Скъпотия по плажовете в Гърция, сандвичът достига 15 евро

На островите е още по-скъпо
Обновена: 3 юни 2023 14:35 | 3 юни 2023 12:45, Росен Стойчев
249
Скъпотия по плажовете в Гърция, сандвичът достига 15 евро
Снимка: БГНЕС/EPA

Повишени са цените на плажовете в Гърция, съобщи БНР.

Шезлонг и чадър се плащат в зависимост от близоста до морето.

Още по темата
Навсякъде се наблюдава поскъпване на плажните услуги.

Скок от 25 процента има в област Атика.

На плажа Алиму входът е 6 евро, кафето е по 4 евро, сокът по 7 евро, а сандвичът достига 15 евро. Това прави трудна достъпна почивката за едно семейство.

На островите услугите са дори по-скъпи. Общинските плажове са безплатни, но те рядко са с чадъри.

Има клиенти за таверните, но броят е намалял спрямо миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още по темата: туристиГърцияпочивка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
21
 
12
 
! Отговори
Иракли преди 11 месеца
Факт е че европейците идват в България, а бай *** ходи в Гърция за да се пече срещу едно фрапе 10ч и вади през 2ч сандвичите от чантата. После разправя че било евтино. Гърците надушиха бг селянджърсите и тотално смениха политика и цените си за балканската ***
125
0
 
20
 
! Отговори
някъв там преди 11 месеца
То можеш да ходиш по "византийските" плажове и без да се правиш на голямата работа! В Гърция има най-различни места, включително страхотни гледки, музеи и т.н. Като отидеш в чужда държава, е добре да се отнасяш с уважение към хората там! Със същото, в повечето случаи, ще ти отвърнат и те, а и отстъпка може да ти направят! Относно цените в магазините- голяма разлика с тези в България вече явно няма!
124
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Добре, съгласен съм донякъде с вас, че Черноморието се бетонира, но не виждам смисъл да ходите на камънаците в Гърция и да плащате 30 лева за сандвич :))) България има уникален плаж със ситен пясък, не е нужно да ходиш по византийските плажове, за да се правиш на големата работа :)))
123
1
 
6
 
! Отговори
някъв там преди 11 месеца
До 138, Не, на таверна със изключително обслужване! Може би цените бяха такива, понеже все още сезона и там реално не е почнал! В разгара на сезона може би ще е по-скъпо, но сега цените бяха такива! Реално е чиния с морски дарове, но за един човек стига да се нархани до насита!
122
6
 
3
 
! Отговори
До 133 преди 11 месеца
Таня, подкрепям като цяло, и ние сме по луксозните места в Гърция и дисаги с пююскане, бира и пърцуца не носим, ама сме и бая по-заможни от мъжлето ти, дето в The Big 4 месечно изкарва колкото ние на ден.
121
5
 
13
 
! Отговори
някъв там преди 11 месеца
Преди няколко дни се върнах от Гърция! Водата там вече става за плуване! Пясъка не е ситен, като на нашето море, но и това си има предимства- не ти полепва по краката и тялото! За чистотата на водата да не говорим! База за сравнение няма! Вечер на таверна- плато с морски дарове- 15! Че са изключително пресни и вкусни нужно ли е да споменавам! Десертите- бонус, част от алкохола и той! Хубаво си в в Гърция и това си е!
120
8
 
12
 
! Отговори
Нека ми е зле.... преди 11 месеца
Що да е скъпо? Пълниш багажника с хлеб, домати, наденици, бири и ракии и с торбички била и лидл си цар по плажовете на Халкидикито! Най-много да си купиш едно фрапе за селфи във ФБ!
119
5
 
18
 
! Отговори
Елин преди 11 месеца
Че кога е било евтино в Гърция?
118
12
 
27
 
! Отговори
Гого преди 11 месеца
Гърция е супер ,не вярвайте на тези фалшиви новини ! Никога на море в България,само в Гърция !
117
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ходил съм в Гърция, знам какви са им каменисти плажовете, нищо общо със ситния пясък по нашето Черноморие, но щом се мислят за важни тези които си дават парите на византийците, така да бъде :)))
116
2
 
19
 
! Отговори
Ано преди 11 месеца
Август миналата година щерка ми беше купила билети за концерт в Бургас . хотелите заети и що да сторя сиромах... В мрежата намерих апартамент в центъра на Бургас на 50м от морската градина,на 5мин пеша от плажа и с гараж за колата.Тристаен апартамент за100лв на вечер, човека ни даде ключа и го видях чак като си тръгвахме.Никакви хотели повече!!! Тая година пак сме там.
115
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ай стига ве! На пясъчните ръкави, същински рай, Джирос на 3.5 до 5 еврака. Мохитото по 5, смутитата и те. За чадър и шезлонг в северна Гърция и някои острови не съм плащал ако консумирам нещо. Таверните са 20 на калпак. Къде го скъпото, искаме линкове. А в България един бургер е 15 лева.
114
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българинът се опаричи и вдигна стандарта на гърчолята. Просто е - търсенето определя предлагането, щом има кой да плаща, цените ще са такива. И пак е по-добре от БгБетона.
113
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да отидеш на камъните в Гърция и да им плащаш 30 лева за един сандвич...безценно :)))
112
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За българите има други цени, но може би защото сте от столицата и затова ви дерат кожите, мислят ви за много богати :)) Но иначе давате 30 кинта за филийка хляб с некакво месо вътре на гърците :)))
111
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А в България "евтиния " - 3 нощувки в Несебър за 3 човека 2000 лв , плюс паркинг по 15лв на ден
110
10
 
20
 
! Отговори
до 112 преди 11 месеца
От ниските заплати в България реват само русофилите. Другите си живеем добре и ясно разбираме, че България никога в историята си не е била по-богата, а българите по-свободни. Знам колко си мечтаят някои да върнат кльоновете по границата и да пускат само номенклатурчици да напускат страната, ама... това е положението товаришчи! *** се от яд!
109
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това че някой е написал 15 евро не значи, че е вярно, да покажат къде и кога точно видяха 15 евро в таверна или бийч бар, тотална лъжа. Ако са отишли на-някой 5 звезден хотел в бара на плажа може би, ама то навсякъде е така.
108
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мазохизъм, не мадохизъм, но това ми дойде отвътре...хахахахаха :)))
107
10
 
8
 
! Отговори
Ники преди 11 месеца
На гърците ако им забранят да пазаруват в България храна цяла северна Гърция ще умре от глад.