Европейската прокуратура отказа да коментира изявление на Портних

Той определи разследването като активно мероприятие преди изборите
1 сеп 2023 22:00, Стела Стоянова
12
Европейската прокуратура отказа да коментира изявление на Портних
Снимка БГНЕС

Предвид обществения интерес, предизвикан от пресконференцията, дадена днес от кмета на Варна г-н Иван Портних, Европейската прокуратура би искала да подчертае, че не коментира изявления, направени от политически представители във връзка с нашите разследвания, са казва в изявление, разпространено от Европейската прокуратура.

По-рано в петък кметът на Варна Иван Портних определи разследването като "политическа манипулация и активно мероприятие преди местните избори".

В изявлението се потвърждава, че Европейската прокуратура е започнала разследване на строителен проект във Варна през 2021 г. въз основа на първоначален доклад на Европейската служба за борба с измамите (OLAF).

Винаги, когато можем да кажем нещо за някое от нашите разследвания, ще го направим проактивно, се посочва в изявлението.

Още по темата

В рамките на Европейската прокуратура Постоянните камари са ключов елемент за гарантиране на независимостта на всички разследвания. Те наблюдават действията, предприети по време на разследването, и вземат решение за всички важни стъпки, включително дали да се води досъдебно производство, да се прекрати разследването или да се приложи опростена процедура.

По-конкретно, това означава, че трима европейски прокурори от друга държава членка оценяват и утвърждават всяко предложение от европейски делегиран прокурор за вземане на решение по даден случай, се посочва в изявлението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
НАРКОМАН НА ВАРНА АЛКОХОЛИК ,ПОДУТ ОТ кражби
9
0
 
0
 
! Отговори
Стоян Стелий : преди 7 месеца
Гущера ПортнЮ си къса опашката...
8
0
 
0
 
! Отговори
taschunka witko преди 7 месеца
Този заедно Вичо Желев още ли не са в ПАНДИЗ ПАЛАС
7
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Защо пишете за град който ще бъде заличен от корида нямам идея?
6
2
 
3
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 7 месеца
До Христо Христов --- Другарю, вместо да ръсиш бисери, разходи се до СтрасТбург, посети Билдинга на Европарламента - визитите са безплатни и ъвейлъбъл 6 дни в седмицата - и тогава пак пиши умнотии.
5
0
 
11
 
! Отговори
Варналиев преди 7 месеца
Порнтих е раздал целия Варна на големите акули, всякакви "-строй" и тн. Целия град е разкопан, правят ремонти бавно, бавно, а всички варненци псуват. Важното е мафията да усвои парите, Потника и тъй, и тъй е пътник. Що няма една мисирка да разследва далаверите в Три буквения град? Няма и няма и да има , това не е Софето, не е и Филибето. Варна умира от Т.иии.Мм, В.Желев и пр. СТРОЙ. Затова няма големи заводи и фирми , затова се прави булвард за 130млн. вместо за 60млн. Тук мафията цъфти.
4
1
 
10
 
! Отговори
до 3 преди 7 месеца
Ами той Зайчаря от Банкя тоя дори не го познава. Виждал го е един два пъти. Както и Горанов.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Чакаме изявление на една политическа партия, която да заяви, че "няма нищо общо с лицето Портних"
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тоя е на Тиквата пуде лчето. Освен това е у окраинец.
1
2
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 7 месеца
Смятайте тези наште милионери колко са изнаглели че чак да се опитват да коментират работа и разследване на европейската прокуратура!Алооо Потник това да не ни е некой шеф на районно у Варна да звъннеш на Тишо тимаджията да оправи нещата! Това са ора по големи от вазе!!! Незнам Боци с конкурс ли ти избира да ги прави милионери!! Трагедия Българска!!!!!