В Германиия увеличават обезщетенията за безработица и за отглеждане на дете

Около 5 милиона души ще се възползват от обезщетенията за безработица
30 авг 2023 00:30, Йоана Цонева
16

Обезщетенията за безработица в Германия ще бъдат увеличени до 563 евро на месец за лице в индивидуално домакинство от началото на 2024 г. спрямо настоящите 502 евро, съобщи германският министър на труда и социалните въпроси Хубертус Хайл, предаде ДПА.

Около 5 милиона души във Федералната република ще се възползват от повишението на обезщетенията за безработица, предаде БТА.

Обезщетенията в Германия за отглеждане на дете също ще бъдат повишени. Те ще бъдат увеличени от 420 на 471 евро за всяко дете в тийнейджърска възраст, между 15 и 18 години.

Помощите за всяко дете между 7 и 14-годишна възраст ще бъдат вдигнати от 348 на 390 евро, а за по-малките деца - от 318 на 357 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Москва 8000лв е за първо дете , премия . Смятайте го както искате , ако не вярвате гледайте в интернет.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
тоест увеличават помощите на нищоправещите емигранти.
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Недейте да заблуждавате,тая сума не е обезщетение за безработица а така нареченото"гражданско обезщетение"което наподобява по скоро ББД-Безусловен Базов Доход,при истинското обезщетение за безработица лицето получава 60 или 67 процента от своят нетен доход,като тоя процент зависи дали има непълнолетни деца или не!
7
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Евтината работна ръка трябва да се привлича все някак. Докараха си маса народ от Африка, сега ще ги коткат да останат и да се множат. На капитализма му е през крачола за нация и народ.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
За изпълнение: 1. Да се сведе до всички махали. 2Да се проведе разяснителна кампания каква документация трябва да бъде попълнена. 3. Средствата за еднопосочен семеен билет за сметка на държавния бюджет 4. Окръжно до всички дипломатически представителства в ФРГ ,да им се оказва пълно съдействие за установяването им там. Най- хубавото на ЕС е, че много от тях ни се махнаха от главите!!!
5
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Супер! Работещите германци вече едва си плащат сметките, а държавата ще харчи повече за търтеи и ще повишава данъци. Утре ще им тупнат примерно по 1 евро на литър бензин допълнително акциз и 10% увеличение на данък общ доход, за да се покрият новите разходи за социалки.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До emigrant - Без теб и без другите като теб - става все по-добре. Стой си там и даже през отпуската не си идвай.
3
0
 
13
 
! Отговори
При три деца, преди 7 месеца
По едно дете от всяка възрастова група - ето ти над 1 200 евро детски надбавки! Останаха ли тук по маалите неразбрали за този келепир? А пък който има по 7-8 и повече деца, шапка на тояга! А пък колкото повече от децата му родят свои деца, толкова по заможен Acaн!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Шведи сме шведи сме :)))
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чудесна новина.... за вигрантите прииждащи от Азия и Африка