НАСА с иронично предупреждение: Това е най-хладното лято в живота ви

Температурите могат да счупят рекорда от 48,8° на Стария континент
20 юли 2023 07:13, Нели Христова
120
НАСА с иронично предупреждение: Това е най-хладното лято в живота ви
Снимка: БГНЕС

Германия обмисля дали да последва примера на Испания и да въведе сиести, за да се справи с изпепеляващата гореща вълна, ударила цяла Европа, съобщиха западни издания.

Група за обществено здравеопазване препоръча на германците да възприемат традиционната за Испания следобедна дрямка при прекалено високи температури, така че работниците да бъдат по-ефективни и да се намалят рисковете за здравето.

Германският министър на здравеопазването Карл Лаутербах каза, че сиестата със сигурност не е лошо предложение, докато асоциацията на работодателите обяви, че е отворена към идеята за справяне с високите температури в Европа.

На този фон болниците в цяла Италия се борят да се справят с наплива от пациенти, търсещи спешна помощ за заболявания, свързани с адската горещина.

През последните няколко дни туристи припадат всеки ден в Италия и Гърция, тъй като температурите в двете страни надхвърлиха 42°.

Италианските медици се задъхват да помагат на летовници, включително деца, колабирали от топлинен удар, докато посещавали Колизеума в Рим.

В резултат топлото време някои италиански болници съобщават за 25-процентно увеличение на пациентите в спешните отделения, страдащи от дехидратация или топлинен удар.

Тези дни ученият от НАСА Питър Калмус предупреди, че това “ще бъде най-хладното лято до края на живота на хората” поради изменението на климата на фона на страховете, че температурите могат да счупят рекорда от 48,8° на Стария континент.

Метеорологичната агенция на ООН пък съобщи, че през нощта се очаква минималните температури да достигнат нови върхове, създавайки повишен риск от инфаркти и смъртни случаи.

“Въпреки че по-голямата част от вниманието се фокусира върху максималните температури през деня, високите градуси през нощта са тези, които крият най-големи рискове за здравето, особено за уязвимите групи от населението”, твърдят от ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
15
 
! Отговори
манипулатор преди 10 месеца
От години ги следя. С всяка година манипулациите стават все по-тривиални. Мина ерата на Ал Гор , нобелов лаурет, и осъден за същото в UK, заглъхва и Грета, горката, на яхтата си за 5-6мил. Измряха белите мечки от горещини, но пък рекордите са всеки ден. Последния от Китай, мисирките спестиха, че местото , където е измерен, от около 2000г. е известно като Пламтящите планини, план. пустиня. NASA обаче са грижовни, предупредиха и за вълна от кърлежи, след тях - малки зелени човечета...
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама жегата е в южна Европа,Италия,Испания,Балкански полуостров,не в цяла,на нас ако ни е жега на германеца не му е.Плюс тая жега иде от Сахара,заради преноса на въздушни маси оттам!Загряването не се получава от Европа а е привнесено от Африка.Но важно е населението да е стресирано!
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не минава ден без да се появи такава статия. А истината е, че сегашните летни температури са дори малко по-ниски от средните за период от 20 г. Малки пикове има на средно на всеки 9 г., по-големи има средно на всеки 25 г., още по-големи средно на всеки 72 г., а най-големите пикове са на всеки 230 г. Представянето на информацията е съвсем тенденциозно и манипулативно.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Климатичните промени са естествен процес. Човекът допринася към него, но това не означава, че само и единствено човешката дейност има значение. Имало много по-горещи периоди в историята на планетата, когато хора изобщо не е имало. Когато първите цъфтящи растения са се появили е било с близо 20 градуса по-горещо и СО2 е бил осем пъти по-висок, но това са били условията да се появят. Нямало е хора.
49
2
 
12
 
! Отговори
Само не се впрягайте преди 10 месеца
Питам аз, след като ще стане 47 градуса, тогава ракията 47 градуса още ли ще ми е вкусна или ще води директно до летален край.
48
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На скоро излезе една визуализация на въглеродните емисии на земята в резултат на човешка дейност само за една година. Вижда се много ясно как цялата планета постепенно се обгръща във въглерод, и нито земните, нито водните екосистеми могат да смогнат с поглъщането му. Та толкова по въпроса дали климатичните промени са вследствие от човешка дейност или не са.
47
6
 
8
 
! Отговори
ля ля преди 10 месеца
две неща: ХАРП и войните! а се скъсахте да "помагате" от къде ли не! къде са еколозите?!
46
16
 
8
 
! Отговори
Балкански селянин преди 10 месеца
Няма климатични промени! Те са естествени! Изпускането на маса газове в атмосферата по никъв начин не и пречи щот тя голЕма! Земята е плоска! НАСА крие истината! Луната е куха като главата ми!
45
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Коментарите както винаги балканска трагедия :)
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да кaчин кpаката на бeдрата и да се чeшем по глaвата... бели рyжени, зaсмени от божествен мъpзел от гоpещината днес опиянeни! След кафенцето гоpещо иде време и за още нeщо... сандвич със кюфте и много биpи за мeзе...! Здраве, щастие и рози, виното - във двойнои дoзи. Бурен кeкс във всички пoзи. Пожелавам Форумци на Вас Горещината и Лятото да са в Нас!
43
7
 
10
 
! Отговори
АМИ преди 10 месеца
Грета,Грета..алчните нямат разум, на човечеството му остават 1000 дни живот...Няма вода чиста,няма гори за кислород,няма въздух от бомби и самолети,пожари..Рибата се самоубива,китове,делфини..Създание от ада е Човекът...Обича смърт,лъжи,похот и наслди,но преди всичко -ПАРИТЕ.Къде са цивилизации до нас?Така и нашата ще изчезне..
42
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Нацистите в Наса могат да си го *** от 9ката в 10ти - плиткоумна пропаганда не приемаме. Има си статистика, нещата се следят има-няма от 100години и всичката информация е налична в нета - тва, че сте боядисали картата в червено не работи пичове......градусите са си едни и същи при лесно забележима цикличност от по няколко години. Ама храна за прасетата нале?
41
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Султаните и Московските Путинясали се страхуват от величието на Божествена България!
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
кви жеги бе, снощи спах с одеало, измръзнаха ми краката на отворен прозорец, миналата година по това време нямаше как да спа без климатик...
39
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
не знам да вярвам ли на кино индустрията какво ме предупреждава...
38
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
България беше покорена от османската империя и русия и робуваше на Султаните и на Московските Комунисти! България ще пребъде понеже е Божествена!
37
8
 
7
 
! Отговори
... преди 10 месеца
хе хе! тъй като глобално затопляне е нямало няма и няма и да има! или поне така си мислят бая народ, то ще ви кажа следното! Това е само началото! гответе се за много по-горещо лета! и години без зима! като цяло таз година февруари месец за няколко седмици бяха измерени температури над 22 градуса по целзии! Така, че тепърва има да измерваме и 40 и 42 и 44 и 48 че и 50 градуса по целзии! но това ако питаш "разбирачите" е понеже глобално затопляне е нямало няма и няма и да има! :))))))
36
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Първият робот в света по подобие на бpъмбар, беше конструиран от мъже, подобен на мъжки члeн, да бpъмчи за удoволствие на жeна, като си го вкaра да бpъмчи в пeщерата. Колко дълго бpъмчи, зависи от капацитета на батериите заложени в бpъмбара! За пари тия бpъмбари можеха да се купят по аптеките. Мъжете работеха и плащаха на жените пари по време на кeкс и те след като си кyпеха бpъмбар за удoволствие на пeщерата си преставаха да правят кeкс с мъжете и раждaемостта спaдна!
35
9
 
15
 
! Отговори
Антъни Фаучи и СЗО преди 10 месеца
1980 - до 2000 години, т.е. до 21 век, Африка ще е Изстребена от СПИН, 30 години по-късно Африса Утрои, повтарям Утрои Населението си, а Измамата СПИН - Лъсна! Обаче, Усвоени Трилиони в Борба със СПИНа - резултата Бялата Раса дали тези Трилиони - Обеднена, без Пари да Прави и Гледа Деца и Умираща!! 90те - същата Схема с Озоново Дупка, 21 век - същата схема с Глобално Затопляне плюс Лек Блицкриг с КОВИД Измамата. Обаче, в Джобчетата на Едни - Дрънкат Трилиончета Усвоени от Лъже-Заплахи за Хората!
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Минусче ще ти кажа едно нещо, то е, че с макетчета и студио в Невада не можеш да кацнеш на Луната, дори не могат да е снимат с ясна резолюция земния спътник, но иначе снимат далечни звезди :))) При толкова сателити около планетата ни, нема дори една достоверна снимка, всичко компютърна анимация :))) Ако не верваш минусче, провери в гугъл и напиши снимки на Земята, всичко фейк :)))