Българинът от Бристол, изчегъртал името си на Колизея, го грозаят до 5 г.затвор

След няколкодневно разследване италианските власти успяха да идентифицират младежа
29 юни 2023 22:46, Йоана Цонева
213
Българинът от Бристол, изчегъртал името си на Колизея, го грозаят до 5 г.затвор
Снимка: БГНЕС

27-годишният българин Иван Димитров, фитнес инструктор, който живее и работи в английския град Бристол, е човекът, който на 23 юни изчегърта с ключ името си и това на приятелката си Хейли на Колизея.

След няколкодневно разследване италианските власти успяха да идентифицират младежа, който надраска стена в Амфитеатъра на Флавиите с имената Иван и Хейли, добавяйки и датата 23 юни. Италианските медии съобщиха, че двойката туристи се прибрала в Бристол, но че карабинерите вървели по следите им. За да стигнат до тях, контролирали хотелски нощувки, самолетни билети и други документи.

Видеокадрите с младия мъж, който чегърта усмихнат с ключ името си и това на любимата си, бяха заснети случайно от американски турист, намиращ се наблизо. След това той ги публикува в социалните мрежи и така стигнаха до милиони хора. Ръководството на археологическия парк на Колизея направи оплакване пред карабинерите в Рим, които започнаха разследване. Сега са изпратили директно в дома на Иван в Бристол документите, че се разследва.

Според в “Кориере дела сера” ако вината му сe докаже, рискува до 5 години затвор и 15 хиляди евро глоба. Същевременно приятелката на българина не се разследва, защото е била само зрителка на вандалския акт. До самоличността на българина стигнали и английските медии, които публикуваха и снимки на българина.

Министърът на културата Дженаро Санджулиано благодари на карабинерите, че са разкрили кой е виновникът за “нецивилизования акт”.

“Това е постъпка, която обиди всички хора в света, ценящи стойностите на археологията , паметниците и историята”, коментира министърът. Той допълни, че сега очаква и правосъдието да свърши своето. В момента в парламента се разглежда проектозакон, който трябва да направи още по-строги санкциите срещу онези, които ощетяват културното наследство.

Директорката на археологическия парк на Колизея Алфонсина Русо каза пред радио РАИ 1, че хората, които извършват вандалски постъпки, “не са били възпитани в респект от страна на семейството и училището си”.

Видеото с Иван в Колизея беше публикувано в социалната мрежа Reddit.

И в миналото българин изчегърта името си на Колизея. През 2015 г. футболистът Благой Георгиев беше хванат да пише името на тогавашната си годеница Есмер върху стена от Колизея. След това беше отведен в близкия участък на карабинерите, където беше написан рапорт по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
7
 
4
 
! Отговори
С британски паспорт! преди 10 месеца
....Ама българи.Живее , плаща данъци и осигуровки във великата Британия, амабългари бил, а че е и повече британец МЪЛЧАТ.Що така бе жАБари?Не ви стиска да кажете , че е велик британец .Взехте ли му ДНК, та да стърсите че наш (х)АйвЪн ?
153
0
 
2
 
! Отговори
SPQR преди 10 месеца
Декоративна ти е кухата кратуна на тебе!
152
0
 
9
 
! Отговори
(..) преди 10 месеца
Българин ли - не. Човекът с български паспорт. Все повече ще стават тези.
151
3
 
15
 
! Отговори
О Tempora.. преди 10 месеца
Едно време в 3-4 клас се опитах да напиша името си на чина и докато пиша даскалицата така ме изпраска по пръстите с дървената еднометрова линия че оттогава помня и знам че не се драска!Сега изплющяването с линия и шамар евротолерастите го водят насилие и углавно престъпление!Времена и нрави!
150
1
 
20
 
! Отговори
УУУУ преди 10 месеца
Нещо стояло 2000 години и се появява поредния невеж да го руши и събаря!
149
0
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 10 месеца
Чалгарин!То може ли *** чалгар да не отиде някъде и да не напише на стената xyu!
148
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"Имената наглупците висят по стените".
147
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Невежпростак. Такива нямат почивен ден.
146
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
158 Неандерталците все още живеят сред нас. Младежът не е виновен, че се е родил малоуменитъп, че не се е научил на нищо в живота, освен да бъде нахален, дамами клиентите във фитнес залата и да разнася нещо на адреси. Не само че незнае нищо за Колизеума, историята на човечеството му е непонятна, но и не е информиран- първо правило на съвременния човек. Иначе щеше да знае, че го чакат 5 години затвор и глоба от 15 000 евро.
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
158 Неандерталците все още живеят сред нас. Младежът не е виновен, че се е родил малоуменитъп, че не се е научил на нищо в живота, освен да бъде нахален, да *** клиентите във фитнес залата и да разнася нещо на адреси. Не само че незнае нищо за Колизеума, историята на човечеството му е непонятна, но и не е информиран- първо правило на съвременния човек. Иначе щеше да знае, че го чакат 5 години затвор и глоба от 15 000 евро.
144
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ба си, що да не можеш да си напишеш името на някаква съборетина?
143
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Е нали рушенето на паметници беше демокрация? Сега пък се оплаквате. Ми учи се момчето. Кажеш му, демократично и европейско е да се рушат паметници и той прави каквото може, за да е европеец. А сега не било така. Давате противоречиви сигнали на младежта и ги обърквате. Рушенето ли е демокрация и цивилизованост или запазването на паметници? Изберете си най-накрая едното от двете и подавайте ясни сигнали! Тия деца се учат от вас!
142
0
 
1
 
! Отговори
Кок преди 10 месеца
Пишѝ кок и бегай бързо бате
141
0
 
6
 
! Отговори
Митев преди 10 месеца
До АнонименДа. Защото оня има само БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТ! А е видно, че не е точно от български произход, а се е пръкнал в маалата!!!
140
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Малко му е...
139
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да го тикнат в затвора. Този Ганъовски манталитет трябва да бъде изкоренен. Само ние българите не ценим историческите забележителности и паметници на културата.Не искам като отида в чужбина да се срамувам да кажа, че съм българин.
138
3
 
12
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 10 месеца
Айййдеее отече Шенгена))))))
137
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега горди българи ли сте ?
136
2
 
14
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 10 месеца
Имаме вече втори глу*пак с подпис върху стената на колизея.И си мисля:кога ли българите ще станем нормални човешки индивиди,и си отговарям:никога!Все ще има някоя мър*ша да ни допълва имиджа.Такава ни е и държавата,и политиците, и полиция, съд и образование,и всичко друго,което ти дойде на акъла.Тъжно и смешно, но факт.
135
0
 
8
 
! Отговори
Ганьо преди 10 месеца
Ей познаха че е е българин още като пуснаха новината. ***, ***!