Френската икономика може да спре

Планове за големи протести
Обновена: 7 мар 2023 15:18 | 7 мар 2023 15:08, Росен Стойчев
22
Френската икономика може да спре
Снимка: БГНЕС/EPA

Големи протести се готвят във Франция, съобщи Фигаро.

Профсъюзите подготвят мащабни действия. Търси се вариант да спрат планираната промяна за удължаване на пенсионната възраст в страната.

Възможно е през тази седмица да бъде блокирана цялата френска икономика. Професионалните шофьори са готови да спрат движението по основните магистрали, като има вариант за спиране на всички влакове.

Възможно е да бъдат отменени една пета от полетите през основното летище в Париж. Планирано е спиране на пътуванията до Германия и Испания.

Представителите на правителството обявиха, че приемат протести, но не и ако те поставят под въпрос работата на цялата държава.

Още по темата
Някои от най-големите протести в страната бяха организирани преди няколко седмици.

От правителството настояват, че промените са единственият вариант за запазване на стабилната икономика в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Франциядиалогпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Еми то сега какво е бе младши?? Комунист - премиер, комунист - президент... започвал да си мисли че през социализмът биило по-добре.
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е толкова драматино - икономиката на България е спряла от 30 години и е на ниво "мутренски бизнес" , така че и франсетата ще свикнат.
13
5
 
16
 
! Отговори
Гларус небесен преди 1 година
За жалост на франсетата и всички на запад трябва да свикват с новата реалност. Свикнали са да живеят на гърба на останалия свят но вече всичко се нивилира. И то не ние ще станем богати като тях а те ще станат бедни като нас. В САЩ а скоро и в ЕС от няколко месеца тече следното:уволняват се масово служители с над 100000$ заплата а се търсят такива за 10$ на час.Днес Фейсбук още 11000 праща на борсата.
12
2
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Французите показват на всички как трябва да се бориш за правата си.Френската икономика няма да спре.Ще намали малко оборотите и после ще навакса.А управляващите да не забравят,че една френска,кралска кратуна се търкулна на гилотината.
11
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха! Ама и тяхното правителство хич не е нагло: "Представителите на правителството обявиха, че приемат протести, но не и ако те поставят под въпрос работата на цялата държава".... Те протестите да не се правят да му е добре на правителството, та да предявява претенции и да поставя условия бе?!? От кой развъдник са ги намерили такива самонадеяни?!?
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кого му пука за франция, освен на аутистите-франкофони?!
9
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Започва да ми се струва, че след 34 години социализъм България беше значително по-добре, отколкото след 34 години демокрация.
8
1
 
22
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Анонимен 7 За жалост да. Щом никой не смее да каже и думичка, значи наистина ни харесва и си заслужаваме, това което правят с нас тези отгоре. Жалко за тези, които едно време без да се замислят са умирали, само и само да имаме правото ЛЕГАЛНО да се наричаме българи. Ако можеха да видят какво се случва в България сега, щяха не пак да умрат, ами не знам.
7
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
то не трябваше ли руската да спира, що ша спира френската, не трябваше ли да е вече ок без раша
6
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека позная... Путин е виновен?
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тук,всичко ни харесва.Ние не протестираме.
4
1
 
26
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Така се прави, всички едновременно . Народа също да излезе заедно с тях. Тези "ЦЕРБЕРИ" наричащи себе си "ПРАВИТЕЛСТВО, ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ И ПР." бързо, бързо ще клекнат и ще се скрият някъде.
3
4
 
28
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
А УПРАВНИЦИТЕ НА ЕВРОПАТА ПИСАХА САНКЦИИ ЗА ДА СПРЕ РУСКАТА ИКОНОМИКА ???!!! А ПЪК ТЯ ИМА ПО ДОБРИ ПОКАЗАТЕЛИ ОТ ЗАДНАТА ЕВРОПА !!! БЛУМБЪРГ ПУБЛИКУВА МЕСЕЧНИТЕ ПРИХОДИ НА ГАЗПРОМ ..... 600- 700 000 000 МЕСЕЧНО !!!! ЧАКАЙТЕ ДА ЗАГНИЕ !!!
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като си внасят в май мунарника толкова пара зитиращи на социал, трябва все някой да работи да им плаща издръжката. Преди мумуните им работиха в африка, а те лежаха по гръб във франция. Откак ги налазиха африканците стандарта на живот отива само надолу. Да свикват.
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гилотинират Макарон, ще тръгне отново!