Унгария спря ЕС за обща позиция за Путин

Страната спря обща позиция на групата
21 мар 2023 13:04, Росен Стойчев
77
Унгария спря ЕС за обща позиция за Путин
Снимка: БГНЕС/EPA

Унгария спря приемането на обща европейска позиция за Владимир Путин, съобщи EuObserver.

Решението трябваше да бъде взето след разговори в групата. Унгарските представители обаче са наложили вето.

Очакваше се общо европейско мнение за заповедта за задържане на руския държавен глава Владимир Путин от Международния съд.

Още по темата
Върховният европейски представител по външните работи Жозеп Борел излезе с обяснение по темата.

Обяви, че ЕС взима предвид съдебното решение. Това е трябвало да стане ясно от обща позиция на европейските външни министри.

Унгария обаче е отказала да я подкрепи. Предстои европейска среща на върха.

Унгарският премиер Виктор Орбан продължава да настоява за различен подход към Русия и вероятно ще е основна фигура в разговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
33
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да издадат заповед за арест и на Орбан и драмата да приключва.
41
6
 
34
 
! Отговори
Дам... преди 1 година
Добре, че е Орбан иначе...Всъщност какво е днес ЕС? Един нов извратен тоталитаризъм, в който нямаш право на мнение, особено ако е различно от общоприетото!
40
26
 
9
 
! Отговори
Атлантически русофил преди 1 година
Тия постоянно саботират ЕС и пречат на взимането на общи решения, като им е толкова крив тоя ЕС да излизат и да се присъединят към проекта на г-н Путин и г-н Си - евразия ги очаква;)
39
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 41 Единствените теглила в Украйна са дело на руските окупатори. Спрете с просташките си русофилски лъжи.
38
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя рекетьор пак иска да изкърти пари от ЕС и от военнопрестъпника Путин. Не прави нищо без да му платят. Смени ли си позицията значи са му платили.
37
31
 
5
 
! Отговори
Късопаметни маджари преди 1 година
Крайно време е да ги изкючите от ЕС
36
21
 
2
 
! Отговори
ПЕШЕВ преди 1 година
Когато играеш за противниковият отбор , нали знаете какво става ?
35
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди години журналистката от би ти ви, Рада Домусчиева излъчи репортаж за насилието и насилствената мобилизация на българи, мирни и кротки хора от Бесарабия. Оттогава тази жена не е на екран. Вместо нея е назначена явно някоя, която по автоцензурни съображения, както и другите родни журналисти НИКОГА няма да направи репортаж за днешните теглила на българите в Украйна. и ако нещичко се пише за мъките на българите в северна Македония, за в Украйна всичко е прекрасно нали така драги презокеанскиТР
34
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Московския съд има далеч повече основания за заповед за арест за хора, които брутално погазват международната липса на договорености. Ако визията на българските мераклии за съдебна реформа е психодясното да е мракобесно да коли и беси наред а то да е безнаказано и със съдебен имунитет, такава съдебна реформа е крайно опасна за българското общество и народ.
33
2
 
36
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
Орбан е един от малкото останали нормални политици в ЕС, който се грижи преди всичко за страната си, а не да слугува на САЩ.
32
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво Унгария, браво Орбан!!! Не са слА-га-Чи, като нашите подли-зуР- ковци!!
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали си знаете кога ни казваха как да "гласуваме" и после "гласувахме". Нали помните как свърши. Европейският съюз е същото явление. Тоталитаризъм. Не може да имаш собствено мнение, особено ако е различно.
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страни, които не са подписали дадена международна спогодба не могат да имат нито права нито задължения по нея. ТОВА КОЕТО ПРАВИ ТОЗИ """"СЪД"""" Е СКАНДАЛНО НАРУШАВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО, СЪС СКАНДАЛНА ИЗБИРАТЕЛНОСТ. АКО ТОЗИ СЪД ИМА ПРАВА НАД РУСИЯ то той трябва незабавно да издеде същите заповеди за подпалвачите на другите войни под измислени поводи... също така и за кървавия Майдан с укронацубийци и презокеанска пропаганда и финансиране да се води следствие.
29
1
 
17
 
! Отговори
Днес преди 1 година
Московски съд е издал заповед за арест на прокурора на съда в Хага.
28
1
 
20
 
! Отговори
Орбан преди 1 година
единствен се грижи за интересите на европейските граждани и преди, като спря мигрантите и сега като се противопоставя на икономическото ликвидиране на евросъюза и изцоцкване от САЩ.
27
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Троянски кон има винаги. Пък и диктаторите се подкрепят.
26
2
 
23
 
! Отговори
Факт преди 1 година
На всички е ясно че съда в Хага е политически,така нацистите искат да спрат Русия.Мотивите на съда са грешни,не верни и доказателствата са лъжа всичко е фейк.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна има 750 хиляди българи. ТЕХНИЯ ГЛАС НЕ СЕ ЧУВА ПО БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ. АКО ПА СЕ ЧУЕ Я ОСТАНАТ ЖИВИ Я НЕ. НИКОЙ НЕ КАЗВА КОЛКО НАШИ ЕДНОКРЪВНИ БРАТЯ СА МОБИЛИЗИРАНИ НАСИЛСТВЕНО И ЗАКАРАНИ В АВДЕЕВКА И БАХМУТ. НИКОЙ НЕ КАЗВА ЗАЩО ХОРА КАТО АЛЕКСАНДЪР СРЕДКОВ ИМАТ ДВУИМЕНИЯ ОЛЕКСАНДР СЕРЕДА И СЕ ОПРЕДЕЛЯТ КАТО БЪЛГАРИ И УКРАИНЦИ ЕДНОВРЕМЕННО... НИКОЙ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ПРАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ НА ИМЕНА БЕЗ ВЪЗРОДИТЕЛНИ ПРОЦЕСИ, БЕЗ ТОРМАЗ ДА ЖИВЕЯТ РАВНОПРАВНИ.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искам да съм унгарец
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АКО ЕВРОПА ПОДКРЕПИ СЛУГИНСКАТА ПОЗИЦИЯ НА СЪДА, БЕЗ ЮРИСДИКЦИЯ, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ЧЕ НА МИРНИ ПРЕГОВОРИ В мОСКВА ИЗЛЕЗЕ УРСУЛА НА ТРИБУНАТА И РУСНАЦИТЕ Я АРЕСТУВАТ С ОПРЕДЕЛЕНИЕ НА ТЕХЕН СЪД ПРИМЕРНО В чУКОТКА, ЧЕ Е НАВРЕДЕЛА НА ФЕДЕРАЦИЯТА С ОРЪЖЕЙНИ ДОСТАВКИ, ОТ КОЕТО СА ЗАГИНАЛИ ЕДИ КОЛКО СИ ВОЙНИКА. ПОДИГРАВКИ С МЕЖДУНАРОДНОТО ПРАВО НЕ СА НОРМАЛНИ.