Украйна трябвало да остане суверенна и независима, за да влезе в НАТО

Страната - е важна за евроатлантическата сигурност
166
Украйна трябвало да остане суверенна и независима, за да влезе в НАТО
Снимка: БГНЕС

Украйна ще се присъедини към НАТО, както многократно бе заявено, посочи днес генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг след края на първия ден от двудневното заседание на външните министри от алианса в Брюксел.

Още по темата

Осъзнаваме, че за да има видим напредък по този въпрос, първо Украйна трябва да се запази като суверенна и независима нация, затова държавите от НАТО осигуряват толкова значителна подкрепа за Киев. Това е условие за бъдещо присъединяване, поясни той. Столтенберг отбеляза, че съюзниците досега са осигурили на украинската страна близо 150 милиарда евро помощ, от които около 65 милиарда евро военна подкрепа. По неговите думи силна и стабилна Украйна е важна за евроатлантическата сигурност.

Ще продължим помощта, докогато е необходимо, подготвяме многогодишна програма в тази посока, допълни той. Столтенберг посочи, че държавите от пакта увеличават производството на боеприпаси и въоръжение, за да запълнят запасите, от които осигуряват помощта за Киев.

По повод днешното присъединяване на Финландия към НАТО той отбеляза, че страната разполага с около 60 изтребителя Ф-35, има добре развито военно производство и подготвени войски. Швеция не е оставена сама, участва в дейностите на НАТО и е немислимо срещу нея да има нападение, без да има отговор от алианса, добави той.

Финландия и Швеция подадоха заедно молба миналата пролет да се присъединят към алианса и получиха покана от държавите в пакта два месеца по-късно. Засега Турция все още има възражения към приемането на Швеция, но Столтенберг изрази надежда откритите въпроси скоро да намерят решение./Ккор. на БТА Николай Желязков/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още по темата: украйнаНАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
1
 
! Отговори
до 129 преди 1 година
Не са превзели целият Бахмут. Били стигнали до стадиона и там се почерпили с водка. Пийнали малко - по 3 литра на танкист и се събудили на другият следобед!Обаче танка им без екипаж стигнал до края на града и там му свършило горивото.Украинците го взели като подарък от руската армия. Те сериозно казват,че най много оръжие са получили от руската армия,а не от НАТО!
122
0
 
0
 
! Отговори
до 132 преди 1 година
Ония дето са обградили мазето на кмета вече не са живи.Почерпил ги е с първак от миналата година и са се споминали от първака.Та кмета вече си използва мазето.Вчера изкара от гаража трофейният танк използван преди това от ония дето изпиха първака.
121
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Рибентроп-МолотовПропусна "миролюбивото"за НАТО. Не разбара ли, че целта на руснаците е да утилизират украйнската армия! Процеса върви с по 100-200 човека на ден. Срещу това се чистят от десетина криминално проявени. От 900хил.армия са вкарали 180 хил. в недоокомплектовани баталюни, плюс наемници и резервисти. Дотук чистиха складовете си от стара съветска военна техника. А цялото НАТО не може да насмогне с боеприси!!! Путин ти го каза преди 6месеца. "В Украйна още не сме започнали".
120
2
 
1
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 1 година
Русия вече има 1300км нова граница с НАТО, обаче важното е, че за 9 месеца са превзели 1ва, 3та и 18та стая на сградата на администрацията в Бахмут, и стратегически са обградили мазето на къщата на кмета.
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо използвате в заглавието ТРЯБВАЛО ДА ОСТАНЕ СУВЕРННА бе, руски гАзолизци, според вас май не трябва? Вие сте предали душите си на дявол! Пардон- на ***.ин!
118
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хаха бати и заглавието да е суверанна и независима.То влезе ли в Нато вече е зависима и несуверенна.Смешна история
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе аз разбрах ултра-мега-голямата новина - супер-мега-силната блядска армия била превзела - страшно е да се помисли дори - Бахмут. Верно ли? ))))
116
1
 
6
 
! Отговори
ХайлХимарс преди 1 година
Русосифилистията се лекува с Чилийски антибиотик.
115
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин скапа Русия е побърка руснаците.
114
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоуни, клоуни навсякъде.
113
5
 
4
 
! Отговори
До 143 преди 1 година
Абе, вий най-напред превземете Бахмут още няколко пъти и тогава мислете за превземане на други градчета и селца.
112
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Рогов: "Украинската групировка на войските приключи подготовката за настъпление в района на Запорожие. Фашистката craH вече са готови и чака зелена светлина. Те докараха резерви от зомби нацита, бронирана техника и боеприпаси в района на Запорожие. Във всеки момент може да се случи всичко и ние сме готови да посрещнем craHTa в пълно въоръжение. Опитът за "контранастъпление" ще бъде началото на края за цялата фашистка армия и режима на Владимир Зеленски.
111
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На видео се показва как въздушно-космическите сили на Русия унищожават укрепени райони на противника във Угледар. Бойната авиация на V група (ВВО) бомбардира обекти на фашистката craH в града и околностите му. Мощните удари се коригират от квадрокоптери.
110
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Угледар и околностите.Водят се артилерийски дуели. фашистката craH използва самоходни оръдия и танкове. Огънят се извършва с т.нар. навесна траектория(ъгъл на ствола по-голям от 20 градуса), за да се увеличи обхватът на стрелба. Председателят на Обединениният комитет на началник щабовете Марк Мили: Когато Русия спечели, Америка ще трябва да удвои бюджета си за отбрана до 1,8 трилиона долара.
109
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нправление Херсон. Руските витязи идентифицираха и поразиха цели на фашистката craH в района на Херсон и Берислав.CraHTa нанесе удари по контролираната от руснаците част на Херсонска област - пострадали са жилищни сгради в Нова Каховка, Софиевка и Горностаевка. Съобщава се за движение на техника на фашистката craH по магистралата Николаев-Херсон. посока Запорожие. По фронтовата линия се водят артилерийски дуели и се извършва взаимно разузнаване. Киевският режим изтегля допълнителни сили към Орехов, за да организира нов опит за атака на позициите на ВС на РФ в Запорожка област в близко бъдеще.
108
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Лиманския участък (направление Старобелск) ВС на РФ продължават да нанасят удари по позиции на фашистката craH в района на дефилето Журавка и Серебрянското горско стопанство. Крепостите на craHTa постепенно се унищожават, а звената за специални операции нахлуват в аванпостовете на uзMeTTa. Донецко направление,Авдиевка: ВС на РФ продължават да обстрелват фашистката craH, окопала се в града. По позициите на craHTa работят оръдия, реактивна артилерия и авиация. Маринка: ВС на РФ водят тежки боеве близо до проспект Дружби. Руснаците напредват от север и юг, опитвайки се да преминат през горските
107
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бахмут и околностите. В северната част на Бахмут територията на индустриалната зона АЗОМ е напълно прочистена, а също така е освободена жп гара Бахмут-1. Центърът на Бахмут е напълно контролиран от ВС на РФ. Има настъпление на запад, където е окопана фашистката craH на киевския режим. Вагнеровците са в района на ул."Александър Сибирцев" и се приближават до стадион "Авангард". В южната част на града се водят боеве близо до мястото, където се издигаше известният паметник на МиГ-17, на който се снимаха посетителите и който беше взривен от фашистката craH.
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тиренцето в подзаглавието е абсолютно безмислено и излишно.
105
2
 
2
 
! Отговори
Друг анонимен преди 1 година
До Анонимен 128 За да остане вярна на народа си (суверенна), трябва да влезе в РГ. Няма две мнения по този въпрос. Дори курортистките от Украйна вече смятат че това е правилното решение за мир.
104
3
 
12
 
! Отговори
Румен преди 1 година
"Зеленият гущер" пак глътна вода.