Гърция и България договарят съхранение на газ в Чирен

Предстои меморандум
5 ное 2022 13:29, Росен Стойчев
15
Гърция и България договарят съхранение на газ в Чирен
Снимка: БГНЕС/EPA

Гърция и България са близо до меморандум за разбирателство за поддържане на стратегически запаси от природен газ в Чирен, съобщи Катимерини.

Гръцката публична газова компания вече е прехвърлила количества в съоръжението.

Още по темата
То се намира в северозападната част на страната.

Това е част от предстоящото сътрудничество между двете страни. Планират се партньорства в енергийната сфера.

В четвъртък се е провела работна вечеря. На нея са присъствали гръцкият министър на енергетиката Костас Скрекас и българският вицепремиер Христо Алексиев, придружен от министъра на енергетиката Росен Христов.

Гърция има споразумение с Италия, където гръцките компании започнаха да съхраняват газ. Страната има само едно хранилище.

За това и договаря споразумения за съхранение в други страни, каквото предвижда и с България. Договорено е количествата, които гръцките компании съхраняват в българската държава, да бъдат компенсирани от азерски газ, който ще може да използва във всеки момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: БългарияГърциядоговор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
toti преди 1 година
Каде в тоя Чирен има резерви за газ...нали се беше запълнил на 90%...или ще далаверим пак...от една страна разливаме,от другата нливаме без документ...всеки магазин го прави тоя номер,много е изтъркан!!!
11
1
 
0
 
! Отговори
Гласоподавател преди 1 година
Ахааа, някой пак е направил далавера за народна сметка.
10
2
 
3
 
! Отговори
КОЙ го измисли? преди 1 година
Хранилището в Чирен е малко и недостатъчно за страната ни. Много пъти се коментира, че трябва да бъде разширено. Коя продажна муцуна взе това решение? С колко си напълни личната банкова сметка?КОЙ?
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те ще съхраняват газ тук, а България къде?!, ще плащат ли наем за хранилището и защо не си направът в Гърция хранилище?! По добре газ от Турция, по евтин е, а и на тях хранилище не им трябва!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България също има само едно хранилище, защо да дадем на Гърция достъп до него? Като си помисля, че сръбският президент искаше да купи дял от Чирен...какво остава за България? Петков се срещна със сръбската премиера, готов са извърши поредното предателство.
7
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 1Ми взимай кирка и ходи да копаеш бе, про'с'так неграмотен!
6
3
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
И Чирен демек ще продадат евроатлантиците. Дано пожарите стигнат и до там. Защото и местните про'с'таци гласуват с 90+% за евроатлантиците в София.
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 7: ревеш ли ревеш ли болшевишка по дл ого? Този сайт е точно на комунистическата c г a н в България и самият Сорос е бил и все още си е агент на КГБ. Крадеца вика дръжте крадеца. Газста поевтиня и еврейският гн ом в Кремъл не може да си напълни офшорките. Мъкаааа.
4
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е нали Чирен беше пълно догоре вече, какво са прехвърлили гърчолята...
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внимавайте със саботьора дето саботира, Чиара, АЕЦа и Цанков Камък.
2
12
 
15
 
! Отговори
Illiana преди 1 година
***-нари, ама големи тъоа-ри са тези от ПП, ДБ, БСП, ДПС и прочие. Какво ни пречеше да си внасяме гас от Русия. Че тя била нападнала Украйна, това е техен проблем. И двете страни си имат своето право. ... Ама нали тези, които са поставени да ни представляват се надпреварват, с голям език да им лижат задниците....защото сме под американско робство. Точно те не позволяват ние да се развиваме като нация, да ни опростачват, и да нямаме демокрация. Но това ще спре. Само да има повече родолюбци,тде
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разширите го това хранилище бе. Направете го двойно и лятото пълнете... зимата продавайте ако има излишък. Тошкова ли е трудно...