварят пътя на югозападната ни съседка към ЕС.

Той беше подписан в МВнР от външните министри на двете страни Теодора Генчовска и Буяр Османи, ден след като парламентът на Северна Македония прие така нареченото френско предложение.

Още по темата

Според Генчовска "днешната среща е била изключително полезна". "Това, което трябва да се направи оттук-насетне, е на база на постигнатите споразумения и договорености. Те да бъдат претворени на практика. Това е изключително сериозен ангажимент и на двете държави. Най-важното днес беше подписването на втория протокол между Република България и РС Македония", каза още тя, цитирана от БГНЕС.

Османи смята, че с този документ се слага ново начало в нашите двустранни отношения. Той очаква и сериозна подкрепа от страна на България по пътя на евроинтеграцията на РСМ. Очаквайте подробности.

В същото време ВМРО излязоха на протест пред външно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 37 Те и сега не ни мразят. Тези на протестите там не бяха "македонци".
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 37 "И викате сега македонците ще ни заобичат, ха-ха- ха?" Никой не иска от тях да ни "заобичат". Все пак става дума за различни държави, не за булка и младоженец. :))))
36
4
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 1 година
Ако ти се смяташ нормален, отиди на психиатър. Промити, изядени от злоба мозъци. И се наричате хора!? Не сте! Дано ви се случи същото. което се случи в Южна Украйна и спасение да не видите!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До България умря Я дай информация какво точно в "решението" от 2017 е "заличено" и, естествено, източника ти. :)))
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И викате сега македонците ще ни заобичат, ха-ха- ха?
33
7
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 1 година
ЕС не може без ресурсите на Русия, но те трябва да са евтини. Русия не можем да я унищожим военно, но можем да я унищожим икономически с постоянни санкции и като я притискаме и задушим от всякъде с НАТО и враждебен обръч. За това е важно Македония да влезе в ЕС. Ако Русия не бъде унищожена и разделена на няколко демократични страни, на ЕС може да се сложи кръст както в икономически, така и в политически смисъл. В този смисъл всеки който се противопоставя на Македония работи за Русия, значи е враг на ЕС и може да бъде изключен от ЕС.
32
5
 
12
 
! Отговори
България умря преди 1 година
Третата българска държава окончателно умря на 24.06.2022 г. - 2 телефонни обаждания (едно от френското и едно от американското посолство) бяха доататъчни, за да се заличи решението, взето през 2017 г. от парламента на бивша България
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон: Упражнихме много силен натиск върху България. Петков направи всичко, поздравявам го
30
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С приемането на Македония в ЕС безвъзвратно ще бъде заличено руското влияние в западните балкани. Няма нормален човек, който да иска да живее като руснак.
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А текста на протокола и на споразумението какъв е? И какво е било първоначалното спразумение? И какво е сега споразумението? Защо текста се крие от народа?
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 Какъв е проблемът и сега да си пиеш ракията с македонец. Това е да си пиеш ракията с брат.
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ами "защото нали подписаното било различно от гласуваното?" Към руските опорки свързани с насаждането на идеята, че предложението е неизгодно, се включва и руските фейкове, че има две различни предложения, че е подписано едно и едно не е подписано, или че подписаното било различно от гласуваното. По опорките ще познаете работещите за руснаците.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбирате ли че сте жертви на политиците с този спор с Македония.Не осъзнавате ли като пишете все още,че давате сигнали че могат да Ви манипулират с още подобни теми.Знаете ли колко спорове имаме с Гръция?Те са в пъти повече от тези с Македония.Да не говоря за Румъния,Турция и Сърбия.Та в тези държави има присвоени Български територии.Забравете и гледайте напред,защото всяко върщане в миналото е много опасно и не води до нищо добро.Не се вързвайте на политиците.Те бе са нормални хора.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До пак ви наебаха "Промениха френското споразумение в последния момент." Дай инфромация какво е било "преди" и каква е "промяната". Ако не можеш, значи създаваш фейк.
24
2
 
11
 
! Отговори
Асан преди 1 година
И какво пише у Протокола ? :)))
23
1
 
6
 
! Отговори
До-22 преди 1 година
Какьв бьлгарин си ти бе
22
10
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Добре е, че Великите сили са с нас и ни пазят от агресията на Путин.
21
6
 
8
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Закриват бг бе не разбрахте ли приключи - 1300г история отича в канала следващата стъпка я знаете от преди сьединението
20
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо да е интересуваш от бъдещето на детето ти,колко и какво ще му оставиш когато отидеш на онзи свят,ти се интересуваш дали има запетая в протикола.Вярвай ми каквото и да пише е без значение.Дали Самуил е Българин също не е от значение,от значение е дали ще можеш да пиеш една ракия с един Македонец.По-важно е да имаш приятел от Македония, вместо неприятел.Също е важно съседа ти да е добре за да бъдеш ти по-добре.Спрете се ,свърши всичко и за доброто на всички.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересите на българите и България не трябва да се политизират.