Киев: Освободихме 16 кв. км територия за седмица

В момента се водят активни боеве в няколко района
Обновена: 24 юли 2023 13:59 | 24 юли 2023 13:45, Йоана Цонева
284
Киев: Освободихме 16 кв. км територия за седмица
Снимка: БГНЕС

Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр говори в понеделник за хода на контранастъплението на украинските войски. По думите й значително настъпление на Въоръжените сили на Украйна се наблюдава на южния фронт и в Бахмутското направление, цитира думите ѝ Руската служба на Би Би Си.

В ефира на общонационалния телемаратон Маляр каза, че за цялото време на контранастъплението в южната част на страната въоръжените сили на Украйна са освободени повече от 192 квадратни километра територии, от които около 12 квадратни километра миналата седмица.

Още 4 квадратни километра украинските войски успяха да отвоюват от врага през изминалата седмица в района на Бахмут. Общо при настъплението там са освободени около 35 квадратни километра територия.

В момента се водят активни боеве в няколко района в посока Мелитопол и Бердянск, каза зам.-министърът. Ключовите битки продължават в района на Клешчеевка, Андреевка и Курдюмовка.

Според анализатори от Американския институт за изследване на войната (ISW) украинските войски продължават бавното си настъпление в три посоки на фронта, включително край Бахмут, в западната част на Донецка област и край бреговете на Днепър в Запорожка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Като закъсат съвсем, да поискат да им дадем атлантици. С радост бих подкрепил желанието им.
212
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е открила следи от взривни вещества на кораб, пътуващ от Турция към пристанището на руския град Ростов на Дон, за да натовари зърно, предадоха Ройтерс и ТАСС.
211
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е дали ония дето дават кинтите ще са доволни,ами май не щото такива резултати не ги устройват.И това ясно си пролича при изказването на министъра на отбраната на Великобритания към Зеленски.
210
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Те и руснаците не напредваха по-бързо при зимната си офанзива. А сега съвсем са спрели да завземат нови територии. Така че дори и тези 16 кв. км за седмица са успех.
209
2
 
7
 
! Отговори
Кос преди 9 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ явно менопаузата те е треснала яко...та преди да измиеш чиниите, пий феминхелп .
208
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сега украински войници ходят да ги обучават в НАТО, а след войната натовски войници ще ходят на обучение в Украйна. Никоя друга държава няма толкова голям опит във възпирането на руския империализъм, колкото Украйна.
207
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 208Е тук Русия ли е бе,че ме занимаваш просешките си истории.Нещастие.
206
1
 
5
 
! Отговори
Ехаа преди 9 месеца
До агент Мъдлър ЦРУ с това ли се занимавате в ЦРУ, броите колко души мият чинии..наистина е безценно.
205
0
 
3
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 9 месеца
нещо не е наред...
204
9
 
3
 
! Отговори
До 207 преди 9 месеца
Пригожин взимаше за седмица в Бахмут измерено в кв. сантиметри!
203
9
 
4
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 9 месеца
Да видиш руснак да мие чинии в Украйна, безценно. Стягайте се!
202
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
16 кв километра е квадрат 4 на 4 километра - една трета от землището на средно голямо българско село пример случаен от интернет - татарево първомайско 541 души (15 септември 2022 г.) 18,8 души/km². Землище 28,742 km². освободили са половиното от землището
201
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 194 - абсолютно точен коментар, но само мога да допълня, поради тази причина и са толкова много юес-филите у нас... около 85% от населението ни, търси някой да го спаси, да му оправи положението, на тях държавата им е виновна за всичко, но ако му кажеш, пич, ела давам ти 2 бона, за да прекопаеш на баба ми градината, ще си измисли извинение за да не го направи...
200
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
14кв. км... това е като едно средно голямо село...за 2 седмици
199
1
 
7
 
! Отговори
България е най важно преди 9 месеца
На каква цена в човешки Анче или пак статистика и пропаганда ще ни предоставиш вместо реални данни
198
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"16 кв километра са една трета от землището на едно българско село какви ги пишете - ивица дълга 16 км и широка километър- това било настъплание" - Тази статия е за хора, които нямат идея какво представляват 16 кв.км. За съжаление има доста такива. Личат си по коментарите хахаха
197
4
 
18
 
! Отговори
Ники преди 9 месеца
Има много лоши новини от фронта , но днес.бг решиха да ни поднесът единствената добра за украинците за този месец. :D Леопардите и брадлитата, все още не могат да минат 1вият слой защита, и да се изправят в бой срещу старите 72. Ако все пак, някой успее да мине през мините, бива доубит от домашно направен дрон от части от пералня.
196
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
16 кв километра са една трета от землището на едно българско село какви ги пишете - ивица дълга 16 км и широка километър- това било настъплание
195
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Явно да се кланяш на големия брат е генетично заложено у някои хора. Родителите им преди са се кланяли на руснаците, а те днес се кланят на американците. Затова Запада няма нищо против ДС-кадри да са във властта в Бг. Дори ги стимулират. Пример е един кандидат за кмет на София. Докато не докаже как точно е направил първия милион няма да му повярвам, че не е използвал ДС-пари или ДС-връзки, за да го постигне.
194
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тези атлантици,уж модерни,за културни се имат,пък кълнат като дърти от малцинствата