Престъпна група от Червен Бряг набирала просяци за Швеция

Задържана е 57-годишна жена, иззети са телефони, списъци, пари
11 яну 2023 20:57, Анисия Иванова
29
Престъпна група от Червен Бряг набирала просяци за Швеция
Снимка: МВР

ГДБОП работи по международна операция за неутрализирането на организирана престъпна група. Групата набирала и принуждавала български граждани да просят на територията на Кралство Швеция, съобщиха от МВР.

На 10 януари на територията на с. Глава, община Червен Бряг, е започнала международна специализирана полицейска операция. Служители на ГДБОП са извършили процесуално-следствени действия по следствено дело по описа на Окръжната прокуратура в Плевен. Делото е образувано след постъпила оперативна информация за група, организираща и извършваща престъпна дейност, свързана с набиране, транспортиране и последваща експлоатация на български граждани чрез принуда да просят на територията на Кралство Швеция.

Установено е, че организираната престъпна група се състои от шестима, всеки от които изпълнява строго определени задачи. Основните участници се намират на територията на Кралство Швеция.

В хода на операцията под ръководството на Окръжна прокуратура - Плевен и Окръжен следствен отдел към ОП-Плевен са извършени процесуално следствени действия – претърсване и изземване на адрес в с. Глава. Намерени и иззети са 6 мобилни телефона, 4 СИМ карти, списъци с отразени парични суми, тефтери, съдържащи данни за отчитани парични суми от жертвите на трафика, както и други документи, свързани с престъпната дейност. За срок до 24 часа по ЗМВР е задържана 57-годишна жена.

Работата по случая продължава, предстои повдигане на обвинение за извършено престъпление по чл.321 от НК.

Предстои и изготвяне на европейски заповеди за арест на останалите участници в групата. Действията продължават съвместно с шведските власти.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Шведите поне дават ли пари, като ни карат да ги държим тук тези "БЪЛГАРИ"? Аз ако съм 10 милиарда на месец и то безвъзвратно. Ако ли не им ги пращам и то легално. Тъкмо добре ще ги "ИНТЕГРИНАТ".
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шведите за швеция, нормално.
7
10
 
6
 
! Отговори
ZV до 13 преди 1 година
Твоят май често те дупии та си любопитен? Не всички имат полови контакти с родителите си като тебе.
6
7
 
10
 
! Отговори
ZV до 7 преди 1 година
Може да говориш спокойно и в един род да не ти е трудно. Все пак ви разбираме турко-ромите , нищо ,че говорите несвързано .
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре е да им организират курсове по шведски,за да се интегрират по-бързо и тогава да ги изпратят.Хем ще подобрят и генофонда на шведите,че нещо много са избелели.Ако трябва и още ще им изпратим.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е няма лошо.В Швеция животът е хубав,тъкмо ще живнат малко.А най-добре е там да си останат.
3
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е успех за родната икономика. Изнасяме тъмнокафяви шведи за Швеция и така подпомагаме държавния бюджет, тъй като намаляваме получателите на социални помощи
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 Естествено. Какви други може да са?
1
8
 
22
 
! Отговори
ZV преди 1 година
Да идат до Укрия. По голями просяци няма да намерят . Наркомана не може да заспи ,ако не измоли некое подаяние.