ЕК препоръча старт на преговори с Украйна и Молдова за членство в ЕС

Препоръката за Грузия е да получи статут на страна кандидат
Обновена: 8 ное 2023 14:23 | 8 ное 2023 14:22, Елка Василева
113
ЕК препоръча старт на преговори с Украйна и Молдова за членство в ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия препоръча днес да бъдат започнати преговори с Украйна и Молдова за присъединяване към ЕС, а Грузия да получи статут на страна кандидат за членство, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Тя обаче постави като условие за официално начало на преговорите с Украйна и Молдова да бъдат изпълнени редица критерии, включително в областта на борбата срещу корупцията.

Ройтерс определя препоръката като важен етап по пътя на Украйна към интегриране в западния блок и едновременно с това като геополитически гамбит за Запада, тъй като бившата съветска република е във война със съседна Русия, която я нападна през февруари миналата година.
(БТА, Николай Станоев)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не е важно дали украйна ще врлезе в ЕС, важното е ние да излезем от тая клопка. Великобритания се отърва и то не случайно. Разумните страни не приемат еврото. Сигурно има защо.
97
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Уаау, чува се вой на копейки. Нещо не чувам тия държави да искат в БРИКС. Дедоларизацията върви ли копейки?
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Геополитически гамбит за запада?! При гамбита не се ли жертваше някоя от фигурите, за да спечелиш повече? Кой ще бъде жертвата?
95
0
 
6
 
! Отговори
До Еу преди 5 месеца
Чакайте да видим Русия какво ще ви остави. За превземане на площ от земите си. Крайна е Бивша руска крайбрежна крайна република. Ще е интересно колко ще можете да присвоите с насилие без примирие.
94
4
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
Браво! Българите 16 години лапаха от фондовете на ЕС, без да броим предприсъединителните. Време е да почнат да плащат за другите. И да, на 2 Април 85% гласуваха за това.
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Чиновниците от Брюксел никога няма да си признаят, че ЕС е провал. Но фактите говорят недвусмислено. Когато трябваше да приемат България в съюза, им се молехме. Сега те се молят на държавички като Молдова и Грузия да влязат, особено след напускането на най-големия донос на ЕС Великобритания-
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На Украйна ще й бъде трудно да изпълни всички критерии, особено тези, отнасящи се до борбата срещу корупцията. През последните два-три месеца в световната преса има сериозни публикации за голямата корупция в Украйна, особено по високите етажи на властта и най-вече в столицата Киев. Лошото за нас е, че се подлъгахме и дадохме шанс на шарлатанския тандем Петков/Василев и котерийния кръг около Иванов/Атанасов. Вместо да се борят срещу корупцията, те я затвърдиха и я издигнаха на още по-високо ниво.
91
0
 
11
 
! Отговори
Еврочиновник преди 5 месеца
Да се готвят : Турция,Китай,Северна Корея,Бутан,Моголия,Бряг на слоновата кост,Пакистан... Дано не сме забравили някой. :)
90
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна стана по-реален член на НАТО от днешна България, а сега ще стане и по-реален член на ЕС. Харесва ли ви ДеСекрацията бе, българи?
89
0
 
6
 
! Отговори
В Брюксел има мирис преди 5 месеца
В Брюксел съм! Откакто обявиха че неонацягите влизат тук има фекален мирис! Усеща се навсякъде но особено около сградата на ЕП! Чакам малко да завали поне да отмие!
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Борелчо напоследък е притеснен и даже леко се е изпуснал! И в красивата европейска градина понамирисва леко. Но няма страшно, все още си е красива градината. И дори гори красиво. А Борелчо и Урсулата да не се месят и изказват където не му е работа. Да си продължават с алкохолизма и да оставят дипломацията на хора които разбират какво правят. Разбира се за лунатици-лаици като тях в ЕС работа винаги ще се намери. Синекурни позицийки бол! А Украйна ще влезе в ЕС когато цъфнат
87
1
 
7
 
! Отговори
Ще ни мобилизират ли преди 5 месеца
В Киев и още два региона е обявена пълна мобилизация. Прибират ги от кафенета, от автобуси откъдето намерят. Това са региони с преобладаващо Укроговорящо население. Докато хвърляха на фронта като пушечно месо рускоговорящи, Българскоговорящи, Унгарскоговорящи украинци, някак си вървеше. Ама сега като опря до техните деца да ходят на фронта, Укрите взеха малко да се дърпат. И като нищо ще си сложат подписа на договора да се приключи. За ужас на ФАЩ!
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тези украинци не могат да си го набият в главата, че Русия има ресурс да ги смачка със или без западните доставки на оръжия! Зелката да сяда на масата за преговори и да спре да се излага и да си избива народа! За какъв ч-е-п са му териториите с рускоезично население, които не искат да са част от Украйна?
85
1
 
7
 
! Отговори
Подъл кравар преди 5 месеца
Скоро целия Свят ще подгони подлите кравари обратно в обора!Само послушните евроджендъре и нашите прислужници ще сменят памперса на байДъна!На всички е омръзнала краварската агресия ,алчност и мазните им лъжи за демокрация.
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Киев да се сърди на себе си. Ако Порошенско, а след това Зеленски не се бяха подвели по САЩ и бяха спазвали минските споразумения, щяха да си запазят територията. Може би без Крим. Зеленски го избраха, защото обеща да спре терора в Донбас, да не избива рускоговорящи и да могат да говорят навсякъде на руски. Избраха го и след това не изпълни нищо от обещаното. Който се е подвел по САЩ до добро не е стигнал.
83
1
 
9
 
! Отговори
Чит преди 5 месеца
Много е игрива тази Урсула. :-) Както е тръгнало и Монголия скоро ще приемем.Дори няма да ги питаме искат ли,не искат ли. :)
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ПЪРВО УКРАЙНА ЩЕ ВОДИ ПРЕГОВОРИ ЗА ЧЛЕН НА ЕС, А ПОСЛЕ И ГДР ЩЕ ВОДИ ПРЕГОВОРИШ ЗА ЧЛЕН НА СИВ.
81
2
 
10
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 5 месеца
Ква Украина ква Молдова? Никога няма да стане това ама никога!
80
2
 
11
 
! Отговори
Другарят Путин преди 5 месеца
Преговаряйте и приемете Украйна в ЕС, та да влезе и Русия от воле когато я превземем!
79
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна воюва за територията си, не знаем колко е населението и и т.н., с ЕС ще преговарят...тези от ЕК не са добре с главата. Най-смешното обаче ще е след войната, когато Русия ги победи и превземе. Тогава сигурно Русия ще влезе автоматично в ЕС чрез новата си територия.