Ако няма Шенген до Коледа, да падне границата с Румъния

Новаков: Може да изградим още един мост над Дунав
Обновена: 23 авг 2023 12:00 | 23 авг 2023 11:36, Стела Стоянова
58
Ако няма Шенген до Коледа, да падне границата с Румъния
Снимка БГНЕС, архив

Ако до Коледа не ни приемат в Шенген, границите между България и Румъния трябва да бъдат премахнати. Това заяви за Нова телевизия евродепутатът Андрей Новаков.

Според него съвместни действия с Румъния биха улеснили изграждане на още един мост и пускане на ферибот по Дунав. "За всеки ден, изгубен на границата, камион губи по 200 евро на собственика си. Много от шофьорите напускат работа, защото не искат да висят на границите. Има хиляди опити в денонощието да се премине границата, нормално е да има акции. Когато се залавят корумпирани полицаи, те трябва да знаят, че ще загубят пенсията си, всички привилегии. Проблемът с приемането ни в Шенген не е вече чак толкова в Нидерландия, колкото в Австрия. Там ще има избори и на някой му трябват по-секси послания като например "ние ще ги спрем, за да можете вие да спите спокойно". Спокойният сън в Австрия не зависи от това дали сме в Шенген, дори напротив", коментира той.

Още по темата

По думите му откакто Мария Габриел е външен министър дипломацията е на високо ниво. "Откакто тя пое комуникацията с евроинституциите, не сме имали предупрежения за неизпълняване на законодателството, процесът по отношение на приемането ни в Еврозоната се изясни", смята Новаков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако няма Шенген, направо да се махаме от този ЕС. Щом не ни смятат за хора, стига сме се унижавали и висяли по безумни опашки на вътрешни граници.
11
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
ДА СИ ПОЛИТК В БЪЛГАРИЯ Е НУЖНО ДА ИМАШ НЕПРЕМЕРЕНИ ФАНТАЗИИ, ЛИПСА НА АДЕКВАТНОСТ, МОРАЛ И НАЙ-ВЕЧЕ ДА СИ САМО ФОРМАЛНО ОБРАЗОВАН.
10
2
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 9 месеца
Е, тянвзе да пада вече. Дунав мост се срина :) 15 години сме в ЕС, идете вижте пътищата от българска страна към Румъния. При Бай Тошо нямаше такова нещо. То и неговия асфалт стоя до 2010 година, защо го подме иха с 4-5 нови слоя не знам, след като на втория месец асфалта се разпадна.
9
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
По-спокойно. Според копейките когато Русия ни "освободи" освен Дунавмост 1, Дунавмост 2 ще имаме трети мост - Кримския. На Роженския пилон ще веят руското знаме под надслов "България на три моста"
8
3
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 месеца
В БЪЛГАРИЯ КОГАТО НЯКОЙ ЗА НИЩО НЕ СТАВА ГО ИЗДИГАМЕ ЗА ПОЛИТИК.
7
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами да , трябва ноФ мост , защото тоя се СТРОШИ !
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
да разградим всичко и да подарим всичко на украйна... пък и на всички съседи всеки да си идва да прави каквото иска и да си взема каквото иска ние сме ларж....
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това което разбрахме е, че въпросния "образ" е ударил една "четка" на Мара Гаргамел... другото и преди си го знаехме.
4
3
 
10
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 9 месеца
Е как един мост, Кирето договори ПЕТ МОСТА! Кирил Петков: За 7 месеца договорихме 5 моста над Дунав. Па нали сега такова, ГЕРБ е част от ПРОМЯНАТА, що така надребно с един мост!?
3
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как ще падне границата бе румънците ще окупират бг както 1913 г.. По тая логика ще падне и с Турция за да влезнат турци. Тоя наистина е без акъл.
2
4
 
13
 
! Отговори
Тази мазна госпожица преди 9 месеца
Какво се изхвърля за Шенген?
1
5
 
16
 
! Отговори
Нане преди 9 месеца
Боже опази... Една фроста аджидимовска куха лейка с недоказан пол, праи висока дипломация... ===)))