Страната ни не е задействала механизма на ЕС за гражданска защита

Научихме за трудната обстановка в България, възникнала след наводненията, отбеляза говорителят
6 сеп 2022 18:31, Йоана Цонева
15
Страната ни не е задействала механизма на ЕС за гражданска защита
Снимка: БГНЕС

До момента България не е задействала механизма на ЕС за гражданска защита. Това заяви говорител на Европейската комисия на пресконференция в отговор на въпрос, предаде БТА.

"Научихме за трудната обстановка в България, възникнала след наводненията", отбеляза говорителят. По неговите думи ЕК е във връзка с властите в нашата страна, за да се прецени дали е необходима помощ.

Още по темата
Европейският механизъм за гражданска защита може да осигури подкрепа при издирване и спасяване; при изпращане на лекари, лекарства и здравно оборудване; при пречистване на водата; за предоставяне на средства за временен подслон. Механизмът съгласува действията в отговор на природни и причинени от човека бедствия на равнище ЕС, и в него участват също Исландия, Норвегия, Сърбия, Северна Македония, Черна гора и Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Кочо преди 1 година
Сечете дървета, мятайте си *** у деретата и чекайте Европата да ви опрай, докато природата дето я прецаквате не ви си го върне тъпкано, че и препълнено !
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако беще за украинците,през 2 часа щяха да призовават за помощ по телевизиите,няма ли хотел на пълен пансион за нашите българи,за укрите продължава да ги храним и да спят без пари и без да работят
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дайте му няколко месеца на Гълъбето да се ориентира, то едва днеска се накуми и сколаса да благоволи да си откъсне от премиерското време да прелети за миг пред камерите в изтритите от картата села. Докато кажеш "я! Гълъб!" и то отлетяло. То пък и изборите ще минат и трябва и него да го разследват за действия и бездействие барабар със Сандов, Киро, областния, шефчеата на басейнова дирекция и горскиото.
6
1
 
6
 
! Отговори
Отстрани погледнато преди 1 година
Радев и министрите му са за критика в този случай. Нарочно май го правят.
5
8
 
5
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
Не му ли сложиш някой лев или кюлче е джоба на Радев не си мърда пръста.
4
12
 
2
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 година
Абе никви защити не ни трбват. Бих се записал доброволец не да чистя кални мазета ,а за да търся ценни вещи. От пет изчезнали къщи и перални и какво ли не.
3
3
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Нова значи ли, че няма да 6ият протестиращите като в ЕС?
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страх ги е да не се разкрие причината за бедствието. Като се задейства механизма на ЕС за гражданска защита, ще разследват причините довели до бедствието. За това се назландисват.
1
2
 
12
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Пак ще Крадът Якоооо!