НАТО: Русия готви нови офанзиви в Украйна

Столтенберг подчерта, че бойните танкове са важни за Киев
24 яну 2023 13:53, Йоана Цонева
162
НАТО: Русия готви нови офанзиви в Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия "подготвя нови офанзиви" в Украйна. За това предупреди генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

По тази причина той призова за допълнителна военна подкрепа за Киев, включително танкове, в помощ на украинските сили в сраженията срещу руската армия.

Говорейки заедно с германския министър на отбраната Борис Писториус, Столтенберг подчерта, че бойните танкове са важни за Украйна, тъй като ще ѝ помогнат да отблъсне руските атаки и да си върне територията.

Той обаче изтъкна и че Германия - въпреки че все още не е взела решение относно танковете "Леопард" - е сред страните, които "оказаха най-голяма подкрепа" на Киев.

От своя страна Писториус посочи, че няма промяна в позицията по отношение на танковете "Леопард", но увери, че Берлин е готов да вземе решение по въпроса "скоро".

Още по темата
Той заяви, че съюзниците могат да започнат обучение на украинските сили за използване на танкове "Леопард", въпреки че все още се очаква решението на Берлин дали да разреши доставката на въоръжението на Киев, съобщава "Франс прес".

Изрично насърчих страните партньори, които имат "Леопард", да обучават украинските сили на тези танкове, подчерта Писториус.

Столтенберг приветства "ясното послание" на Писториус, защото по негови думи, след като бъде взето решение за доставката на бойни танкове, ще отнеме известно време те да бъдат подготвени, а украинските войници да бъдат обучени да ги използват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
2
 
! Отговори
Едуард Петров преди 1 година
До 147. Вярно е, че в Източна Германия имаше Петстотин хилядна елитна Руска Армия! Но предателите Горбачов и Елцин отзоваха тази Армия! А американците не изтеглиха своите войски! Защото толкова глупаво Съветско ръководство, Светът не познава! Не подписаха Договор за взаимно изтегляне на армиите си! И тогава започнаха едни пролети - пражка, варшавска, румънска, Българска, унгарска и дявол знае още каква! И в Източна Европа се настаниха Еднополюсните господари!
152
0
 
0
 
! Отговори
Фантаст преди 1 година
При толкова фантасмагории и Ленин ще се преобърне в саркофага. Самонадцакването с плюсове - башка.
151
0
 
0
 
! Отговори
До 150 преди 1 година
България на 8000 години? Ашколсун машаллах. Даже и Христос е говорил на български. Моля, пратете грамотни тролеи!
150
3
 
3
 
! Отговори
Едуард Петров преди 1 година
Няма смисъл да пиша коментар! Има предостатъчно! Само ще кажа, повтаряйки думите на В.Путин: ,,РУСИЯ НЕ ЗАПОЧВА ВОЙНИТЕ! ТЯ ГИ ЗАВЪРШВА!" И още нещо важно каза Владимир Владимирович: ,,Такава огромна и многоетническа държава като Русия, няма как да се ръководи от човеци! Русия се управлява от Бога!" А Герхард Шрьодер се изказа така: ,,Да се управлява Германия е лесно, но да се управлява Русия, никак не е лесно!"
149
3
 
2
 
! Отговори
Едуард Петров преди 1 година
България си е България - древен тракийски народ на 8000 години, според унгарски историк и според нашите траколози Проф.Александър Фол и Проф.Божидар Димитров! Древната Троя също е тракийски град! И на Русия дължим Освобождението ни от 500 годишно османско робство, пардон Владичество! Преди това при Въстанието на Асен и Петър отхвърляме 200 годишно византийско ,,присъствие"!
148
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес видяхте ли нашествието на арвани над столицата ? Това е знаменателно и нека киевчани помислят ако има с какво .Черни гарвани летят над тях и чакат нещо да се случи , и то наближава .Нека не се заблуждават с лъжите ,с които ги облъчват.
147
2
 
3
 
! Отговори
Нора преди 1 година
Е,няма как мишката да си играе с котката и мишката да предлага на котката правилата на играта!
146
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А вие Извивате ръцете на Германия,за да си даде танковете на Укрия? Това вече е наглост от страна на Американският военен блок НАТО в Нашата Европа! Всички които я подстрекават,не да яли попарата на Руснаците през ВОВ! Точно Германия обаче помни много добре! Страхува се от Русия! 45 г имаше Руска армия в Германия! Не се забравя лесно! Така че...
145
6
 
9
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 година
Хирурзите от Вагнер и Кадировци ще оперират *** Азовци и роднините им.Нато ще наблюдава замислено и нищо не може да направи в чужда държава,срещу частна армия.Путин е гросмайстор.После ще се проведе референдум и в Киев и резултата ще е присъединяване без условия към РФ.Европа ще се промени значително ако частните армии решат да сменят правителствата на Балтийските Европейци,на Поляците,Чехите.В България не ми се вярва да дойдат обещали са я на Ердоган.
144
2
 
8
 
! Отговори
Сега се преди 1 година
заговори за нови офанзиви на РФ, че да забравят хората за светкавичните контраофанзиви на зеления. Като падне Бахмут, пък ще се заприказва за други градчета, където героичната укроармия дава лют отпор. Пък оная сушена цаца Столти, ще мъдри изказване след изказване.
143
2
 
7
 
! Отговори
@@@@ преди 1 година
До 1111 мани мани , такъв *** ще ядем , докато евроатланистутките се крият по ядрените бункери. Чернобил 2 за чернобил едно пак бяха виновни украинците , въпреки , че се крият и до днес зас ссср
142
2
 
12
 
! Отговори
1111 преди 1 година
До @@@@ ---- Само да добавя, че ще хапваме и свински крилца, пилешки ушички на скара със зелено винце.
141
0
 
17
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 година
Тук очевидно пише някакво младо келеменце с жълто покрай устата. То не помни коя операция беше наречена от САЩ "Шок и ужас" и упорито повтаря, че щяло да има операция с такова наименование срещу Русия. Операция, предизвикваща шок и ужас може да има, но тя едва ли ще бъде проведена от НАТО. Поне не и в сегашното му състояние.
140
2
 
21
 
! Отговори
@@@@ преди 1 година
Танковете щели да обърнат развитиети на войната в полза на Украина ааааамин . Все едно ще им дадат 100к танка с все екипажите . Чичя Путин ги замерва със свръхзвукови ракети , дето нямат улавяне , наще ще им давали 20-30 танка за да победят . И ония лудия от кремъл , както и той фърля масло през гарнитурите , накрая ще им бодне един атом и ще ядем марули по един метър листото .
139
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Петър.Кой ти каза,че София не е бомбардирана и не са убити цивилни.Бомбардирана е по настояване на Чърчил и защо.Защото на Чърчил е бил плана да се мине през България,защото не успяват при Галиполи.Но,генерал Вазов нанася най-голямото поражение на англичаните в тяхната история при Дойран.Чърчил след това е бил изваден от политиката до ВСВ и е мразел всичко българско.
138
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Насила приберат хората в Одеса за фронта.. има видеоклипове в които се вижда че посред бял ден тъпчат ги в микробуса.. много е демократично НАТО защо не изпраща своите мекерета там? иначе ползват украинският народ като пушечно месо..
137
14
 
3
 
! Отговори
до Петър преди 1 година
Айде стига с руските опорки бе Рубльов,стига! защо не кажеш истината? Тогава американските самолети са искали да бомбят София ,а не Враца! Голям късмет сме извадили,защото тогава убитите щяха да са хиляди!
136
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Раша ще воюва до последния мюсюлманин и монголоид , то други там няма
135
12
 
2
 
! Отговори
Петър преди 1 година
На днешния ден САЩ и Великобритания бомбандират Враца.Избити са стотици българи.Затова България винаги трябва да е със САЩ и Англия,за да не бъдем унищожени!
134
1
 
26
 
! Отговори
ПРЕДИЗВЕСТЕН КРАЙ преди 1 година
И с танкове ,и без танкове краят на войната е ясен.За съжаление пак сме от към грешната страна на изсторията