Безредиците във Франция: Позорът и ужасите достигнаха до нови висини

Протестиращи се врязаха в дома на кмет във Франция
2 юли 2023 20:57, Йоана Цонева
141

В петата нощ на размирици във Франция - беше извършено нападение с кола в дома на кмет на град, южно от Париж. Пострадали са съпругата и децата му. Има признаци, че мащабът на насилието е намалял спрямо предишната нощ, но отново има арестувани - над 700 души. Най-тежко е било положението в Марсилия.

Броят на задържаните за изминалата нощ е 719, по данни на вътрешното министерство. За сравнение в нощта срещу 1 юли арестите бяха 1 300. Като дръзка проява на насилие се сочи врязването с автомобил в дома на кмета на градче в департамента Вал дьо Марн, южно от Париж, предаде Bulgaria ON AIR.

Самият кмет съобщи, че са пострадали съпругата и децата му, а нападателите, след като проникнали с колата, са "предизвикали пожар", докато семейството му е спяло.

"Позорът и ужасите достигнаха до нови висини", коментира кметът на Л'аи ле Роз . Със случая се заеха прокурори.

"Квалификацията на деянието в този случай е опит за убийство. Това е и съставът, по който е образувано разследването", поясни прокурорът - Стефан Хардюн.

През нощта френски градове отново станаха арена на тежки сблъсъци, часове след като беше погребан 17-годишният Наел в парижкото предградие Нантер, където беше застрелян от полицай. Смъртта му отприщи вълненията, които продължиха и тази нощ, но с отслабваща сила, според вътрешния министър.

Особено напрегната остава обстановката в Марсилия, където полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите. Там властите спряха движението на целия градски транспорт след 18:00 ч.

Вътрешният министър Жералд Дарманен подчерта в телевизионно интервю, че средната възраст на задържаните досега над 2000 души е 17 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
37
 
! Отговори
Майстора преди 10 месеца
Не забравяйте - вече Европейската комисия, майката-закрилница на всичко друго, освен европейските граждани, ще ни глобява по 20 000 за всеки източник на мултикултурализъм, за всеки диверсити-проводник от третия свят, който откажем да приемем. Понеже всички европейски държави трябва по най-бързия начин да заприличат на Франция в момента.
12
7
 
33
 
! Отговори
да преди 10 месеца
Колко държави бяха унищожени и разбити от Англия , Франция и САЩ..................Либия, Сирия, Афганистан....................но всичко се връща сега......................това се нарича ефект на бумеранга!!!
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тези си го практикуват този спорт от поне 10 години насам, дори си имаше френски рап в който се възпява акта по палене на коли, та това е нормално за тази държава и не е новина.
10
2
 
29
 
! Отговори
от Брюксел преди 10 месеца
Не разбираме защо не искате да настанявате мигранти от Близкия изток и Африка.
9
3
 
26
 
! Отговори
революция преди 10 месеца
пуч, гражданско неподчинение, украинците му викат Майдан........................това става сега във Франция...................социалното неравенство е много голямо в целия свят...................Макарона сега какво прави???Изкарва полицията и бие протестиращите, нали?Но се пише голям демократ, нали????
8
1
 
31
 
! Отговори
Някой преди 10 месеца
Скоро се очаква навсякъде. Меркел каза заповядайте. Толкова ли нямаше някой да я удари един тиган по главата да се освести или някоя кожена чанта тежка. Даже ги и рекламират по телевизията детска при това говорят за джамиите дават и за важната книга коран. Анатема на всички предатели. Отказваме социалното зло. Питайте българските лекари и бой са яли и ги е страх да прегледат Хасан, че тумбата от родата до девето коляно реве и бие
7
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пусни третия свят в страната си, стани третия свят. Народна мъдрост.
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това е визията на Брюксел за мултикултурна среда.
5
1
 
48
 
! Отговори
Йосарян преди 10 месеца
Малко по малко в Европа се промъкна огромна вражеска армия от африканци, поне няколко милиона. Почти всичките мъже, около 20-30 годишни. Сега явно почна атаката над държавите, приели тези злонамерени чуждестранни войници.
4
4
 
45
 
! Отговори
??? преди 10 месеца
И какво стана сега? Искахте Майдан в Москва и Русия ...........................да сваляте Путин и да го съдите в Хага...................а получихте Майдан в Париж и Франция!!!Айде сега да видям какво ще кажат глобалистите, западните стратези и геополитици, масони и професори!!!
3
3
 
51
 
! Отговори
Иван преди 10 месеца
Франция гори, те ми говорят за безредици, докато си заравяте либерастките главички в пясъка ще се хванете за палците
2
3
 
47
 
! Отговори
Исторически парк преди 10 месеца
Това е само началото ;)
1
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Новите французи вилнеят. Клета Франция!