Арестът на Бойко Борисов – тема на обсъждане в ЕП

Озаглавен е „Незаконно задържане на лидера на опозицията в България“
Обновена: 12 сеп 2022 15:56 | 12 сеп 2022 15:46, Камелия Цветанова
40
Арестът на Бойко Борисов – тема на обсъждане в ЕП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задържането на лидера на опозиционната партия ГЕРБ в България Бойко Борисов влиза за обсъждане в Европейския парламент в сряда следобед, предава БГНЕС.

Дебатът е озаглавен „Незаконно задържане на лидера на опозицията в България“ и е по член 162 от правилника за дейноcтта на ЕП.

Обсъждането е включено в общия дебат „Основни права в ЕС“.

На 8 септември Европейският парламент реши да остави петицията, подадена срещу незаконните действия на бившия вътрешен министър Бойко Рашков, с които се нарушават гражданските права и се упражнява психическо и физическо насилие срещу представители на опозицията, отворена и да поиска от българските власти подробни отговори.
В Комисията по петициите на Европейския парламент днес беше допуснат за разглеждане сигналът срещу незаконните действия на бившия вицепремиер и вътрешен министър в две служебни правителства и редовното правителство на „Продължаваме промяната“ Бойко Рашков.

В края на август стана ясно, че арестът на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов е незаконен. Това реши на втора инстанция Софийският административен съд. СДВР пък ще трябва да плати разноските по делото в размер на 480 лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Бойко БорисовЕПерест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОКОШКИ НА БЪРЗИ ОБОРОТИ: КОКОШКА КУДКУДЯКА,ПРИСМИВА СЕ *** БНР-ЕЙСКА - ОВЦА ЧЕРНОГЛАВА НАД БОЙНАТА СЛАВА...
27
2
 
1
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
Не мога да разбера докога ще се занимаваме с ареста на този човек. Законни ли бяха арестите на Борислав Сандов, Десислава Иванчева и още много други. Вместо Европейския парламент да се занимава с газ, ток, инфлация, ковид, защото пандемията още не е приключила, те ще се занимават с глупостите на ГЕРБ.
26
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕНП са изключително дразнещи и противни. Никоя друга партия не трябва да участва в този фарс, да си говорят сами като *** и да се свършва. За такива простотии и за издръжка на подобни хрантутници като депутатите от ЕНП европейците плащат данъци.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията има право да задържи всеки за 24 часа, това е законно. Прочетете си законите.На ес не трябва да се обръща внимание докато не се смени лайен, предизвикала енергийната криза под диктовка на сащ -- те се смеят че еврото е паднало спрямо долара.
24
2
 
5
 
! Отговори
Киро +Асен + Рашков преди 1 година
ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ ОТ ЕС И НАТО......!!...... ЗА ПОМАГАЧЕСТВО НА ПУТИН И РУСИЯ......
23
9
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 1 година
Единствените опозиционни лидери у нас, които са "незаконно арестувани" напоследък са Сидеров и Марешки.ГЕРБ не са опозиция, а мафия, мутри.Тук самата държава е незаконна.
22
8
 
4
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Обяснете на ЕП, това нашите евродепутати, че съгласно ЗМВР, всяко лице може да бъде задържано за период до 24 ч. Опищяха орталъка, че Тиквуций бил третиран като всеки друг гражданин/селянин.
21
2
 
2
 
! Отговори
Няма преди 1 година
по импотентна институция в международен план от ЕП. Във всяко едно начинание!
20
9
 
9
 
! Отговори
язък преди 1 година
Екстра си беше арестът, но за много малко......
19
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Борисов убива Вижте - Аа помян го мирко. Пред мен го гръманха. Пратиха Цецка Цачева ...
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До Анонимен 4 - Но България не е демократична страна, така че не виждам никакъв проблем с тоззи арест.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕП също ли е ОПГ?
16
4
 
12
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 1 година
Само в недемократичните страни арестуват опозиционни лидери без доказателства. Като опозиционния лидер Алексей Навални в Русия, ама нали тя била такава и онакава. Защо сега искате да прилича България на нея? Няма отърване от тоя двоен стандарт, той донякъде и на Киро изяде главата. Ако имаш неопровержими доказателства - става, ама да арестуваш само щото много ти се иска - е, нЕма как да стане.
15
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този безпричинен и глупаво изпълнен арест постави началото на края на балона ПП . Част от избирателите (по-умните ) разбраха, че Кирчо и Рашков могат да арестуват без повод когото си поискат с някакви обвинения, които съдиите изобщо не приеха...
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ааа, поредния "плюс" за Киртака, "успешното" му управление и "борбЪтЪ" с мафията. Толкова излъгани хорски надежди...
13
4
 
11
 
! Отговори
карачанаков преди 1 година
Стига ве че тази операция бе върха и гордостта на др, Чашков и за това решиха да го наградят с титлата шеф на КОЙПИ и сега ко праим???
12
7
 
22
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Яд ме е, че тия вишисти така се изложиха Вместо да сменят Бойко Борисов доказаха, че към настоящия момент няма кой да го смени.. и Харвард ми падна в очите.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100% е знаел за ареста си всичко е фейк нюз, ще пипнат и резултатите от изборите вече губя надежда
10
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиквата рече, че решението за задържането му било взето след похапване на пица с кристали и се получи, че вместо да му извадят очите му изписаха вежди.с пи
9
6
 
19
 
! Отговори
перко преди 1 година
Така е когато Киро *** събира информация от Гугъл, авечно почерпената Дамаджана усложливо му изпълнява прищевките! По вероятно е да видим *** взатвора преди Борисов!