Арестуваха кмета на Одеса по подозрения за корупция

Борбата с корупцията е приоритет за Украйна за влизането ѝ в ЕС
4 май 2023 20:17, Йоана Цонева
45
Арестуваха кмета на Одеса по подозрения за корупция
Снимка: БГНЕС

Украинската антикорупция задържа кмета на Одеса Генадий Труханов, съобщава "Ройтерс".

Прокуратурата заяви, че той е бил арестуван във връзка с разследване по подозрения за корупция.

Труханов беше избран за кмет на черноморския пристанищен град през 2014 г. и е разследван от 2017 г. по обвинения в присвояване, които той отрича.

Украинската прокуратура съобщи в "Телеграм", че Труханов ще бъде задържан за 60 дни заради неплащане на гаранция в размер на 30,866 милиона гривни (836 590,32 долара).

Още по темата
Труханов е изправен пред обвинения в присвояване на 92 милиона гривни. Той беше оправдан по обвиненията през 2018 г., но разследване за закупуването на административна сграда в стар промишлен завод в Одеса беше възобновено през 2021 г.

Борбата с корупцията е приоритет за Украйна, тъй като тя се опитва да се присъедини към Европейския съюз, а президентът Володимир Зеленски предприе драстични мерки срещу подкупите въпреки че в момента страната се бори срещу инвазията на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България кога? Има ченгета, адвокати, олигарси, политици, общественици заграбили огромни средства и "исвоили" ги в хотели, палати, сгради, вили, земи, банкови сметки, и не само у нас. Тези, кога? Както е в Румъния, да не споменаваме в Украйна? Кога и в България? Вместо това разни популистски партии, като ГЕРБ БСП и Възраждане саботират и плюят в огромен размер, мафиотизирани перални за черни пари.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Труха, шо с евало, жожол? Кто украл деньги, чмо?
22
6
 
17
 
! Отговори
4oko преди 1 година
Укро-нацистите, отдавна свалиха законно избрания кмет на Одеса. Сега кмет е полковник от Азов, който навремето издаде заповедта за запалването на провсъюзния дом. Забравих му името. Изключителен ***! Ще си плати!
21
4
 
8
 
! Отговори
Спешно преди 1 година
Продавам пералня запазена.Упътването е на украински.За справка -Чингиз освободителя.
20
0
 
10
 
! Отговори
Упс преди 1 година
А КМЕТА НА ПЛОВДИВ - КОГА??????? И БИВШИЯ. И СЕГАШНИЯ!!! ДАНС СПИ!
19
7
 
15
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
Украйна се опитва да се присъдени към европейския съюз хахахаха и се бори със корупцията хахахаха еми да арестуват малкото крадливо нацистче!! И нещата ще се оправят!! По глупав народ от украинския не съм виждал никога!! Мислех че само жените им се продават за без пари ами то и мъжете им се самоубиват безцелно уж загинали във битка!!! Руснаците ги разчекнаха последните няколко месеца!! Гробище е укройна едно голямо гробище! Европейски съюз хахахаха
18
4
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
То щото Байдън, синът на Байдън, Урсулката, Зеленски ... хич не са корумпирани. И знаете ли защо, защото не са болшевики, а фашисти. Там няма корупция, там се казва полагаемо вземане.
17
2
 
2
 
! Отговори
ДО 22 преди 1 година
Човек като теб бързо забравя , или не е запознат с Историята . Ковид 19 и НАТО ?Кой според теб спря Пандемията ?
16
1
 
1
 
! Отговори
гого преди 1 година
До Дедо витова имат ,това постват,кво толкова, ай ся подробности......Украински , гръцки все тая за тях....А Зеуенски кога???
15
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодарение на Тупин Украйна стана нация,с най боеспособно и въоръжена армия,законит член на НАТО И ЕС.Спасиба ,Тупин.
14
6
 
9
 
! Отговори
Полковник преди 1 година
Този да се радва че не го докопаха руснаците.Доста е корумпиран ами не само той.Между другото контранастъплението нещо не започва.200 хиляди укри са се съсредоточили в Запорожието а срещу тях има 150 хиляди руснаци резерв.Още 100 руски бригади заемат позиции в момета тоест около 60 хиляди.Приблизително равни сили ще видим резултата.
13
1
 
15
 
! Отговори
Днес БГ преди 1 година
Снимката на гръцкия външен министър е публикувана ей така защото ни харесва. А който иска да види Генадий Труханов да го потърси в Гугъл и да кликне на Изображения. Следващата ни публикация ще бъде за хигиената в тоалетните а за снимка ще сложим Урсула Лaйнeн.
12
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Украйна корупцията е на много високи нива. Все пак да не забравяме, че доскоро болшевишката отрова беше вкарана навсякъде, в бизнес, банки, политика, медии... Сега вече Украйна се чисти. Разбира се корупцията не е на нивата на които е в Русия. В Русия всичко е узаконено. Който е с режима на болшевиките е недосегаем. Украйна трябва първо да се изчисти от болшевиките на всички нива и едва след това вече може да се бори с всички недъзи. С болшевики на всички нива нищо не става. Пример България...
11
3
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ОТГОВОРА НА МОСКВА ЗА ДРОНОВЕТЕ СРЕЩУ КРЕМЪЛ ЗАПОЧНА !!! В КИЕВ ИМА ТРЕВОГА И МНОГО ЕКСПЛОЗИИ !!!
10
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Корупцията е първи закон в комунизма. Ако не си корумпиран неставаш за партията;)) Ама по време на война, ако си корумпиран е много лошо... може бързо да ритнеш камбаната
9
0
 
13
 
! Отговори
Дедо ви преди 1 година
Dnes.bg защо сте постнали снимка на външния министър на Р. Гърция - Никос Дендиас, вместо снимката на корумпирания юнак. Бива ли да сте толкова неграмотни юрдеци бе?
8
3
 
11
 
! Отговори
Доктора преди 1 година
Целият им Укристан е прогнил от корупция.Укрите само за пари мислят за тях това е най важното нещо на света.Прогнила държава с прогнили хора.Оказва се че единственото лекарство за тях е Вовата и Медведа.Друго нищо не помага.
7
3
 
12
 
! Отговори
Муа ха ха ха ха преди 1 година
Голема "думокрация" са. Ще съдят за едно и също нещо оправдан човек......Тая напаст влезе ли у НАТО и ЕС, ще е проводник на идййййотите от САЩ. Жална майка на света. Русия да ги приключва, че вече не се траят.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приоритет ? Глупусти . Военния комендант на одеса си купи къща в испания за 4 милиона евро за няма и една година от подкупи на уклонисти . Разчистват си сметките тарикатите
5
4
 
8
 
! Отговори
ЗАПАДА иска КРЪВ преди 1 година
Докато е на турне при господарите за лош резултат на Зеленски са му казали че трябват жертвени агънца!