ЕК комисия предприема правни действия срещу България

В кои сектори страната ни има нарушения?
14 юли 2023 18:00, Йоана Цонева
39
ЕК комисия предприема правни действия срещу България
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия предприема правни действия срещу България поради нарушения в различни области, включително околната среда и рибарството, вътрешния пазар и обществените поръчки, правосъдието и мобилността и транспорта.

Комисията изпрати официално уведомително писмо на България заради неприлагането на принципа "замърсителят плаща" в областта на управлението на отпадъците. Въпреки че България е променила законодателството си, тя продължава да отлага прилагането на разпоредбите от 2015 г. Освен това, България не съответства на правилата за обществените поръчки в две области, като въвежда изключения за определени лекарствени продукти и инженерни съоръжения.Въпреки че България предприема действия за отстраняване на тези проблеми, Комисията започна процедура за нарушение.

Освен това, България не спазва правилата на ЕС относно личните карти и документите за пребиваване на гражданите на ЕС и техните семейства. Комисията изпрати мотивирано становище на България в това отношение.

България не е уведомила Комисията за транспонирането на мерките относно командироването на водачи в автомобилния транспорт, както изисква Директива (ЕС) 2020/1057. Комисията изпрати мотивирано становище на България и за това.

Също така Комисията изпрати и мотивирано становище за неправилното транспониране на Делегирана директива (ЕС) 2021/1717 на Комисията, с която се изменя Директива 2014/45/ЕС относно практическите аспекти на периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на моторните превозни средства и техните ремаркета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
27
 
! Отговори
Уточнявам до приятел преди 9 месеца
7. Парите за нас са с лихви и срокове за усвояване, членския ни внос е ..., А санкциите са изравнителни, така че духайте студената супа да се постопли. Меркел беше по малкото зло.
11
4
 
38
 
! Отговори
--- преди 9 месеца
Значи само ваксите и илачите на Урсулта и фазера трябва да се използуват. Иначе ша ядете хурката.
10
5
 
44
 
! Отговори
Lina преди 9 месеца
Важното е само да плащаме на ес
9
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Поредното национално унижение и подигравка с България!!!
8
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 9 месеца
С една дума,ние българите,сме мазохисти,ек ще ни глобяват с милиарди,а ние ще приемаме еврото.
7
3
 
23
 
! Отговори
Възпълната Цачева преди 9 месеца
Днес заяви, че ще дадем на "полицаите": другарко Цачева: на служителите на МВР е правилния изказ. А по темата, Урсула от висотата на гнездото си ще замита следи: пари за ковид, за енергия, за оръжие, за мигранти, за храни, за умрели, за интелекти...Бойко примерно!
6
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Техническото състояние на автомобили те ли ми бабо спрете да вкарвате моргите си у нас и защо нищо не се споменава за състоянието на пътищата у нас или това не е важно
5
4
 
61
 
! Отговори
Тед преди 9 месеца
Имам чувството, че членуваме в ЕС само за да плащаме глоби.
4
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Успех им желая, ама само вижте колко много сектори са споменали, тоест нема да стане работата :)))
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Напредваме към цивилизацията. България никога не е била толкова добре както се изфърга един умопомрачен форумчанин.
2
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази бабеса Урсула дали ще изкара и един ден с минималната пенсия от 250 евро?
1
1
 
25
 
! Отговори
В. преди 9 месеца
Напротив, всички плащат пари за нищо, а кой знае защо държавата не е организирала площадки за преработка, унищожаване и рециклиране по места. Ако няма частен интерес, да го възложат на министерство и да учредят държавни фирми!