БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка

Нинова призна, че е подложена на много силен натиск за приемане на ИК
Обновена: 8 дек 2022 20:44 | 8 дек 2022 19:00, Анисия Иванова
135
БСП за Шенген: Решението на ЕС е обидно, като към хора втора ръка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Отдавна сме изпълнили техническите условия за приемане в Шенген. Решението на ЕС да останем извън зоната е обидно и унизително като към държава втора ръка и хора втора ръка. От друга страна трябва много внимателно да се слушаме това, което ни казват като бележки – най-вече миграцията.

Това коментира пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе категорична, че решението е „политическа присъда“.

Още по темата

Нинова посочи, че още няма резултат от проверката, която БСП е инициирала за строителството на оградата по границата. Тя поискa бюджет за граничните полицаи, средства за облекло и укрепване на оградата. По темата за съставяне на правителство лидерът на БСП посочи, че никога не са имали намерение за съставяне на правителство с първия мандат.

Тя отново настоя служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, в който да предвиди: бройки за гранични полицаи, заплати за тези полицаи, средства за облекло, всичко, което им е необходимо.

Относно срещата с ГЕРБ за сформиране на кабинет тя обясни: "Отидохме на срещата с проф. Габровски от уважение към него и да му кажем, че няма да го подкрепим. Той в този момент олицетворява ГЕРБ и политиката на ГЕРБ, ние поне от 10 години се борим с модела на управление на ГЕРБ, така че няма как да направим този компромис независимо кой застава начело".

Нинова призна, че отново има натиск върху нея относно приемането на Истанбулската конвенция в България и уточни, че "този път е по-силен" поради това, че не признава третия пол.

От ПЕС са й изпратили писмо, че трябва да преодолеем законодателните бариери, да приемем всички необходими мерки и че правната рамка не може да бъде извинение за неприемане на джендър политиката.

На практика искат от нас да се противопставим на решението на КС, че нашите закони нямат никакво значение и трябва да приемем Истанбулската ковенция. "Ще приемете трети пол, ще приемете джендър идеологията в училища", изреди Нинова и отсече: "Няма как това да стане!".

Всичко, което касае насилие над жени и деца, е направено, уточни още лидерът на БСП.

И допълни, че е получила писмо и от новия председател на ПЕС - г-н Льовен, в същия дух. ПЕС били обезпокоени от БСП, че защитава традиционното семейство.

"Не закачайте децата, обръщам се към всички български граждани: "Пазете си децата", завърши Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен е обидно, че съществува ББСП - партията продължител на БКП, най-отвратителното време на България, когато магазините бяха празни, когато за всяко нещо имаше опашки, когато не можехме да пътуваме свободно по света, когато по границите се стреляше и загиваха млади хора само защото искали да идат до Гърция. когато ни задължаваха да ходим по манифестации и партийни събрания когато ни обясняваха как Западът гниел. Би трябвало вече до сега да е изгнил, пък той продължава да си цъфти.
70
1
 
5
 
! Отговори
До антифашист преди 1 година
Не чакай референдума! Веднага излизай!
69
6
 
6
 
! Отговори
Антифашист преди 1 година
Референдум за Излизане от ЕС 2024
68
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко бяха средните заплати по времето на Янко-Шумкарската династия? Колко беше цената на основните хранителни продукти по онези уж добри времена? Втора ръка ни направи БКПто и заради него над 3 милиона българи напуснаха страната! Повече шамари трябва да ви ударят от Европа, заради това че сте лицемери и родолюбиви изедници, всичките до един депутати!
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Втора ръка ни направи БКПто, Европа, НАТО и Запада не са ни виновни!!!КОРЕКОМИТЕ от времето на Янко-Шумкаря нима бяха достъпни за всички български граждани?!?!?!Софийското жителство нима се даваше на всеки желаещ?!????!!!!Обидените са БКПто, никой друг! Този отказ е насочен към тях!!!
66
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде се врат тези червени задни части? Очевидно сме вече в класацията на 3тия свят, защото читавите млади хора заминават завинаги и материала, който остава, бива управляван от физкултурници и борчета. Време е България да излиза и от ЕС и от НАТО. Нямаме работа в унизителен "съюз" в който ни купуват по десет дози ваксини- експерименталки на калпак и после ни карат да ги плащаме и да се бодем. Нямаме място там, където ни вземат парите срещу обещания за самолети след време. втора партида предплащат
65
0
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
И ти си една от причините да не сме там
64
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кскво са направили тези, най-великите в собствените си очи, за доброто име на България в европейските среди. Даже не са партия в ЕП. Тръгнали да се обиждат мола ви са!
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие сте срам за България. Герб, СДС, БСП и ДПС. Вечните депутати
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сми вместо да ги спирате и задържате тези имигранти ги оставете да преминават свободно, те така или иначе нямат никакво желание да остават у нас.
61
2
 
2
 
! Отговори
Морен сокол преди 1 година
Хaйде всички емигранти около Брюна стачка там.Българите от Англия с евростар за нула време са там.от Германия с автобуси.стига сме седяли на скамейките като фенове.Щом политиците и е могат или не искат да си вършат работата.
60
0
 
6
 
! Отговори
Ако Габровски преди 1 година
може да направи 240 черепномозъчни операции до Понеделник, със сигурност ще се оправим!
59
0
 
15
 
! Отговори
СС преди 1 година
Курнелио заради крадливи политици като вас не приемат България в Шенген!!!
58
4
 
9
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 1 година
Нема Шенген за вази....кални комунистически хайлази ....Марш у Русия сви ни такива.
57
2
 
8
 
! Отговори
Смех в залата преди 1 година
..всички комунисти и техните отрочета са 3-та ръка хора...Факт!
56
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а не че западняците са прави, но може би неприемането ни в шенген е знак че българските политици са тотален провал и нелигитимен ***! шарлатни!
55
0
 
5
 
! Отговори
Joko преди 1 година
До кога тази брантия Курнито ще я покавате.....
54
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо мароканците трошат магазини , палят коли у Европата , а фенюфчетата им у Катаро ни смеят и да пръцнат?? Щот там съ стреля на миииисо лиииййй??
53
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А КАК ЩЕ КОМЕНТИРАТЕ ЕДНИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОТ ПЛОВДИВСКИЯ КВАРТАЛ "СТОЛИПИНОВО",КОИТО В ЦЕНТЪРА НА ДЮСЕЛДОРФ КРЕЩЯХА "АЛЛАХ Е ВЕЛИК"?
52
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НИНОВА ХОДИ ДА ВИДИШ В ГЕРМАНСКИЯ ГРАД ДОРТМУНД КАКВО ПРАВЯТ НАШИТЕ СЪНАРОДНИЦИ ОТ ПЛОВДИВСКИЯ КВАРТАЛ "СТОЛИПИНОВО" И ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩО НЕ НИ ИСКАТ И ЗАЩО НИ ТРЕТИРАТ КАТО ВТОРА РЪКА ХОРА...