ЕК комисия предприема правни действия срещу България

В кои сектори страната ни има нарушения?
14 юли 2023 18:00, Йоана Цонева
39
ЕК комисия предприема правни действия срещу България
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия предприема правни действия срещу България поради нарушения в различни области, включително околната среда и рибарството, вътрешния пазар и обществените поръчки, правосъдието и мобилността и транспорта.

Комисията изпрати официално уведомително писмо на България заради неприлагането на принципа "замърсителят плаща" в областта на управлението на отпадъците. Въпреки че България е променила законодателството си, тя продължава да отлага прилагането на разпоредбите от 2015 г. Освен това, България не съответства на правилата за обществените поръчки в две области, като въвежда изключения за определени лекарствени продукти и инженерни съоръжения.Въпреки че България предприема действия за отстраняване на тези проблеми, Комисията започна процедура за нарушение.

Освен това, България не спазва правилата на ЕС относно личните карти и документите за пребиваване на гражданите на ЕС и техните семейства. Комисията изпрати мотивирано становище на България в това отношение.

България не е уведомила Комисията за транспонирането на мерките относно командироването на водачи в автомобилния транспорт, както изисква Директива (ЕС) 2020/1057. Комисията изпрати мотивирано становище на България и за това.

Също така Комисията изпрати и мотивирано становище за неправилното транспониране на Делегирана директива (ЕС) 2021/1717 на Комисията, с която се изменя Директива 2014/45/ЕС относно практическите аспекти на периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на моторните превозни средства и техните ремаркета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
5
 
! Отговори
Хмммм преди 9 месеца
Напускане на ЕС И НАТО нямаме работа там вижда се.
31
0
 
4
 
! Отговори
Лайки преди 9 месеца
Заглавието съдържа два пъти "комисия" последователно.
30
2
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 месеца
Още веднъж отзад от началниците.
29
6
 
18
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 9 месеца
А за грешните ваксини, кой ще плаща лилипут нещастен.
28
3
 
12
 
! Отговори
Филко преди 9 месеца
За да получиш,трябва да дадеш!Ако днес сте го разбрали,чакайте еврото,по две ,с финес и усмивки!
27
4
 
24
 
! Отговори
Нане и Вуте преди 9 месеца
Една глуповато сервилна и една противна усмивка
26
2
 
16
 
! Отговори
Баба. преди 9 месеца
Бай да уей от евреюпейския "юнит" защо жандарми те стачкуват при всяка смяна на власт? Не е ли забранено в конституцията? -Защото няма армия?!!!!
25
2
 
24
 
! Отговори
Знаещ преди 9 месеца
Стига ни и това да ни набутат еврото...
24
2
 
22
 
! Отговори
Българка! преди 9 месеца
Кои сте вие бе? Евро.ейска комисия, за да налагате глоби в държавата ни? От тях тръгнаха всички бедствия - пед.ли, наркотици, погзаване на морал...
23
2
 
21
 
! Отговори
$$$€€€ провалил се преди 9 месеца
Лижете задните части но гендърите в Европа знаят как да ти го сложат без да те боли. Искат все повече за да може все повече да ни унищожават. Какво взехме и видяхме от тях?Те си гледат собствените интереси а източна Европа е превърнаха в гето. Такива им трябват за да стават все богати Браво на Урбан човек който устоява и защитава народа на Унгария а не както нашите политици които са готови народа и България да продадат в името на парите и милите очи на РЕПТИЛИТЕ
22
3
 
12
 
! Отговори
Пипи преди 9 месеца
Той Молеца гледа само на изток какво става, на запад кучета ги яли.
21
3
 
38
 
! Отговори
Тон преди 9 месеца
Глоби,заплахи,натрапване,забрани,върнахме се 45 години назад ,и кои каквото иска да говори това си е чист либерален фашизъм,толкова омраза!
20
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Като някакви аб0ригени сте . Имате гл0би защото живеете като сфини. Не знам да има друга държава с толкова незайни граждани!! От нмщо не се интересувате само плямпате..
19
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Имам чувството,че българина работи за данъците, рекета на политиците и европейските глоби!
18
2
 
44
 
! Отговори
Ковък преди 9 месеца
Направо да глобяват лидерите, които са били на постове. То така разни некадърници нехаят пък държавата плаща... над 15 години само стриктно про-европейски партии ни управляват и по-голям батак не е било НИКОГА!!! Това ли е Европа?
17
29
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Дано накарат България да върне всички неправилно раздадени субсидии и да ги даде на Украйна!
16
3
 
9
 
! Отговори
спомен преди 9 месеца
имах асистент по математика, който казваше:"Моето отношение към студентите се изразява с две думи- санкции и репресии." Хаха, аха...
15
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Комисията да изпрати монитиварно становище за всичко, което Германия и Франция не спазват или имат паралелно законодотелство. Аман от двойни стандарти!
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
на снимката госпожата каза че в бг има малко области наркомани трябва да сега в цяла бг поправете си грешките иначе шенген няма и повече роби в ес
13
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смятайте ЕС колко механизми има да гледа и оправя проблеми особено в изостанслите държави . Въпреки този натиск тука продължаваме да минаваме метъра, да не правим реформи, да се правим на луди и всичко това в ущърб на обществото. А в интерес на частни компании и мутри. Сматайте ,ако не бе ЕС ,още щяха да летят черните джипове, кючека и куфарщетста.