Отново сме най-бедни, на дъното сме в класацията по почасовите разходи за труд

Лидер е Люксембург с 47,7 евро на час
8 дек 2022 22:22, Нели Христова
185
Отново сме най-бедни, на дъното сме в класацията по почасовите разходи за труд
Снимка: БГНЕС

Средното ниво на почасовите разходи за труд в страните от Европейския съюз през 2020 г. е било 28,9 евро, отчита Евростат.

Най-ниските такива разходи, изразени в евро, са били отчетени в България - 6,6 евро на час, а малко по-високи те са били в Румъния (8,2 евро) и Унгария (9,8 евро), предава БТА.

Още по темата

Лидер е Люксембург с 47,7 евро на час, следван от Дания (45.7 евро) и Белгия (40,5 евро).

Нивото на почасовите разходи за труд в Люксембург е било със 7,3 пъти по-високо от това в България. През 2016 г. е отчетена още по-съществена разлика между страната от ЕС с най-високо ниво на почасовите разходи за труд и тази с най-ниско. Тогава в Дания то е било 9,5 пъти по-високо от това в България.

Различията сред страните от ЕС са значително по-малки, когато почасовите разходи за труд са изразени в стандарт на покупателната способност (СПС) - индикатор, който отчита разликите в цените в отделните държави.

И по този показател почасовите разходи за труд са най-ниски в България (11,9 пункта) и най-високи в Люксембург (36,1 пункта).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
7
 
! Отговори
Тодор ЖИВКОв ФЕН преди 1 година
Може ли аз да бъда на хранилка в ПП БСП ?
51
4
 
2
 
! Отговори
Друга тема преди 1 година
Някои хора вероятно помислили, че аз съм лош и врден човек, заради това са настройвали дрги хора против мен за да не ме искат ! А всъщност аз нямам желание да създавам проблеми на никого ! В крайна сметка и аз трябва да имам нормално и хубаво бъдеще ама не знам какво да правя !
50
21
 
9
 
! Отговори
Корбан казан преди 1 година
Маса наемници и полски, краварски и наглосаксонски и всякакви отпадъци бандюгани, отишли на сафари са заминали корбан. Муахахаха, още да ходят да търсят майка си там. Колкото повече толкова по-голем казан за корбана ще слагаме. Слава России!!!
49
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Лукашенко Товарищ Лукашенко само може да засади по един декар картофи покрай градовете на Украйна, за друго не го търси.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е с кичовци, кокорчовци и тиквви, къде да сме?
47
14
 
9
 
! Отговори
Лукашенко преди 1 година
Всички западняци имат късмета, че на мястото на Путин не е Лукашенко. Щеше до сега да им източи маслото. Още февруари щяха да изядат на всеки град по една вакуумна (термобарична) бомба и до сега покрайна да я няма. Путин ги гали още. Баче бие, баче гали)))))
46
3
 
14
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Бедни сме щоту сме прозти,и сме прозти щоту сме бедни ! Те тва е !
45
4
 
12
 
! Отговори
Русофилите са виновн преди 1 година
Путин им каза да направят поне 6 молебена за победа на Русия в Украйна, ама нашите мързеливи русофили направиха само един. Ако бяха направили поне 6, хем Русия щеше да победи, хем България щеше да е в Шереметевското пространство с най-високото заплащане в рубли.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо така, господа - другари крадливи вротлантици ?
43
9
 
5
 
! Отговори
Зелено човече преди 1 година
Аз съм Зеления уктонацяг евреи и трябва да ми давате по 10 млрд всяка седмица. Освен това трябва да ми дадете 1.5 трлн за да има за зелено, бело и джокане. Дайте ми всичко това приятели русофоби.
42
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Анонимен4 Е айде за Люксембург да фащат недоволните кво чакат е го е къде е на няма и 3 часа със самолет Ама а така първо да вземат и да разберат що тия от Люксенбург пзаруват в Германия а и голяма част също живеят там
41
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е заради многото русофили у нас. Ако спрат да само да мрънкат и реват по "доброто" старо време, а си налегнат парцалите ще стигнем средното европейско ниво за нула време.
40
3
 
20
 
! Отговори
Е преди 1 година
Винаги може да сме и в нивото на Централна Африка, така че бъдете оптимисти и не се съжалявайте. Някой, ако мисли, че ще станем Люксенбург жестоко се лъже. Не сме нито велики, нито уникални. Всъщност....да уникални сме, но уникално прости:-)))
39
1
 
7
 
! Отговори
Моби преди 1 година
До Краваропоклнонник /// НЕ! Щото се напълнихме с гнусни роби във всяко отношение след Бай Тошо. Дали ще е на Америка или Русия или Германия, нашите не подбират - продават се на всеки, който предлага!! Това ако не си осъзнал си доста простто парче, което си заслужава мизерната заплатка.
38
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румъния и България стартираха еднакво бедни по време на промените,сега средният румънец взема тридесет процента повече от нашенеца,основна причина за това е,че те си изтрепаха комунистите а ние взехме,че ги направихме първи капиталисти!
37
3
 
14
 
! Отговори
Мхмм преди 1 година
Промяната продължава. Аут от Шенген и най-бедни.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Овце, построихте ли фатмашкияКомунизъм? Като няма Шенген, работете наФатмака за без пари.
35
4
 
9
 
! Отговори
ГАНЬО НЕ Е БЯЛ преди 1 година
ГАНЬЮ КОГО ЛЪЖЕШ ЧЕ СИ БЯЛ ?? ЕВРОПА ДНЕС ТИ КАЗА ДЕ ТИ Е МЯСТОТО - В АЗИЯ ПОД РУСКО-ТУРСКИЯ БОТУШ !!!
34
0
 
0
 
! Отговори
Magare T преди 1 година
защо "отново". Смятам че ВИНАГИ
33
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе мани я Европа, ние искаме почасови доходи като в Беларус, Русия и С.Корея.