ЕК препоръча старт на преговори с Украйна и Молдова за членство в ЕС

Препоръката за Грузия е да получи статут на страна кандидат
Обновена: 8 ное 2023 14:23 | 8 ное 2023 14:22, Елка Василева
113
ЕК препоръча старт на преговори с Украйна и Молдова за членство в ЕС
Снимка: архив, БГНЕС

Европейската комисия препоръча днес да бъдат започнати преговори с Украйна и Молдова за присъединяване към ЕС, а Грузия да получи статут на страна кандидат за членство, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Тя обаче постави като условие за официално начало на преговорите с Украйна и Молдова да бъдат изпълнени редица критерии, включително в областта на борбата срещу корупцията.

Ройтерс определя препоръката като важен етап по пътя на Украйна към интегриране в западния блок и едновременно с това като геополитически гамбит за Запада, тъй като бившата съветска република е във война със съседна Русия, която я нападна през февруари миналата година.
(БТА, Николай Станоев)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
8
 
! Отговори
Папуко Омбонго преди 6 месеца
А преговорите с Буркина Фасо кога почват?!
77
2
 
7
 
! Отговори
Гиго преди 6 месеца
Те и нас за Шенген ни препоръчаха, но е достатъчно и една държава-членка да е против и всичко отива на вятъра. Не вярвам, че Орбан, Фицо и Нехамер ще последват препоръката на Комисията.
76
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
РФ е азиатски съюз със стотина държавици!
75
2
 
9
 
! Отговори
Шефа преди 6 месеца
Тия в ЕС са безрасъдни, безпринципни идеолози на Евро разрухата!Навират се между шамарите на Русия и Китай и си просят войната!Явно Европа ще бъде поделена между Русия и САЩ!
74
0
 
4
 
! Отговори
до 66 преди 6 месеца
За да воюва с НАТО, на Русия и е нужна силна Икономика и развита Промишленост!!!!!! Оръжие имат и доказаха на практика, че - "Русия прави въоръжение за война, а Запада за изложби", но само с оръжие не става..., освен ако не се стигне до Ядреното, но тогава ще оцелеят само х///лебарките (радиацията не им влияе)!
73
2
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 6 месеца
Русия била нападнала укройна!! Що говорите глупости всички помним началото 2014 година как неонацистите избиваха мирно население във Одеса домбас и лугангс и Русия се намеси да защити мирните граждани самоопределящи се като руснаци!! Има Господ отгоре и гледа по мръсен народ от укройнския не съществува!!
72
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ало тавариш, инсталирай си истинска кирилица с буквата ъ в нея! Стига с тая измислена руска азбука! Ай марш оттук!
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "Е нали уж нямало такава държава, копейки? Що стана?" Ами, още няма такава държава, затова я наричат 404. А стотинките на украинската гривна също са копейки, та не е много ясно на кого говориш.
70
0
 
9
 
! Отговори
аха преди 6 месеца
Горките евроатлантици. Като няма някакви реални успехи срещу Русия, взеха да се хващат за "препоръките" на ЕК, като удавник за сламка. Ама те тези "препоръки" са точно за да се скрие липсата на реални успехи. САЩ, ЕС, НАЦО, всичко излезе вятър и мъгла. То само с лафове за евроатлантически ценности не става. Трябват и акъл, и реални икономики, и реални хора за фронта. А всичката работа на Запада вече е виртуална. Като приемането на Украйна в Смешния съюз.
69
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зам.-вътрешният министър на Полша Павел Яблонски."Не може да се говори за присъединяване на Украйна към Европейския съюз, докато не бъде решен въпросът с ексхумацията на останките на жертвите на Волинското клане", заяви Яблонски.Пред радио ZET той подчерта, че ако Варшава иска да бъде в един съюз със страна, с която има разногласия, те трябва да бъдат разрешени бързо.Без разрешаването на този въпрос Киев дори не трябва да мечтае за присъединяване към ЕС, каза Яблонски.
68
1
 
3
 
! Отговори
стига бе преди 6 месеца
Дали тия двете държави ще ни заместят като обслужващ персонал на богатите в ЕС или ще се включат към нас? Как мислите?
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хахахаха тва са последни майтапи със зеля, то ЕС със сегашните държави го е закъсал яко, фалити, инфлация, бежанци, рецесия, хахахаха та нови гашници щяла да приема, дето са по зле и от нас, хахахаха голям майтап е това със зеля.
66
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен "Добре дошли в клуба на богатите, братя украинци и молдовци!". Прислугата ви приветства с Добре Дошли. Ще спите при нас в слугинската стая. Ще ви се карат от време на време, но няма да ви бият.
65
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е, нали уж нямало такава държава, копейки? Що стана?
64
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Добре дошли в клуба на богатите, братя украинци и молдовци!
63
1
 
2
 
! Отговори
хе хе хе преди 6 месеца
Тъкмо СВО ще може да обхване официално целият ЕС. Защото сега го изтощава и фалира само неофициално. Много е смешно:) А, и оня, крадецът на никове, яж ми ***:)))
62
1
 
4
 
! Отговори
до анонимен преди 6 месеца
"""""Драги анонимен, немците искат да ремонтират северен поток защото без него икономиката им изтича в канала."""""" ------- И ще го ремонтират, дори за своя сметка!!! -))) , но не и това правителство на Шолц!
61
3
 
1
 
! Отговори
Не преди 6 месеца
Твърдо НЕ!
60
2
 
8
 
! Отговори
До 61 преди 6 месеца
До до хе хе хеНе съм съгласен само с това, че Русия няма военен ресурс. Това, че с украинците воюва с кадифени ръкавици не означава, че по същия начин би воювала срещу Великобритания.
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Гладен германец става фашист.