Скопие осъди нападението в Охрид, не спомена, че е български клуб

Македонското министерство го определи като граждански клуб
Обновена: 24 ное 2022 06:13 | 24 ное 2022 06:00, Анисия Иванова
20
Скопие осъди нападението в Охрид, не спомена, че е български клуб
Снимка: БГНЕС

Македонското министерство на външните работи осъди нападението от тази вечер срещу "гражданския клуб в Охрид".

Около 21.00 часа снощи срещу българския клуб "Цар Борис Трети" бе открита стрелба с пистолет. По чудо при инцидента няма пострадали. Македонското МВнР определя инцидента като "вандалски акт", при който са "изпотрошени външните стъкла на гражданския клуб в Охрид". В него обаче никъде не се споменава изрично, че нападението е извършено срещу български клуб.

Още по темата

"Тревожен е фактът, че тези вандалски инциденти се повтарят в един кратък период от време. Само преди няколко дни, на 20 ноември, бяхме свидетели на подобен вандалски акт, когато бе изпочупено външното стъкло на клуба. Това са напълно неприемливи събития, които може да застрашат живота и да увеличат ретроградните процеси, които са срещу европейската интеграция на страната", се казва още в съобщението от МВнР.

От министерството на РСМ призовават "компетентните институции да предприемат необходимите мерки за разкриването на извършителите и да бъдат предприети необходимите мерки за гарантирането на работата на този и на всички останали граждански клубове в страната".

Според МВнР на РСМ "всички граждани на страната имали свободата да изразяват своите убеждения и да защитават правата си, които са гарантирани от Конституцията на една достойна страна-кандидат за членство в ЕС". /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: охриднападениеклуб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еничарите от Северна Македония показват на Европа, че не можем да ги приемем в ЕС.
11
0
 
1
 
! Отговори
Войникът без армия преди 1 година
Снощи 23.11.2022г. С. Македония , с този за мен терористичен акт/използването на оръжие в мирни държави с/у сгради и лица на други държави си е чисто терористично деяние -тероризъм/ обяви война на България ,а не както нежно се опитват да ми пробутат,че било пореден "вандалски" акт,и Българските политици трябва веднага да прекъснат дипломатическите отношения със РСМ до влизането в затвора на Северно Македонските терористи , които стреляха с/у сграда с Българи ,което и като действие ще покаже,че самата "държава" СМ няма съпричастност към терористичният обстрела на Българският клуб&#128545
10
1
 
8
 
! Отговори
Спас безделника преди 1 година
Това е много добре. Осветлява " напредъка". Да се продължи мониторинга с още един факт. А и Столтенберг да изземе всичкото огнестрелно.оръжие на този т.н. "член на НАТО", докато не е направил някоя беля.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решението е просто-ВЕЧНО ВЕТО и всичко ще е наред!!! Освен това на ЕС не е нужна такава смешна държава, като БЮРМ. Те със сигурност се чудят вече, как са се заблудили до такава степен, че са си повярвали в нуждата да присъединят сърбоманите!!! Скоро БЮРМ и Сърбия ще бъдат причисленинв графата "отпадъци" и ще бъдат оставени на самотек извън ЕС
8
3
 
14
 
! Отговори
а? преди 1 година
измислената държава югославия, пак с руски рубли се мъчи да мъти мозъка на бедните душици, живеещи в Българска територия.
7
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ще ни докарат балканска война и национална катастрофа! България свършва по билото на на Стара Планина. Македония не е българска. Това е като да направите клуб "Хитлер" в Израел!
6
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Влизането на РСМ в Евросъюза ще забие як пирон в панюгославизма и сръбския националболшевизъм! Затова е целия рев!
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено белград и кремъл имат интерес от подобни гнусни провокации!
4
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Името на клуба, наистина си е провокация. За разлика от България, където СДС му създадоха някакъв ореол (а също и на сина му комарджията), в Македония, Цар Борис се свързва основно с хитлеро-фашизма.
3
6
 
28
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Време е България да прекрати дипломатически отношения с тази държава, докато фашизма властва там. Да се анулират всички паспорти, издадени на македонски граждани. Който иска български паспорт, нека се откаже от македонското гражданство. Нека седят изолирани. Нека да си платят цената за това отношение към България. Та все пак България е родината на предците им.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Сърбофили (както правилно отбелязваш) са около 30% от тамошните, за съжаление повечето кресливи, агресивни, финансово мотивирани и на ключови позиции в тяхното ДС... Слугите на Москва! "Левица" и хората на Груески (на гости на Орбан в момента!...
1
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще влезете в ЕС, кога цъфнат марулите аре баста и сърбофилите