Траур в испански град заради убита българка и дъщеря ѝ

Ирина никога не е давала сигнал за насилие срещу партньора си
Обновена: 8 ное 2022 19:35 | 8 ное 2022 09:47, Петя Славова
31
Траур в испански град заради убита българка и дъщеря ѝ
Снимка: БГНЕС

Тридневен официален траур и преустановяване на всички официални и политически дейности през следващите три дни е обявен в град Мостолес заради убитата в неделя 29-годишна Ирина и нейната дъщеря. Знамената в общината ще бъдат спуснати на половин мачта, съобщи вестник "Елмундо".

Младата жена, която стана жертва на съпруга си, е възнамерявала да се раздели с него, твърдят хора от нейното обкръжение. Предполага се, че това решение е предизвикало 39-годишния българин Галин да заколи Ирина и дъщеря им Мария.

Жената никога не е давала сигнал срещу партньора си за насилие, но според няколко нейни близки, тя е споделяла, че е имало случаи на агресия от страна на съпруга ѝ.

В неделя вечерта мъжът съобщил на няколко свои приятели чрез WhatsApp, че е нападнал съпругата си и ще посегне на живота си. След това няколко от тях отиват до дома им и когато никой не отваря вратата, решават да се обадят на Националната полиция.

Когато пристигат, органите на реда откриват безжизнените тела на жената и момичето с множество прободни рани в областта на шията и гърдите, пише изданието.

Предполагаемият извършител на двойното убийство е работил в автосервиз. Неотдавна е заминал за родината си заради заболелия си баща. Той е отсъствал от Испания около два месеца и се е върнал у дома миналата седмица.

През последните три-четири дни Ирина, която се занимавала с маникюр, била малко дистанцирана и не споделяше съобщения с никого от постоянните си приятели. "Ирина беше много добър човек и не можем да разберем какво се е случило", казва един от нейните познати.

Миналата седмица Ирина признава и на друга близка приятелка, че се разделя със съпруга си, предава БГНЕС. За последен път Ирина, Галин и момичето са били видени заедно миналата събота. В нощта на двойното убийство никой от съседите не е чул нищо необичайно в блока, в който семейството е живяло повече от седем години.

Вчера близо сто души запазиха петминутно мълчание в знак на траур във връзка с убийството на майката и детето, като към тях се присъединиха кметицата Ноелия Посе и говорителите на всички партии, представени в общината.

Консисторията обявява тридневен официален траур и преустановява всички официални и политически мероприятия, а знамената ще бъдат спуснати на половин мачта.

Правителствената делегация за борба с насилието, основано на пола, разследва тези убийства като възможни престъпления, свързани със сексизъм, и ако това се потвърди, броят на жените, убити от своите настоящи или бивши партньори, ще нарасне на 37 през тази година и на 1167 от 2003 г. насам.

Още за трагичния случай вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Никога не можеш да знаеш какво точно е ставало между един мъж и една жена!Само те си знаят!Сега умрелите вече няма как да кажат,а а убиецът ще твърди каквото на него му е изгодно!Дали съда ще му повярва,е друг въпрос!Нищо не оправдава отнемането на човешки живот!
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да убиеш детето си, let that sink in.
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По телевизията тук вчера казаха ,че са румънци,и Мостолес е квартал на двадесетина километра от центъра на Мадрид най многобройният работнически квартал в Мадрид .Хубаво е да се уточни от къде точно са жертвите . Иначе светла и памет и лека и пръст без значение от къде са.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи или лица с българско гражданство?
18
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Момичето се занимавало с маникюр. Това е ниво на шестокласник. Той работел в автосервиз но монтьор ли е пазач ли е не става ясно. Според мен може да има изневяра първо и второ да няма пари. Скоро ще го пуснат те затова убиват защото няма вина.
17
1
 
12
 
! Отговори
Нагон преди 1 година
Мъжете,които не могат и не се представят добре в леглото,са най ревниви и избухливи, агресивни до престъпления при развод. Срам ги е ,че са полово немощни. А всъщност са жалки....
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Името Ирина идва от гръцки, но е популярно в много православни общества. Виновен е убиеца, пола не е от значение. Ако Ирина го беше убила, щях да съм на страната на мъжа, но.... Нищо не е оправдание да отнемеш живот!
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тридневен траур... а тук даже и по новините можеше и да не споменат престъплението, тук е нормално, когато маймуняка е обиден да смаже жена си от бой, детето или и двете... дано тоя убиец си получи заслуженото, в Испания това е престъпление
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Испания е достатъчно едно оплакване в полицията за домашно насилие и насилникът дълго време ще гледа слънцето на квадратчета. Жалко за двата погубени живота.
13
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ирина се среща в БГ като име, но то си е руско, може да е от Молдова или Украйна, може пък тя да е виновна :))) Не знам защо винаги когато некой требва да е виновен се изкарва мъжа, явно двойни стандарти :)))
12
1
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Българката такава, онакава, тя виновна, че търпяла и пр. гениални твърдения. Вас ако ви претрепе някой по-силен, и ако има някакви основания като напр. обида, значи правият е той, а вие сте си виновен. Кога ще проумеете, че не трябва да се убива? А не четете ли, че всъщност са убити повечето именно, че са го напуснали? Или сте тъ.пи, или просто то защитавате, защото е мъж?
11
3
 
25
 
! Отговори
Не на насилието преди 1 година
Колко злоба трябва да таиш в себе си, за да извършиш такова престъпление... много тъжно...Убиецът е човек, който дълбоко в себе си не обича дори себе си, нещастен от това, което е той самия и търсещ виновен (в случая съпругата му) за неговите неуспехи. Най-голямата победа е, когато човек победи себе си. Да мачкаш другите показва слабост.
10
0
 
39
 
! Отговори
НН преди 1 година
Много комплексиран мъж, егоист,със силно его и неприемащ загуба! Елементарен! Нозащо и детето?!
9
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българката така няма и да научи да си тръгва на време. Жалко за нея и детето.Бях с подобен тип, пак българин, който имаше голям мерак да ме претрепе, но закона в чуждата държава го вкарваше директно в затвора. Никога повече българин.
8
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много жени бъркат и си мислят, че поведението на мъжа е тип мачо, а то е поведение на класически бъдещ насилник. После се раждат децата, стават финансово зависими и край, насилника вече се чувства безсмъртен, а те са слабохарактерни същества, които най-наивно са попаднали в тази ситуация и си мислят, че нещата могат да се променят към по-добро, но не.
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия индивиди зад граница да им се забрани да гласуват, вижда се че нищо не става от тях.
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГолЕм мъж, няма що. Трябва да се преподават смъртоносните точки и като ти скочи такъв да те коли, да го проснеш и парализираш с 1 удар. В индия англичаните са рязали ръцете на хора, запознати с техниката на смъртоносните точки защото не са искали хора с голи ръце да ги треп ят.
5
39
 
11
 
! Отговори
северозападняк преди 1 година
Отишъл си до бг да се грижи за болния си баща, а тя веднага си намерила друг. За нея разбирам, но защо ще посяга и на детето?
4
20
 
13
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Мръсни българи жени невзимаите българи за мъже тия са най големите убийци
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошо. Много лошо.Местните са обявили траур.